Læsetid: 4 min.

Hun flygtede fra Nordkorea: Det er diktatoren, der skal sultes

»Jeg forstår slet ikke, hvordan den amerikanske præsident kan finde på at sige, at Kim Jong-un elsker sit folk. Hvis han gør det, hvorfor slår han dem så ihjel, sulter dem og smider dem i fængsel?« spørger eksilnordkoreaner og aktivist Yeonmi Park
Der slipper rent faktisk information ind i landet, og derfor får stadig flere øjnene op for, at de lever i en løgn, siger Yeonmi Park.

Der slipper rent faktisk information ind i landet, og derfor får stadig flere øjnene op for, at de lever i en løgn, siger Yeonmi Park.

Emil Hougaard

16. juni 2018

– Du flygtede fra Nordkorea, da du var 13 år. Hvad er dine første minder om Nordkorea?

»At være bange. Det første, min mor fortalte mig, var, at fugle og mus har ører og kan høre mig hviske. I Nordkorea levede jeg i konstant frygt. Og så kan jeg huske sulten. Sulten føltes som tortur. Det meste af min barndom, var jeg for sulten og bange til at forstå noget som helst. Og hvis ikke vi var flygtet, var vi døde af sult.«

– Filmen ’Titanic’ betød meget for dig som barn. Hvordan kom du til at se den?

»Mine forældre lånte filmen af min onkel i hemmelighed. Sådan er det i Nordkorea: Indimellem lykkes det at få fingre i noget fra verden udenfor. Det er netop det, vi arbejder for i organisationen Liberty in North Korea, hvor vi forsøger at få informationer ind i landet, så folk kan forstå, at de er slaver, og begynder at kæmpe for deres frihed.«

– Hvad tænkte du, da du så ’Titanic’?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • David Zennaro
 • Sebastian Sylvester Rosenberg
 • Carsten Munk
 • Henrik Rasmussen
 • Torben Skov
 • Svend Erik Sokkelund
 • Ulla Nielsen
 • Katrine Damm
 • Erik Karlsen
 • Frede Jørgensen
David Zennaro, Sebastian Sylvester Rosenberg, Carsten Munk, Henrik Rasmussen, Torben Skov, Svend Erik Sokkelund, Ulla Nielsen, Katrine Damm, Erik Karlsen og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Kim og Trump elsker folket, fordi de kan stå på dem. Jeg elsker folk for min egen skyld, ellers er de ligegyldige! Det er det diktatorer gør.

Karsten Lundsby og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Ingen dansk avislæser ved sine fulde fem er vist efterånden i tvivl om, at den nordkoreanske diktator Kim Jong-un er lige så røget, som USA's nuværende præsident Donald Trump er speget.

Men hvordan i hede hule er det lykkedes freelance-journalisten Line Vaaben fra dagbladet Informations weekendtillæg 'Moderne Tider' at få adgang til et (eksklusivt?) interview med forfatteren, systemkritikeren og foredragsholderen Yeonmi Park, som har skrevet en bog om sin og sin mors flugt fra det hermetisk lukkede nordkoreanske diktatur via Kina, Mongoliet og Sydkorea til 'Guds Eget Land' United Bluff?

Har Miss Park mon været på visit hos sin danske forlægger for nylig for at reklamere lidt for sit litterære mesterværk? Eller har intervieweren været en sviptur i USA på dagbladet Informations regning?

Else Marie Arevad

Kim Jong-un ser i hvert fald ikke ud til at sulte, han fylder mere i bredden end i højden!

Grethe Preisler

Så sandt, som det er sagt, Else Marie Arevad
- Nordkoreas 'kære leder' Kim jung-un har vist ikke mere tilfælles med flertallet af befolkningen i det land, han hersker over end Benito Mussolini med den 'latin lover' vi her i landet associerer med den hanlige halvdel af den italienske befolkning.

Men skidt pyt - Donald Trump ligner jo heller ikke rigtigt helten i en ægte amerikansk western fra før kvinde- og ungdomsoprøret i Paris i 1968 ... ;o)