Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Julie Top-Nørgaard

Ifølge forfatter Julie Top-Nørgaard burde alle læse Ida Jessens forfatterskab
16. juni 2018

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»En ny tid af Ida Jessen. Den handler om en ung kvinde, som tager til den lille jyske by Thyregod for at blive skolelærer. Og om hendes liv med en mand, hun ikke forstår – og omvendt. Ida Jessen er den klogeste forfatter, jeg kan komme i tanke om. Det er ekstremt opbyggeligt at læse hendes bøger. Hun tror på noget virkelig godt i folk, at mennesker er okay, selv om de er håbløse. Det kan jeg læne mig op ad. Jeg læser hendes forfatterskab, hvis jeg trænger til at blive trøstet.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Anaïs Nins dagbøger, som hun skrev hele sit liv. Anaïs Nin skrev også noveller og digte, men hendes store værk var dagbøgerne. Hun gjorde sit eget liv til et kunstværk. På en måde er det det mest interessante i hele verden. Det rigtige liv. Hun gør det, vi alle sammen gør, når vi skriver om os selv – prøver at skabe mening i tingene, så de er til at holde ud at leve med. Hun skriver ikke terapeutisk, jeg tror hun godt vidste, at hun lavede kunst.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Kongens Fald er ikke det værste jeg har læst, men jeg har svært ved at forstå, hvad der skulle gøre den SÅ fantastisk.