Læsetid: 4 min.

»Jeg ville nok takke nej til panda«

Radio24syvs madanmelder Martin Kongstad vil af hensyn til klimaet ikke længere anmelde retter med oksekød. Det annoncerede han i sit radioprogram ’Bearnaise er dyrenes konge’. Men madanmelderen skal ikke bekymre sig om bæredygtighed, mener formand for danske madanmeldere Ole Troelsø. Fokus bør ifølge ham kun være på smagen – og man er ikke et dårligt menneske, fordi man nyder en bøf
5. maj 2018

– Hvilken rolle spiller oksekød på tallerkenen?

»Et stykke oksekød kan være en god målestok til at vise, hvad en restaurant kan: Kan køkkenet vælge en ordentlig kødleverandør? Spørger tjeneren til, hvordan kødet skal steges? Det kan jo være gennemstegt – Gud forbyde det! – medium eller rare. Hvordan er kødets tekstur og smag, når det serveres? Den perfekte bøf kræver, at alle elementer er på plads.«

»Men jeg har sympati for tanken om at spise mindre oksekød. Det skader miljøet, og man ulejliger jo dyret ved at slå det ihjel. Det bør være en lille fest, hver gang man spiser oksekød.«

– Hvorfor tror du, at oksekød er blevet hovedskurk for klimaforkæmperne?

»Det skyldes vel køernes store CO2-aftryk. De bøvser, prutter og æder en masse korn, som havde været bedre anvendt til brød. Det er vel berettiget nok, at oksekød har fået en skurkerolle i klimasammenhæng, ligesom flyture har. Men det kommer ud af proportioner, hvis man er et dårligt menneske, fordi man spiser en bøf.«

– Har madanmelderen et moralsk ansvar?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Det er et lidt underligt argument, at man skal bruge mange kilo korn til at producere et kilo kød, for man spiser jo slet ikke den samme mængde kød som fx. brød.