Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvordan får jeg ram på en mand?

Jeg er en kvinde midt i livet, som for et stykke tid siden er blevet alene for første gang i mange år, og jeg er nu klar til at møde en ny mand
Moderne Tider
21. april 2018

Jeg er en kvinde midt i livet, som for et stykke tid siden er blevet alene for første gang i mange år. Jeg er nu klar til at møde en ny mand.

Men mens jeg har været i parforhold, har verden ændret sig: Alt, der handler om at finde en partner, synes at foregå på diverse datingportaler. Jeg har været omkring og lure på det, men synes slet ikke, det tiltaler mig. Og har også svært ved at finde rundt i de mange tilbud. Skal jeg alligevel oprette en profil, eller har I andre gode forslag til, hvordan man griber det an i år 2018, når man er en livskraftig kvinde på 50, der søger mage?

Svar I:

Ja, jeg synes, du skal prøve onlinedating. Det er ikke bare en kold sex-markedsplads, hvad det godt kan fremstå som, det er også et redskab, der gør det lettere for indadvendte mennesker at invitere fremmede ud på en øl. Giv det en chance, der er en grund til, at det er så populært.

Desuden har jeg rådført mig med en klog kvinde på 51 år: min svigermor. Og hun har et godt råd: Find en ny hobby, du holder af. Kom ud af huset, søg nye fællesskaber – og meget gerne noget aktivt. »Mændene findes i det aktive miljø,« siger hun. Begynd til karate (masser af mænd) eller til tango (ren forførelse). Vandreklub, kajak, løb, klatring ... det kommer an på, hvad du er optaget af. Og husk: Udsæt dig selv for så meget social kontakt med andre som muligt. Lige pludselig møder du den rigtige.

— Christian Bennike

Svar II:

Vidunderligt brevkassespørgsmål og tak for det. Man kan nemlig godt få den opfattelse, at den kulturelle forventning er, at kvinder i 50’erne skulle være færdige med at jagte mænd. Og ofte kan det være kvinderne selv, der med alderen udvikler en form for adfærdsmæssig selvcensur, fordi de mener, at mændene er holdt op med at kigge efter dem. Men måske skulle kvinder se lidt kritisk på den selvopfattelse. Jeg kigger da heller ikke på jævnaldrende mænd på samme måde, som da jeg var yngre. De er ikke så appellerende rent kropsligt, mange mænd på min alder har småflade røve, topmaver og lider af generel oppustethed. Men det betyder ikke, at jeg ikke kan tænde på dem af alle mulige andre årsager. F.eks. at de er sjove og kloge – altså principielt set. Jeg er gift med en meget lækker 61-årig! Så på med handsken! Og tag godt for dig af retterne.

Jeg ved intet om datingprofiler og bliver helt klam ved tanken om at skulle leve op til de der glitrede selvfremstillinger, jeg forestiller mig trives der. Til gengæld har jeg veninder i 40’erne, der har prøvet det, og de får masser af god sex og potentielle kærester. Det kan godt være, det bliver lidt trivielt i længden, men det er da ikke et argument for at lade være. Start et sted, opret en profil og så bliv skarpere på, hvad det er, og hvad du vil, hen ad vejen.

— Mette-Line Thorup

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ebbe Krüger

download gratis dating bog her http://www.psykoweb.dk/books/bidliv.htm

Lise Lotte Rahbek

Mandejagt... øuw, en frustrerende beskæftigelse, synes jeg. Men måske falder du over nogle interessante mennesker i lignende ærinde, og så kan det godt blive rigtig sjovt.

Jens Winther

@Lise Lotte Rahbek, andre damer på mandejagt...? Ja, det skal nok blive rigtig sjovt. Eller du tænkte måske på mænd på mandejagt?

Det underlige er, at selvom mere end 50% af alle parforhold opløses - og der derfor logisk set må være en masse singler i alle andre, så synes alle ny-singlerne - uanset om det er mænd eller kvinder - at mene, at det for det første handler om at komme i et parforhold igen i en fart og for det andet at det er vanvittigt kompliceret at finde en ny partner. Sælsomt!

Lise Lotte Rahbek

Winther
Jeg har lige talt, at det er 13-14 år siden jeg mødte en hel del meget underholdende, sære, sjove, finurlige og ikke mindst forskelligeartede partnersøgende m/k'er på et datingsite. En del af dem har jeg kontakt med endnu. Der var i øvrigt også en ofte rasmusmodsat Winther.. nå, det er nok et sammentræf.
Ellers er jeg undtagelsesvist enig med dig i, at det ikke altid er en ny kæreste, man som nysingle har mest brug for.