Satire
Læsetid: 4 min.

Fra Meet the Selsings til Meet The Helmigs: 11 Radio24syv-programmer som kan fungere i Jylland

Der er storm om Radio24syv. I denne uge meldte regeringen ud, at den vil beskære stationen med 33 procent, og Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har tidligere foreslået at flytte Radio24syv til Jylland, hvilket har skabt panik i Mediedanmark. Få af de nuværende værter ventes at flytte med, og eksperter frygter for stationens friske tone og originalitet. Men på Moderne Tider har vi ja-hatten på. Vi har udarbejdet 11 grydeklare Radio24syv-koncepter, som både er billige og har gæve jyske værter – lige til at fylde i sendeplanen
Der er storm om Radio24syv. I denne uge meldte regeringen ud, at den vil beskære stationen med 33 procent, og  Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har tidligere foreslået at flytte Radio24syv til Jylland, hvilket har skabt panik i Mediedanmark. Vi har udarbejdet 11 grydeklare Radio24syv-koncepter, som både er billige og har gæve jyske værter – lige til at fylde i sendeplanen

Ernst van Norde

Moderne Tider
7. april 2018

Meet The Helmigs

Det kontroversielle program Meet The Selsings skifter navn til Meet The Helmigs med Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen som faste værter og sønnen Hugo Helmig som hyppig gæst. Det bliver et hudløst ærligt celebrityprogram om kærlighed, hverdagspsykologi og familiedramaer, hvor Renée Toft Simonsen bruger sin psykologuddannelse til at komme helt i dybden med de to kendte århusianeres turbulente forhold. Af og til kommer Hugo forbi og snakker med sine forældre om de udfordringer, det giver at være på turné og leve som kendt i en by som Aarhus.

Min store Hassan

– PROGRAMMET HVOR DER BLIVER TALT MED STORE BOGSTAVER

Alting er større i Jylland, og det er oplagt at omdøbe Hassan Preislers succesprogram Min lille Hassan til Min store Hassan og give det til den aarhusianske digter Yahya Hassan. Yahya Hassan besidder en voldsom selvtillid og har modsat Hassan Preisler ikke brug for lange og tårevædede samtaler med gæster for at finde ind til sandheden. I stedet vil Yahya Hassan langsomt og højt – og i to timer – råbe sine markante politiske budskaber om alt fra integration til stoffer og politivold ud til lytterne.

Det Gule Felt

Det Røde Felt med Lars Trier Mogensen omdøbes til Det Gule Felt og får DF’s trafikordfører, Kim Christiansen, og hans hustru, Pia Adelsteen, som værter. De to ejer Restaurant À Porta i Mariager, og hver mandag formiddag giver de lytterne et indblik i de små næringsdrivendes mange plager: De kommer helt op i det gule felt over den løgnagtige fagbevægelse, trafikpropper og uretfærdig støtte til kunst og kultur: »Hvorfor får Det Kongelige Teater i København millioner, mens 60’er-kopibands i provinsen ikke får en krone?« spørger Kim Christensen.

Randers i Røven ­ ­

– med Svend Brinkmann

Et helt nyt programkoncept, hvor randrusianeren Svend Brinkmann giver fingeren til tidens præstationskultur og konkurrencesamfund og laver toptrelister over, hvordan man lever det gode, simple og meningsfulde liv. Lyttere med stresssymptomer kan ringe ind til Randers i Røven og komme på Brinkmanns Briks, et fast element i programmet, hvor psykologiprofessoren for åben mikrofon stiller en diagnose – ikke bare på den enkelte lytter, men på hele det fortravlede danske samfund.

Caféburgere er Jydernes Konge

Martin Kongstads succesprogram Bearnaise er Dyrenes Konge fortsætter med en mindre navneændring og får den succesfulde tv-kok Anne Hjernøe som vært. Anne Hjernøe besøger i Caféburgere er Jydernes Konge caféer i mellemstore jyske provinsbyer og vurderer deres burgere på den gamle 13-skala. Hun får selskab af skiftende gæster, blandt andre Amin Skov fra Restaurant Vejlegården og den viborgensiske håndboldspiller Rikke Skov.

