Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Kan jeg bede om at få min gave igen?

Handy man
30. juni 2018

Til min fødselsdag for nogle år siden forærede en god ven mig et meget fint stykke værktøj, som jeg siden har haft fornøjelse af at bruge og med fint resultat. For et års tid siden spurgte min ven mig så, om han måtte låne værktøjet til en særlig opgave. Siden har han så beholdt det, og endda købt forskelligt supplement til det.

Nu står jeg så og skal bruge det, hvilket bringer mig i et dilemma: Kan jeg bede om at få min gave tilbage, eller skal jeg købe et nyt og ignorere, at han har beholdt gaven? Det handler ikke så meget om ejendomsretten, men mere om at give gaver. En samtale om det tror jeg kunne blive vanskelig med min ven.

Svar I:

Man skal kun låne ting ud, man er klar til at miste. Det er en gammel regel. Men det betyder ikke, at man skal lade være med at låne ting ud. Man skal bare vide, at der er omkring 20 procent risiko for, at man aldrig ser det udlånte igen. 25 procent på bøger. Tallene er et personligt skøn, må jeg hellere tilføje i disse faktatjektider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjarne Bisgaard Jensen

Jeg har aldrig forstået at det kan være svært at levere noget tilbage man har lånt. Det er jo selve fundamentet for begrebet at låne.