Læsetid: 4 min.

Amalie Dollerup: »En revy skal ikke få folk til at stemme på et andet parti«

Cirkusrevyen er underholdning, ikke en løftet pegefinger, mener 32-årige Amalie Dollerup, som er markant den yngste på scenen i årets revy. Den handler lidt, men ikke kun, om #MeToo. Amalie Dollerup spiller bl.a. Sophie Løhde – som hun pludselig fik øje på blandt publikum til premieren
Cirkusrevyen er underholdning, ikke en løftet pegefinger, mener 32-årige Amalie Dollerup, som er markant den yngste på scenen i årets revy. Den handler lidt, men ikke kun, om #MeToo. Amalie Dollerup spiller bl.a. Sophie Løhde – som hun pludselig fik øje på blandt publikum til premieren

Michael Stub

26. maj 2018

– Hvad er særligt ved den danske revytradition?

»Det er skønt at kunne forene så mange ting på scenen. Dans, show, sang, viser ­– men også politik. Mange tænker nok, at revy bare er ’bah-bah-bah-bah-dam’, en afsluttende replik og så skal vi alle sammen grine. Men Cirkusrevyen er også politisk. Trump, Putin, Kim Jong Un, Lars Løkke og Sophie Løhde er med – hende spiller jeg. Det er vigtigt, at man kan grine af vores samfund. Latter kan være en øjenåbner omkring den verden, vi lever i.«

– Så en god revy skal være mere end et underholdende pusterum?

»Det er selvfølgelig underholdning. Revyen skal ikke være en løftet pegefinger, men et show. Vi skal få folk til at grine. Alle tekster, også de politiske, er lavet med charme. Et glimt i øjet. Vi skal sætte tingene på spidsen, men ikke spidde politikerne. Eller få folk til at stemme på andet parti. Men jeg vil håbe, der også er plads til refleksion. Det er nok meget individuelt, hvad revy gør for én.«

– Hvordan blev du en del af Cirkusrevyen?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu