Interview
Læsetid: 1 min.

Læser du bøger: Marcus Knuth

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, kalder sig selv en drømmende fritidslæser
Moderne Tider
10. marts 2018

Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Hvem ringer klokkerne for af Ernest Hemingway. Jeg elsker kombinationen af krig og kærlighed under Den Spanske Borgerkrig, og hvordan forholdet mellem den amerikanske Robert og den spanske Maria udvikler sig. Det er en meget stærk bog, der samtidig beskriver, hvad krig kan gøre ved det enkelte menneske og ved en hel nation.«

Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det er faktisk min egen bog, Soldat og Diplomat, som jeg udgav efter mine tre udstationeringer til Afghanistan – først som officer i den krigshærgede Helmand-provins og senere i Kabul som diplomat. Det var en svær mental omvæltning at komme tilbage til Danmark efter tre hårde år derude, og det at formulere alle minderne, både de gode og onde, til en bog, var en meget forsonende proces for mig.«

Hvad er den værste bog, du har læst?

»Veronika beslutter at dø af Paulo Coelho. Jeg læste den efter at have læst Alkymisten af samme forfatter med enorm glæde. Alkymisten var Paulos store gennembrud i 1988, og den kan jeg varmt anbefale. Men Veronika beslutter at dø synes at være et forsøg 10 år senere på at gentage mange af de samme udtryk og vinkler bare uden samme dybde og substans.«

Hvilken type læser er du?

»En drømmende fritidslæser. Jeg elsker værker, der omhandler stærke personlige historier og gerne med krig og kærlighed indblandet. Nok derfor er jeg glad for bl.a. Hemingway, Tolstoj og Coelho.«

Hvornår læser du?

»Gerne i toget, i en flyver eller på ferie. Jeg læser også gerne efter arbejde, men det er ikke altid, at jeg kan finde overskud i løbet af ugen. Men når jeg finder en virkelig god bog, kan jeg ikke slippe den igen, og så bruger jeg alle aftener på den, til den er færdig. Sådan havde jeg det f.eks. med Tolstojs Anna Karenina, som jeg læste aften til aften til de sene nattetimer.«

Serie

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her