Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad gør jeg ved de pushere, der har overtaget min lokale kiosk?

En gruppe pushere har overtaget min lokale kiosk, som drives af en håndfuld unge pakistanere. Medarbejderne har måske ikke helt har papirerne i orden, men er skidesøde. Og nu spørger de, om jeg kan hjælpe
28. april 2018

Min andelsboligforening har et lille butikslokale, som vi lejer ud til en kioskejer. Medarbejderne er en håndfuld unge pakistanere. Nogle af dem sover i baglokalet, selv om det egentlig er forbudt, og jeg ved ikke, om de har arbejdstilladelse. Men de er skidesøde og generer ingen.

Forleden fortalte en af dem, at der dagligt kommer en gruppe mænd og bruger spillerummet bagved til at sælge hash og stoffer og truer medarbejderne til at holde åbent efter lukketid. De tør ikke gøre noget ved det og spørger nu mig, om jeg kan hjælpe.

Men tilkalder jeg politiet, kan det gå ud over de unge i kiosken, hvis de ikke har papirerne i orden. Oveni kan pusherne tro, at medarbejderne har tippet politiet, og give dem problemer? Jeg synes, at vi bør hjælpe. Hvad skal jeg gøre?

Svar I:

Hvis ikke du gør noget, risikerer du at holde hånden over en kriminel forretningsmodel baseret på trusler. Og får pusherne frit spil, ender de måske også med at bruge baglokalet som lager for større mængder stoffer – og så er kioskejeren strafferetlig ansvarlig for opbevaring af narkotika. Så du (eller andelsforeningen) må gøre det klart for ejeren, at situationen er uholdbar.

Sig, at du ikke er ude på at ødelægge det for de pakistanske medarbejdere, men at han må tilkalde politiet, og ellers gør du det. Og at du i din anmeldelse vil være anonym og nævne, at du ikke har indtryk af, at medarbejdenre har nogen relation til stofsalget. Det er den mindst ringe løsning.

Kan du huske Folkets Hus på Nørrebro, som gerne ville rumme de unge LTF-typer, der var begyndt at bruge huset som hashcentral, så de forsøgte at samarbejde med dem i stedet for at tilkalde politiet? Huset endte med at blive lukket, og taberne var lokalområdet og husets brugere.

– Rasmus Elmelund

Svar II:

Nu ved jeg jo ikke, om du er sådan en, der har et blodspættet baseballbat under sengen eller binder urteknivene sammen til en kastestjerne for så at trække en gummihandske over hovedet og snige dig ned ad trapperne som en ninja om natten og ind til bøllerne. Og jeg ved ikke, om du dertil har et afslappet forhold til at true eller skade andre, når nu det handler om at redde dine medmennesker ud af en knibe.

Men eftersom din første reaktion på dilemmaet er at sætte dig ned og forfatte et brev og så pænt vente på et par svar fra to skrivebordsmus, så gætter jeg på, at det er du ikke.

Og så kan jeg helt ærligt ikke se, at du skulle kunne gøre andet end at fortælle dine venner, at din eneste handlemulighed er at kontakte politiet, og at det gør du gerne, men at de skal kende til de mulige konsekvenser først og, at du ikke vil gøre det, hvis det kan bringe dem i problemer.

— Katrine Hornstrup Yde

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Bjørn Pedersen
  • Jens Thaarup Nyberg
Bjarne Bisgaard Jensen, Bjørn Pedersen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

christian christensen

Det kan godt være de er "skidesøde" og ikke generer nogen, men det gør de jo alligevel indirekte ved at give efter for det lokale pushermiljø. Pakistanerne er netop sårbare, fordi de ikke selv opfylder lovens betingelser.Der er ikke andet at gøre end at henvende sig til andelsboligforeningens bestyrelse og opfordre til at de bliver opsagt. Det "arrangement" I har i øjeblikket kan ikke nytte noget.