Interview
Læsetid: 4 min.

Mariyah drømmer om en mand, der kan sætte hende på plads

»Jeg er typen, der godt kan trykke på nogle knapper, og hvis ikke en mand kan feje mig af og sige: ’Hallo, det er noget andet, vi har gang i nu’, så kører jeg ham rundt på en tallerken. Så jeg skal have en mand, der kan give mig noget modstand,« siger Mariyah Samia fra TV3-programmet ’Besat af Bad Boys’
Jeg ved ikke om jeg er feminist. Jeg er i hvert fald frisindet. Og hvis jeg boede med en mand, kunne det da være lækkert at komme hjem, og så var der støvsuget. Men jeg er nok mere typen, der køber en selvkørende støvsuger, siger Mariyah Samia.

Jeg ved ikke om jeg er feminist. Jeg er i hvert fald frisindet. Og hvis jeg boede med en mand, kunne det da være lækkert at komme hjem, og så var der støvsuget. Men jeg er nok mere typen, der køber en selvkørende støvsuger, siger Mariyah Samia.

www.lars-e.dk

Moderne Tider
24. marts 2018

Hvordan er din drømmefyr?

»Nu hvor jeg har været med i programmet, er der mange ’brianboys’, der skriver til mig, men det er jo ikke dem, jeg er ude efter. Jeg vil hellere have en krigertype. Det skal være en mand, som kropsmæssigt skal være større end mig. Han må gerne gå op i sit udsende – uden at være metroseksuel. Jeg er selv typen, der ikke tænker, før jeg taler, og han må gerne være min modsætning på det punkt.«

Hvordan skal han opføre sig over for dig?

»Han skal være god og kærlig. Men jeg er typen, der godt kan trykke på nogle knapper, og hvis ikke en mand kan feje mig af og sige: ’Hallo, det er noget andet, vi har gang i nu’, så kører jeg ham rundt på en tallerken. Så jeg skal have en mand, der kan give mig noget modstand.«

Du vil gerne sættes på plads – men hvor går din grænse?

»Jeg vil gerne have en mand, der tør diskutere med mig. Jeg vil ikke bare altid have ret. Der er nogle, der taler lidt hårdt. Men jeg vil ikke lægge øre til en, der taler grimt til mig. Jeg er selv skarp i kanten og har brug for en, der også er det. Men han behøver ikke være voldelig og psyko mod mig. Den type mand, jeg går efter, kan nogle gange være jaloux, og det er ikke superpraktisk med det job, jeg har. Og hvis jeg ved, at en mand er relateret til en gruppering, så er det ikke noget, jeg begiver mig ud i.«

Du har sagt, at en mand skal have store muskler. Hvorfor?

»En mand behøver ikke være Hulk eller noget i den stil. Men jeg synes, det er lækkert at få en god krammer og ligge i sofaen og se en film med en mand, der har lidt arme. Det er også lidt frækt.«

Hvad er det ved tatoveringer, du godt kan lide?

»Jeg synes nogle gange, tatoveringer kan være ret flotte. Og frække, hvis de sidder på nogle gode steder. Men det kan også være lidt malplaceret, hvis en fyr for eksempel har mange thailandske tatoveringer uden at have et tilhørsforhold til Thailand.«

Hvad er det mest mandige du, kan komme i tanke om?

»Når en mand har styr på sit liv og går med rank ryg. Det er ligegyldigt, om en mand er min type eller ej. Men hvis han er usikker eller fremstår som en undskyldning for sig selv, så synes jeg, det er umandigt.«

Hvad er det mest feminine, du kan komme i tanke om?

»Som kvinde skal man tage det stille og roligt og ikke opføre sig hidsigt. Og så skal man prøve at være sød og åben. Og så må man gerne være velplejet: have renset negle, have rettet sine øjenbrynshår, måske have taget en skrubbemaske på dagen før, hvis man skal ud. Så fremstår man også lidt mere selvsikker.«

Hvad synes du om #MeToo-bevægelsen?

»Jeg tror kun, jeg har set det som et hashtag. Det er ikke noget, jeg er gået op i.«

Er du feminist?

»Jeg ved ikke om jeg er feminist. Jeg er i hvert fald frisindet. Og hvis jeg boede med en mand, kunne det da være lækkert at komme hjem, og så var der støvsuget. Men jeg er nok mere typen, der køber en selvkørende støvsuger.«

Føler du at mænd og kvinder har lige muligheder i dagens Danmark?

»Hvis du mener i forhold til uddannelse og job, så ja. Jeg tror, man kan blive, hvad man vil i Danmark. Både mænd og kvinder har alle muligheder.«

Hvad drømmer du om i fremtiden?

»Min mere langsigtede drøm er at få et lille hus med have. Det ville være rigtig rart, hvis der var en mand inde i billedet. Men ellers må jeg klare det selv. Og på den korte bane drømmer jeg om at tage mig sammen, så jeg kan få mit kørekort.«

Hvad giver dig håb?

»Det kommer jo an på, hvad man håber på. Jeg er typen, der håber på at blive lykkelig, og når man hygger sig og har det sjovt med veninder og venner, så er det det tætteste, jeg kommer på at være lykkelig.«

Hvilken sang burde alle høre?

»En af mine yndlingssange for tiden er ’Follow me’ med Niklas. Det er en frisk sang, man kan danse til den i højt tempo, og så er det faktisk også en kærlighedssang.«

Hvad har du i din håndtaske?

»Oh my God – jeg har alt muligt lort: en pincet – det er jo nødvendigt – en håndcreme og en læbepomade – begge dele Elizabeth Arden. Så har jeg altid mine nøgler, min pung og mit NemID, en elcigaret, en creme fra apoteket, to læbestifter, en Chanel Coco parfume, en Olympia parfume, e-cigaretvæske med vandmelonsmag og nogle sugetabletter, der hedder ’Væk i morgen.’ Det er til at tage ondt i halsen i opløbet.«

Hvornår mærkede du, at du blev voksen?

»Da min mor døde den 8. marts 2016. Man kan have mange mennesker omkring sig, men som kvinde har man et specielt bånd til sin mor. Når der kommer en milepæl i livet, eller jeg er på røven, så er der ingen mor at ringe til. Så må jeg bare klare den selv.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Når kvind ikke selv ved, hvor hun vil hen eller hvordan hun skal komme derhen,
kan det være tiltrækkende at appellere til, at en anden tager føring.

Maj-Britt Kent Hansen

Troede, at man var anderledes moden som 29-årig.

Intet behov overhovedet for mere af samme skuffe.

"Andre mennesker skal tage ansvaret for min opførsel, jeg kan ikke forventes at være i stand til at styre mig selv".

Det er det samme argument, der har været fremme i forbindelse med modstanden mod #metoo. Der blev det også hævdet, at mænds krænkende adfærd skyldtes, at kvinder ikke var gode nok til at sætte grænser. Og det er stadigvæk lige dumt. I dette samfund forventes voksne mennesker at være i stand til at regulere sig selv helt uden at blive sat på plads af andre.

Heldigvis er vi mennesker ikke formet i samme skål, og dette skaber vores individuelle karakterer. Nogle mennesker åbner munden uden at de reelt helt ved hvad de selv mener, andre er ikke i tvivl. Hvem der elsker et klask i måsen, elsker måske også kærlige ord og anerkendelse. Den der ønsker "modstand" ønsker også at denne har en grænse, så vi er måske alle formet i en skål - men vores egen