Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg kan ikke håndtere kritik

BB King, Odense
5. maj 2018

Jeg har det svært med kritik – det giver mig en følelse af forurettethed. Da jeg var ung hævnede jeg mig i det stille på mine kritikere: Lod deres varme vand løbe i timevis, knækkede deres kiks og æg – og en enkelt gang brændte jeg hul i en sofa med en cigaret. Meget grænseoverskridende. Det gør jeg ikke mere.

Men jeg kan stadigvæk ikke komme af med det, hvis nogen gør mig ondt, taler hårdt til mig eller giver mig kritik, som jeg uenig i. Jeg formår ikke at ’forsvare’ mig, men bortforklarer og tager det med hjem under dynen i stedet.

Jeg er blevet bedre til det, men er stadigvæk ikke særlig god til at stå op for mig selv. Ikke at jeg ikke bliver rigeligt anerkendt som menneske, forælder og kollega, men følelsen, jeg får af kritik, overdøver altid glæden ved anerkendelsen.

Svar I:

Afdøde Steen Bostrup sagde altid:

»Jeg elsker ros, også den skamløse, og jeg hader kritik, især den konstruktive.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

christian christensen

Hvis nogle kritiserer mig, er det altid et udtryk for ondskabsfuld og smålig misundelse, for jeg er fejlfri.