Læsetid: 9 min.

Verdens bedste kvindelige kamp-pirat er dansk

Lea ’The Pirate’ Pedersen bor og træner til dagligt i Thailand. Hun er regerende verdensmester i thaiboksning og skulle i sidste weekend forsvare sit Danmarksmesterskab. Hun har også en fortid som bz’er i Barcelona og opdagelsesrejsende i kampsport i Sydamerika
Thaimassage er en vigtig del af den obligatoriske forberedelse før en kamp

Thaimassage er en vigtig del af den obligatoriske forberedelse før en kamp

Anders Rye Skjoldjensen

3. marts 2018

I verdens mest berømte boksefilm fra 1976 løber sværvægteren Rocky Balboa i gråt træningstøj gennem sit gamle kvarter. I dagens Danmark vil mange sikkert kalde det en italiensk ghetto. Symfonisk messingblæserdisco løfter Stalone gennem de smalle gader.

De lokale handlende genkender ham. De hepper, hilser, og en enkelt kaster et æble.

Jeg møder Lea The Pirate Pedersen i hendes gamle kvarter. Hun har lige tabt tre kilo. Det tog saunaen i badehuset en time at få svedt hende under kampvægt.

Piraten er iført varm, mørk vinterfrakke, men indenunder kryber stumper af en orange thailandsk silkedragt frem. Vi spadserer gennem Christiania. Langt fra Balboa-tempo. Det går langsomt, for der skal hilses på alle. Ali fra mandelbiksen giver en pose, andre giver knus, og til sidst får vi husly i Christianias Lokalhistoriske Arkiv, hvor arkivleder Ole Lykke Andersen har tændt op.

Lea Pedersen har arbejdet mange år på Christiania, og da hun sidste år deltog i verdensmesterskabet i thaiboksning, var det i Fristadens farver. De lokale havde sponsoreret hende og skrabet de 17.000 kroner sammen, det kostede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ervin Lazar
Ervin Lazar anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu