Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Jeg har ikke råd til alle de gaver

Dette forår er en sand strøm af mine venners børn blevet konfirmeret, og nu kommer turen til studenterne. Og der er en uudtalt forventning om, at de unge mennesker modtager flotte gaver. Helst penge. Eller ting, der har kostet i omegnen af 300-500 kroner. Det har jeg ganske enkelt ikke råd til
9. juni 2018

Med fare for at lyde nærig vil jeg gerne høre Brevkassen om et råd af økonomisk art: Dette forår er en sand strøm af mine venners børn blevet konfirmeret, og nu kommer turen til studenterne.

Min økonomi er ikke prangende, men der er en uudtalt forventning om, at de unge mennesker modtager flotte gaver. Helst penge. Eller ting, der har kostet i omegnen af 300-500 kroner.

Jeg har ganske enkelt ikke råd. Men trækker over på dankortet, fordi jeg synes, det er pinligt at virke som den nærige onkel-type, der står og fedter med en 50’er til en iskage ... Men jeg er virkelig træt af det.

Kan komme omkring problematikken på ordentlig vis, eller må jeg bare punge ud?

Svar I:

Gaver er besværlige. De giver adgang til mange sociale sammenhænge. Men udvekslingen af dem er spundet ind i koder og symboler, som man let kan fare vild i.

Det må helst ikke virke, som om gaven er købt under pres. Omvendt kan det være fatalt at give den forkerte gave eller – værre endnu – slet ingen gave. Giver man en dårlig gave, er man en dårlig gæst, en dårlig ven, en dårlig onkel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Forventningsafstemning påkrævet!
Fortæl de unge - og deres forældre - at de ikke vil modtage store gaver.
Hvis nogen spørger hvorfor, kan du fortælle lige hvad du vil, sålænge overskriften står bukket i neon: Forvent ikke gaver for over 200,- (eller andet beløb) fra min side.

Randi Christiansen

Gaven er billetten til festen. Har man ikke råd, må man takke nej. En måde at udstille gavetyranniet for hvad det er - en byttehandel.

Hvorfor skal folks pisseforkælede møgunger have gaver for at bestå en studentereksamen. Det er jeg ikke bekendt med, at nogen fik, da jeg blev student.
Find andre og bedre venner!

Anker Nielsen

Personligt gi'r jeg ikke gaver medmindre det er noget jeg synes er helt oplagt at gi' netop den person og som regel er det noget jeg fundet et halvt eller helt år før på et eller andet bogudsalg og som regel har det ikke kostet mere end 20 - 30 kroner. Jeg har som oftest modtaget en positiv respons på min opmærksomhed.