Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min veninde bliver udslettet af sin kæreste

Min venindes kæreste omklamrer hende. Og garderer sig imod mig, så vi ikke kan tale frit, og ikke kan ses. Han gør det klogt, men jeg har gennemskuet ham. Men jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, for jeg savner hende og vores venskab sammen
9. juni 2018

Min venindes kæreste omklamrer hende. Og garderer sig imod mig, så vi ikke kan tale frit, og ikke kan ses. Han gør det klogt, men jeg har gennemskuet ham. Han formår at udelukke alle hendes veninder i omgangskredsen, umuligt at trænge ind. Han har degraderet hende til en klistret form, smeltet ind i hende, og hun er blevet til ham, en grå masse.

Og hun ser ingenting og står ikke op for sig selv. Vi har prøvet alt, også at tale med dem begge, og det bliver bare værre. Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op, for jeg savner hende og vores venskab sammen.

PS: De har ingen børn endnu, ønsker sådan de får, så kan det være, at de åbner op for os andre, og han bløder lidt op.

Svar I:

Engang, jeg var single, blev min gode singleven pludselig forblændet af en kvinde. Med ét glemte han alt om mig og alt det sjove, vi havde sammen. Nu prioriterede han kun hende. Det er ikke rart at indse, at en, man holder af, hellere vil tilbringe tid med en anden. Faktisk føles det som en afvisning af hele ens person. Da jeg senere selv blev forelsket, glemte jeg imidlertid den følelse – nu tænkte jeg kun på min nye kæreste. På det tidspunkt har hendes veninder sikkert følt, at jeg omklamrede hende og forsøgte at omdanne hende til mig: en grå masse. Det gjorde jeg nu ikke, jeg var bare forelsket.

Jeg har en mistanke om, at du i virkeligheden er misundelig på din venindes kæreste. Du skriver hverken om psykisk eller fysisk vold, så der er ingen grund til at tro, at han opfører sig dårligt over for hende. De er nok bare forelskede. Du skriver heller ikke, hvor længe de har været sammen, men du må acceptere hendes valg og håbe på, at der, når nyforelskelsens sus har lagt sig, igen bliver tid til dig. Det skal der nok blive.

— Rasmus Elmelund

Svar II:

Det er ikke en eneste gang i hele verden i hele menneskehedens historie lykkedes for nogen som helst at overbevise nogen som helst om, at det er en super god idé, at de skal forlade deres elskede.

Mange har forsøgt og fejlet. Og en stor del af dem, har oven i købet mistet deres venskab i processen. Er du f.eks. fuldstændig sikker på, at når det, som du beskriver det, ’bare bliver værre’, når I taler med dem, også handler om, at hun trækker sig lidt fra dig?

Så mit råd er – og her forudsætter jeg, at der ikke er vold i forholdet – at du fuldstændig giver slip. At du bare er der for hende på den måde, det kan passe ind i hendes liv, og ikke forventer for meget. Før du ser dig om, sker der sikkert ting. Men det skal komme fra hende.

— Anna von Sperling

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Folketingsvalget er forbi, men magten skal stadig holdes i ørerne.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement. Første måned er gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Rikke Nielsen

Din veninde er et voksent menneske, der skal stå til ansvar for sine egne handlinger.
Du er hendes veninde, og du har gjort dine observationer.
Du har gjort hende opmærksom på det, og du kan ikke gøre mere uden at risikere et venskab, der på et tidspunkt kan blive meget vigtigt for hende.
Gør hende opmærksom på, at du altid vil være der for hende.
Og vent til hun kommer af sig selv.

Michael Friis, Jonathan Larsen og Maria Bjørnsten anbefalede denne kommentar
Maria Bjørnsten

Hun skal nok komme tilbage.Vent til hun selv kan se ham klart, der kan godt gå lang tid fordi hun er forelsket. Men på et tidspunkt kommer hun og har brug for din hjælp. Vær tålmodig <3

Kenneth Krabat

Du kan have ret i både observationer og antagelser, men det ændrer ikke ved det faktum, at der ikke er mere at gøre end det, du og I allerede har forsøgt. Din veninde ser og formår det, som hun ser og formår. Fortæl dig selv, at du altid vil være der for hende, og giv slip.