Dobbelthagen

I Dobbelthagen tager den jyske forfatter Christina Hagen forskellige kulturfænomener og udsætter dem for en dobbeltlæsning, som også giver programmet sit navn: En ny bog, en aktuel film eller en heftig kulturdebat udsættes for henholdsvis en elitær/københavnsk og en folkelig/jysk analyse. I programmets anden time skal lytterne stemme om, hvilken af de to læsninger, der er bedst – og det er naturligvis forventningen, at den jyske vil vinde. Programmet sendes live fra Bilkas cafeteria i Herning.

Millionærklubben

Millionærklubben er en af Radio24syvs største succeser, men programmet er også elitært og snævert fokuseret på børshandel. Giver man i stedet ordet til gode folk, som rent faktisk er millionærer og ved noget om, hvordan man driver en virksomhed, kan programmet fint fortsætte i Jylland. Dynekongen Lars Larsen og Herman Sallings enke, Karin Salling, er oplagte som værter. I stedet for investeringsråd, som ingen alligevel bruger til noget, giver de lytterne solide jyske spareråd, som de mange selvstændigt erhvervsdrivende kan gøre brug af i deres pressede hverdag.

Radio 4-4-2

Som erstatning for sportsmagasinet Fodbold FM beværter den tidligere FC Midtjylland- og AGF-træner, Glen Riddersholm, et ugentligt fodboldprogram med særligt fokus på jyske superligaklubber. Hver uge SWAT-analyserer Riddersholm ugens jyske lokalopgør med særligt fokus på ’præstationsstabilitet’ og ’kontinuitetskultur’, og hver uge får han besøg af nye fodboldgæster som Janik Pohl fra AaB eller Johnny Thomsen fra Raders FC. Og så uddeler han ugens ’LykkeRidder’ til den jyske spiller, som har udvist særligt meget fight og vilje på banen.

Ulvetime

Ulven er på rekordtid blevet et vigtigt jysk symbol. I ’Ulvetime’ tager Jørgen Skouboe Møller, kendt fra blandt andet tv-programmet ’Nak og Æd’, på en daglig livetransmitteret ulvejagt i Midt- og Vestjylland. Lytteren vil blive præsenteret for masser af jagt- og overvågningsudstyr, og sammen med skiftende jagtmakkere vil Jørgen Skouboe fortælle om ulven og andre vilde dyrs sande natur.

Hannas hjemland

Hanna Mohammed Hassan blev landskendt, da hun kritiserede Mette Frederiksen på Facebook og fik svaret: »Det er hårde ord fra en ung kvinde, som Danmark har taget godt imod.« Den 28-årige Hanna Mohammed Hassan er født i Somalia, men kom til Danmark som treårig og arbejder i dag som socialrådgiver i Aalborg. Hun vil i ’Hannas Hjemland’ – som skal afløse ’Rushys Roulette’ – dække indvandrerrelaterede problematikker. I den indledende programrække vil hun sammen med Søren Pape Poulsens dominikanske kæreste, Josue Medina Vazquez, undersøge det vanskelige spørgsmål: Hvad er danskhed?

Jydekrogen

– Et bilprogram med Helge Sander

Helge Sander er god til at tænke stort og se muligheder. Alt kan lade sig gøre i Herning, hvor han kommer fra, og det er netop omdrejningspunktet i Jydekrogen, hvor Helge Sander kører rundt på de jyske veje og snakker med indflydelsesrige lokalpatrioter om, hvilke kulturinstitutioner og virksomheder, man med lidt snilde og en ihærdig indsats kunne trække til de enkelte jyske landsdele. Som et fast element kører Helge Sander hver gang i en ny bil, som bliver anmeldt af værten og gæsten ved programmets afslutning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Scenariet er skræmmende, men selvfølgelig ikke usandsynligt.
Gad godt at høre et bud på, hvem der skulle overtage "Det, vi taler om".

