Læsetid: 18 min.

Da beboerne i Menneskebyen fik øje på asbesten

Boligselskabet FSB undlod at informere beboere i Tingbjerg om, at en tiltrængt renovering for skimmelsvamp også ville medføre nedtagning af gamle asbestholdige ventilationskanaler i lejlighedernes køkkener. Først efter massive protester fra beboere fastslog selskabet, at der var tale om asbest. Læs historien om en boligrenovering, hvor beboere kan være blevet udsat for asbestfibre i månedsvis
Renoveringen var sat til at vare seks uger, men endte med at tage op mod et år. I dag har 36 beboere fra Tingbjerg stævnet boligselskabet FSB for de gener, som det langvarige forløb tvang dem til at gennemleve.

Renoveringen var sat til at vare seks uger, men endte med at tage op mod et år. I dag har 36 beboere fra Tingbjerg stævnet boligselskabet FSB for de gener, som det langvarige forløb tvang dem til at gennemleve.

Peter Nygaard Christensen

24. marts 2018

En formiddag i juni 2016 ringede det på døren til Fatima El Ahmadis lejlighed i Tingbjerg i København, hvor hun boede sammen med sin mand og deres to små sønner. Hun åbnede. Foran hende stod to håndværkere iført hvide beskyttelsesdragt og åndedrætsværn. De spurgte, om de måtte komme indenfor og gøre rent i hendes køkken.

Det gik pludselig op for hende, at hun og familien i ugevis havde levet i en lejlighed, hvor der var asbestfibre. Fibrene var blevet fundet i det selv samme køkken, hvor hun havde tilbragt timer sammen med børnene, der havde siddet og lavet deres lektier, mens Fatima El Ahmadi havde lavet mad.

Den formiddag brød Fatima El Ahmadis verden med hendes egne ord sammen. Den dag i dag bliver hun stadig »forbandet vred og ked af at tænke på det«, som hun siger.

»Hvem er ansvarlig, hvis vi eller i værste fald vores børn om 10-15 år bliver syge af at have levet med asbest i flere uger i vores lejlighed?« spørger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Anne Albinus
Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup og Anne Albinus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Mondrup

Reportagen illustrerer endnu engang, at magt og ansvar er diffuse. FSB er en stor organisation, der som udtrykt af en dens repræsentanter, ikke hører til blandt "sjufterne". Og selskabet entrerer med andre store organisationer som Rambøll og Bravida. Men i den sidste ende prisgives disse store organisationers ansvarlighed til fordel for snævre økonomiske interesser, i og med at arbejdet udliciteres til underleverandører og disses ...

ingemaje lange, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar