Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er det usolidarisk at fraskrive sig børn?

Kan man skrive, at man ikke vil have børn under ’familiære forhold’ i en jobansøgning? Min veninde mener, det er dybt usolidarisk
3. marts 2018

Jeg skriver for tiden en del jobansøgninger. Det anbefales, at man i sit CV også nævner civilstand, børn etc. Og det er lidt problematisk.

Hvis min far f.eks. skriver, at han har to voksne udeboende børn, viser han noget om livserfaring – og at der ikke er barns første sygedag i farvandet. Men hvis jeg skriver, ’kvinde’, ’30 år’ og ’ingen børn’, så antyder jeg, at jeg kunne finde på at gå på barsel inden længe. Måske flere gange. Det er dyrt og besværligt for virksomheden. Og det vil kunne påvirke min mulighed for ansættelse.

Men jeg skal ikke have børn, det har jeg vidst, siden jeg var lille. Kan man skrive det i en ansøgning under ’familiære forhold’? Min veninde mener, det er dybt usolidarisk, fordi jeg dermed anerkender, at kvinder kan blive valgt fra på grund af køn og alder. Min kæreste, som ellers er ræverød, kan ikke se noget problem.

Hvad mener I?

(Forkortet af redaktionen)

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu