Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Har jeg en chance som farmor?

For trekvart år siden blev vi farmor og farfar til en sød lille dreng, som vi elsker, men hans forældre søger altid i retning af mormor, når der skal passes og hjælpes. Er det bare sådan, det er, eller kan jeg gøre noget ved det?
17. marts 2018

For trekvart år siden blev vi farmor og farfar til en sød lille dreng, som vi elsker, men ikke undes megen adgang til.

I årene før han blev født, holdt min søn, som er enebarn, og hans kæreste mest til hos os, når de trængte til voksne, men efter at den lille er komme til, har min søns kæreste søgt mere i retning af sin mor. Og det rammer os. Mormor har haft held til at få en lejlighed i samme karré som dem, mormor er foreløbig den eneste, der har fået lov at passe ham, vi prøver at få en relation til mormor, men det går ikke den anden vej osv.

Når vi ser os om i vennekredsen, er det mormødrene, der har den bedste kontakt med børnebørnene. Er det bare sådan, det er, eller kan jeg gøre noget ved det?

Svar I:

Det er synd, at du føler dig afvist eller overhalet som bedstemor, men løbet er lige knap 18 år fra at være kørt. Det lyder ikke, som om du er blevet fravalgt. Snarere som om at du har glædet dig helt vildt og nu står på afstand af deres barselsboble og misforstår din egen utålmodighed efter at lære barnet at kende som et tab. Det er det ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Til farmor

Prøv at invitere den lille familie over hos jer til uforpligtende sammenkomst og udflugter i weekenden.
Hvis de ikke selv har bil, kunne det vel være et godt tilbud?
Desuden, stil jer til rådighed i hverdagen såfremt de mangler hjælp, det kunne jo også være praktisk?
Det vigtigste er at være en naturlig del af familiens liv, hvor I efterhånden får en ligeværdig plads uden at udstråle forfordelthed, tristhed, jalousi eller lignende.
Nu og her er det nok mormor som er tættest, i og med at hun faktisk har bolig i nærheden, men det vil forandre sig snart.
Held og lykke :-)

Mette Petersen

Sikke dog et luksusproblem. Der er mange familier som ikke har adgang til bedsteforældre, og som hungrer efter en erstatnings--farmor. Kontakt børns voksenvenner. De mangler altid frivillige som vil være noget for børn uden bedsteforældre.