He he, tak til skribenterne for disse meget konstruktive forslag til koncepter ;-)
Og så piftet op med reklame-indslag og musik i taleradioen, så må det jo ligge lige til højre-benet ;-(

Whahaha, adskillige af disse bud er sgu bedre end de nuværende. Jeg vil meget, meget hellere møde the Helmigs end the Selvsvings (vig fra mig Satans yngel!) og Yaya Hassan er mindre forudsigelig end Hassan Preisler. Svend Brinkmann er vist allerede i radioen og Kristina Hagen med.
Det røde felt vil jeg dog nødigt miste...
Bortset fra det, så kom igen københavnersnuder, så meget federe end os er i heller ikke!!

Kasper Frausing

"Mediedanmark".
Kan man hæve alle broer mod sådan tøjeri?

"Skærm jeres hus med grav og planke
Hvæs jeres leer snittende blanke"

Specielt programmet 'Min store Hassan' synes jeg 24syv skal sætte i gang pronto, før evt. udflytning og beskæring.
Der må klart være potentiale til at både jydetampe og københavnersnuder kan få udvidet horisonten.

Hvad med at nedlægge hele lortet, og så må alle de kendisser, der har brug for opmærksomhed, oprette sig en youtube-konto eller en blog, og så må vi se, hvor stor interessen egentlig er.

Runa Lystlund

Runa skriver ikke Søren.
Jeg har længe tænkt på, at man burde flytte København sten for sten til den gamle by i Århus. Foruden det gigantiske arbejdsudbud, det ville give, er der andre fordele, så som at alle de nye veje i Jylland blev benyttet optimalt. Ombudsmanden og rigsrevisorene ville være det helt rigtige sted. Provincen ville komme tættere på KBH. Jylland ville komme af med København på Sjælland, som de så inderligt hader. Det første, der bør flyttes er Gentofte og Christiansborg. Således kunne man nænsom bevare Radio 24/7 og alle deres medarbejdere og The Selsings kunne bevare deres arbejde. Her kunne Eva Selsing skrive følt om, hvor modbydeligt byggeri arkitekter har lavet i over 100 år. Især kunne hun skrive om Bjarke Engels byggeri, som hun har skrevet om i Berlingske. Blandt andet har hun nævnt, at navnet BIG, nok er potensforlængende. Det stod at at læse i Berlingske kommentarer fornyligt. Jeg ved så ikke om det har noget på sig. Hun sidder inde med beviserne. Hun vil elske den gamle by i Århus, det gør alle neoliberale, det gør alle DFere også. Så tilbageskuende som muligt. Axel Ahrendtsen vil blive kisteglad, for nu blev vikigeskibsmuseet i Roskilde flyttet til Jylland. Erik Christian Sørensens fredede vikingeskibsmuseum kunne så rives ned. Ahrendtsen ville kunne alliere sig med Jim Lyngvild som er asatroende og bor i et hus han selv har tegnet. Ahrendtsen og Lyngvild vil så i fæleskab med The Selsings, få skabt et fantastisk vikingeskibsmuseum helt uden indblanding fra alle Danmark helt igennem dårlige arkitekter. Jeg kan næsten ikke vente. DR flyttes selvfølgelig, såldes at vi igen kan samle vejret, sport og nyhederne. TV2 blive på Fyn. Sjælland sælger vi så til svenskerne for at løse deres indvandrerproblemer. Ikkevestlige indvandrere og LTF og Brothas bliver på Sjælland. Så er den ged barberet.
God weekend.

Runa Lystlund

provinsen hedder det.

Runa Lystlund

Ingels undskyld