Læsetid: 4 min.

To liv er forbi: Sammen ventede de på frosten

Tove og Sven Helm levede deres private og professionelle liv i et evigt passioneret parløb. En aften i januar drak de en sidste gin og tonic, røg en sidste fransk cigaret og tog sammen afsked med livet
Da Tove og Sven Helm gik på pension sammen i 1990, lagde de tandlægeverdenen bag sig for at at starte et nyt liv sammen.

Da Tove og Sven Helm gik på pension sammen i 1990, lagde de tandlægeverdenen bag sig for at at starte et nyt liv sammen.

Privatfoto

10. februar 2018

Tove og Sven Helms liv sammen startede og sluttede med en pagt. En aften i 1951 havde Sven smuglet Tove ind på sit drengekollegium i København. Det havde han gjort mange gange før, siden de to havde mødt hinanden på Tandlægehøjskolen. Men den aften aftalte de at kigge frem og ikke tilbage. Frem på et liv sammen, ikke tilbage på det, de kom fra. 67 år senere afsluttede de livet sammen.

Tove og Sven Helm var opvokset kun tre kvarters kørsel fra hinanden, hun i Haderslev og han i Sønderborg. Alligevel mødte de først hinanden, da de hver især var rejst til København for at studere til tandlæger. 

Sven var søn af en dansk far og en tysk mor. Hans far var sagfører, og familien var en del af det bedre borgerskab omkring grænsen. Imens voksede Tove op i en kristen familie, men begyndte allerede som teenager at tvivle på sin egen tro. Hun læste Darwins teorier og senere Koranen, Biblen og alt, hun kunne opstøve om buddhismen for at finde ud af, hvad hun troede på. Hun opdagede, at hun ikke troede på noget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eric Philipp
 • Viggo Okholm
 • Torben Skov
 • I. Pinnerup
 • Katrine Damm
 • Henrik Rasmussen
 • kenneth nielsen
 • Klaus Seistrup
 • Anne Eriksen
 • Hans Larsen
 • Mette Poulsen
 • Flemming Berger
 • Per Torbensen
 • Anette Bjørnstrup
 • Kristen Carsten Munk
 • Niels Nielsen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Bjørn Pedersen
 • Steffen Gliese
 • Erik Karlsen
 • Poul Anker Sørensen
 • Michael Jensen
 • Hanne Pedersen
 • Svend Erik Sokkelund
 • Anker Nielsen
Eric Philipp, Viggo Okholm, Torben Skov, I. Pinnerup , Katrine Damm, Henrik Rasmussen, kenneth nielsen, Klaus Seistrup, Anne Eriksen, Hans Larsen, Mette Poulsen, Flemming Berger, Per Torbensen, Anette Bjørnstrup, Kristen Carsten Munk, Niels Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Bjørn Pedersen, Steffen Gliese, Erik Karlsen, Poul Anker Sørensen, Michael Jensen, Hanne Pedersen, Svend Erik Sokkelund og Anker Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Kan man sige andet end: Værdighed.

Eric Philipp, Viggo Okholm, Vibeke Hansen, Katrine Damm, Henrik Rasmussen, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, David Joelsen, Flemming Berger, kjeld jensen, Holger Madsen, Mogens Holme, Niels Nielsen, Jørgen Larsen, Bjørn Pedersen, peter juhl petersen, Steffen Gliese, Jan Guldager og Svend Erik Sokkelund anbefalede denne kommentar

Kampgejst. Ukuelighed. Kærlighed.

Viggo Okholm, Vibeke Hansen, Katrine Damm, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen, Flemming Berger, kjeld jensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

At leve, så længe livet giver mening.
At ophøre med at leve, når livets mening falmer.
At dø er aldrig i sig selv meningsfuldt - den skelnen, der betyder alt.

Tak tak tak tak tak tak tak tak tak for denne varigt meningsfulde beretning om værdighed og selvrespekt.

Kim Sejrskild, Viggo Okholm, Vibeke Hansen, Katrine Damm, Kim Folke Knudsen, Anne Eriksen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar