Læsetid: 3 min.

Passionen for at diskutere er en del af italienernes sjæl

»Der kommer hurtigere damp under en italiener. Vi er ret passionerede og klare med, hvad vi mener om andre personer eller et emne. Men det er mit indtryk, at I danskere helst gerne vil undgå voldsomme konfrontationer,« siger Francesco Valentino, herboende italiener om det politiske kaos i hans hjemland
Francesco Valentino er ikke bekymret, men det berører ham, at der går så lang tid, uden at nogen tager ansvar for landets problemer, siger han.

Francesco Valentino er ikke bekymret, men det berører ham, at der går så lang tid, uden at nogen tager ansvar for landets problemer, siger han.

Pierre-Alain Duc

2. juni 2018

– Hvad tænker du om den politiske situation i Italien?

»Det er temmelig kaotisk, og derfor er det svært at mene så meget. Det ændrer sig fra time til time. Når man åbner avisen om morgenen, er scenariet et andet, end da man gik i seng om aftenen. Forvirring er nok det ord, der beskriver situationen bedst.«

Er du bekymret for dit land?

»Ikke bekymret, men jeg er berørt af situationen. Tre måneder efter valget er der stadig ingen retning for landet. Og vi står med store problemer, som vi har brug for at tage fat på: Flygtningestrømme, arbejdsløshed og økonomiske problemer. Som borger kan man ikke undgå at blive påvirket af det.«

Hvad tænker du om, at præsidenten nu har godkendt regeringen?

»Fra et politisk synspunkt er det den bedste løsning – og meget bedre, end man kunne have forventet. Det er på tide at lægge valgkampen bag sig og komme i gang med at gøre de ting, man har lovet. Også selv om de, der har majoriteten ikke er dem, jeg har stemt på. Men sådan er demokratiet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu