Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg kan ikke lide min kærestes tatovering

Min kæreste og hendes eks har ens tatovering – de fik dem lavet som en slags ’forlovelsesringe’. Så nu væmmes jeg faktisk lidt ved hendes. Kan jeg tillade mig det?
2. juni 2018

Min kæreste har tatoveret en blomst på armen. Jeg har altid selv fundet tanken om at have en tatovering frastødende, men har det fint med hendes – synes faktisk, at den klæder hende.

Nu viser det sig så, at hendes eks har en magen til – de fik dem lavet som en slags ’forlovelsesringe’. Og jeg er stille og roligt begyndt at væmmes ved den. Kan jeg tillade mig det? Kan jeg sige det til hende? Kan jeg sige, at jeg ville ønske, hun fik den fjernet?

Jeg synes jo ellers ikke, at kærester skal lave om på hinanden.

Svar I:

Kort efter jeg havde mødt min kæreste, fik han en tatovering. Et anker på skulderen, en rigtig klassiker. Han var meget i tvivl om, hvorvidt det skulle ledsages af en pin up-pige. Men endte med at droppe det, fordi ankerets kvindelige selskab ville føles som en eviggørelse af mig på hans skulder. Ikke fordi jeg har pin up-figur, men fordi vi lige var blevet kærester, da han fik den lavet.

Med andre ord: Jeg forstår godt din frustration. Kærlighedserklæringer med uudsletteligt blæk er kun romantiske for dem, som er under nålen sammen.

Men jeg synes ikke, du skal sige det til din kæreste. Og slet ikke opfordre hende til at få tatoveringen fjernet – kun hun kan træffe den beslutning.

Måske forbinder hun den ikke engang med sin eks længere. Prøv om du kan gøre det samme, du har jo tidligere fundet tatoveringen klædelig. Symboler har trods alt kun den betydning, vi selv tillægger dem.

Og så glæd dig over, at eks’en måtte nøjes med en blækblomst – du fik pigen!

— Louise Schou Drivsholm

Svar II:

Personligt bryder jeg mig ikke om tatoveringer, netop fordi de er så bindende og ikke kan fjernes nemt og uden spor. En ring er noget mere håndterlig at hive af og smide i havnen. Men nu har hun den altså, og du hverken kan eller bør lave om på hendes historie. Den ejer du heller ikke.

Hvis du væmmes ved den, væmmes du også ved hendes fortid, og så er du langt ude. Du må væmmes dig færdig og glæde dig over, at andre – en anden – har holdt af hende.

Har du overvejet at få lavet den samme tatovering på dig selv? Det er da en gestus, der vil noget  ...

— Georg Metz

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
Flemming Berger anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg har heller aldrig været særligt begejstret for tatoveringer - og slet ikke på kvinder. Lidt på afstand minder det alt for ofte om skader eller sår.

Lise Lotte Rahbek

Jeg er heller ikke vild med at blive mindet om min kærestes exkone.
Der er bare ikke noget at gøre ved det.

Katrine Damm, Christel Gruner-Olesen, Søren Nielsen, Eva Schwanenflügel og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Bodil Rasmussen

kæresten havde den jo da du fandt hende - ergo er den en del af hende - meen som nævnt ovenfor - få selv lavet en - synes i øvrigt tatoveringer kan være smukke - kunst.. hilsen Bodil Rasmussen

Frede Jørgensen

En blomst på armen er ok -
men hvis det var et navn på inderlåret
ville jeg sige: nul, det får du fandme fjernet.. :)

Anders Sørensen

Løsningen er helt åbenbar: Bed hende om at få lavet lidt om på blomsten, tilføjet et blad eller to. Derved kommer tatoveringen til at symbolisere, at eksen er en del af hendes liv, som aldrig kan slettes, men nu er hendes liv et nyt sted grundet dig. Og således også det liv, hun har valgt at få malet på sin krop.

Maria Jensen

Hvis hun elsker dig, får hun den fjernet. Armen.

Niki Dan Berthelsen, Vibeke Hansen, Anders Sørensen, Katrine Damm, Nis Jørgensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Endnu et godt eksempel på, at tatoveringer er idioti.

David Joelsen, Birgitte Simonsen, Sven Elming, Hans Larsen, Christel Gruner-Olesen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Mads Jakobsen

Tatoveringer er permanent mode. Den dummeste ide nogensinde.

Men der er mere i det i dette tilfælde.

Hendes ekskæreste tatovering minder hende, og dig, om at hun har haft andre før dig, og vil få andre efter dig. Og det har hun det tydeligvis fint med. Så læg drømmen om livslang monogami med en tro, jomfruelig kvinde til side og se virkeligheden i øjnene. Hun er ikke din, det er bare din tur. Planlæg derefter.

Rikke Nielsen

Din kæreste har heldigvis haft en kæreste før dig. Hvor heldigt for både hende og dig, da det har gjort hende til den kvinde, hun er i dag. Tænk hvis du havde siddet og ventet på dig indtil nu....

En tatovering er ingenting - mange andre skal acceptere børn og børnenes fædre/mødreYfamilier - og i den situation skal der virkelig sluges mange kameler. Jeg tror, man bliver et større menneske af dette og lærer at forstå, at man ikke er universets centrum.

Hun er ikke din, som Mads Jakobsen siger, hun er sin egen - det er du også. Men måske er du hendes sidste kæreste - det kommer meget an på dig, også.

Niki Dan Berthelsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Bed hende tage noget mere sol uden solcreme, så falmer skidtet hurtigt og bliver grimt, og hun vil selv ønske resten bliver fjernet.