Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Nanna Dideriksen

Nanna Dideriksen er indremissionsk, og deltager i DR’s dokumentarserie ’Jesus unge soldater’ om fire unge kristne. Hun ser gerne, at alle læser Bibelen, men er ikke bange for bøger, der kan åbne nye perspektiver i hendes verden
5. maj 2018

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Bibelen er helt klart den bog, jeg håber, mange vil give en chance. Den indeholder drama, mærkelige historier, skøre ordsprog, poesi, beretninger om en mand, som langt de fleste er enige om har levet, og budskaber fra mennesker, som har mødt denne mand, hvor de fortæller, hvilken forskel han har gjort i deres liv. Dybest set ser jeg Bibelen som et kærlighedsbrev fra Gud, som fortæller, at han gerne vil en nær relation med mennesker, og derfor selv genoprettede det ødelagte, så mennesker bare skal tage imod Guds kærlighed. Guds kærlighed udtrykkes tydeligst, da Jesus døde på korset. Det endte ikke der, for han blev fysisk levende igen, og blev endda set af flere hundrede mennesker.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 »Bibelen er helt klart den bog, som har størst betydning for mig, da den faktisk er fundamentet for mit liv. Men jeg synes, det kan være vanvittig svært at forstå Bibelen, derfor læser jeg også bøger, som forklarer mere om troen, og det er bøger, der klart har haft kæmpe betydning i mit liv. Det er blandt andet Vejviser med Magnus Malm, Den smukke Gud af Michael Reeves og en roman der hedder Den kærlighed som sætter fri af Francine Rivers.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Den værste bog, jeg har læst, må være den bog, jeg aldrig fik læst færdig, og som jeg derfor ikke kan huske. Hvis bogen ikke fanger mig, skal der godt nok meget til, før jeg får den læst færdig. Jeg kan godt lide meget forskelligt, så jeg kan ikke huske at have læst en bog færdig, som jeg synes var helt forfærdelig. For det spændende ved bøger er jo, at de altid kan åbne for nye perspektiver.«

– Hvilken type læser er du?

»Når jeg først er blevet fanget af en bog, så lukker jeg mig inde i min egen lille boble, til den er læst færdig. Og så er jeg typen, der læser romaner lige fra Harry Potter til filosofiromanen Sofies verden, biografier og litteratur om tro. Lige nu er jeg i gang med Svend Brinkmanns Gå glip, som jeg er stor fan af. Jeg er nemlig helt vild med samfundskritiske bøger, der udfordrer min måde at leve på og får mig til at overveje: Hvordan kan jeg være med til at gøre verden til et bedre sted at være?«

– Hvornår læser du?

»Det er forskelligt, hvor meget jeg lige får læst, og hvornår jeg får læst. Det kan både være om morgenen, lige når jeg står op, om eftermiddagen på sofaen eller om aftenen, når der ikke er noget i  fjernsynet, eller jeg har brug for lidt læsning til at falde i søvn på.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Er det første gang du skal stemme til et folketingsvalg?
Vi giver alle førstegangsvælgere gratis digitalt abonnement under valget.

Tilmeld dig

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu