Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Libby Arcel elskede samtaler om det at være til som menneske

Det danske stød blev blidere, når Libby Arcel talte: Hun var både græsk og dansk og brugte sine to kulturer til at skabe sin identitet og til at kæmpe for udsatte kvinder
Hjemme på stuebordet lå der altid en New York Times, en bog hun lige havde læst færdig – og en booket tid til frisøren: Det gik hun til hver anden uge, og så så man hende som regel altid med et farverigt silketørklæde, store øreringe og læbestift.

Hjemme på stuebordet lå der altid en New York Times, en bog hun lige havde læst færdig – og en booket tid til frisøren: Det gik hun til hver anden uge, og så så man hende som regel altid med et farverigt silketørklæde, store øreringe og læbestift.

Privatfoto

19. maj 2018

Det var en forelskelse, der bragte Libby Arcel til Danmark som 19-årig. Året forinden var hun og hendes danske mand, Arne Arcel, blevet gift på Lesbos. Og med sig fra det græske øhav til Herning bragte hun to store dragkister med broderede duge, puder, silkenatkjoler, sølvtøj, sengetøj, sin mormors religiøse ikoner – alt, hvad der hørte sig til en brud fra en god, græsk familie.

Men da Libby Arcel kom frem til den lille danske lejlighed, kunne hun godt se, at broderierne og mormors ikoner måske ikke helt rimede på det minimalistiske, nordiske hjem med Kjærholmmøbler, som hendes arkitektmand havde skabt. I første omgang gemte hun det græske arvegods væk.

De næste 60 år fandt hun sin vej på dansk jord, mens der blev skabt plads til de græske sider i hendes personlige liv: både i hendes personlighed og på reolhylderne i hjemmet. Samtidig brugte hun også sin egen families historie i sit professionelle virke som psykolog, hvor hun særligt arbejdede med migranter, kvinder og socialt udsatte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Britta Hansen
  • David Zennaro
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Stig Bøg
Steffen Gliese, Britta Hansen, David Zennaro, Maj-Britt Kent Hansen og Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu