Interview
Læsetid: 2 min.

Læser du bøger: Morten Skovgaard

Copenhell-arrangør Morten Skovgaard læser stadigvæk de dårligste bøger – i smug
Moderne Tider
23. juni 2018

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Kevin Mitnicks The Art of Deception om social engineering – den knapt så ædle kunstart at »hacke« mennesker. Sikkerhedsbrud, misinformation og manipulation er meget vigtige temaer i vores moderne digitale informationssamfund, og Mitnick fortæller om et væld af snedige svindelnumre. Ud over at  skærpe ens kritiske sans giver den også god inspiration: Jeg fik for nogle år siden stjålet en taske fyldt med teknik, deriblandt min iPad. Da jeg en måneds tid senere fik en mail fra tyven/hæleren i Algeriet, som ville have min iCloud-adgangskode, iværksatte jeg et hårdt social engineering-angreb på ham og endte med at snyde ham til at sende min iPad tilbage til min fiktive hackerven, som skulle reparere den for ham, sammen med 20 euro til returforsendelsen – og en virkeligt grim tegning bare for at bevise, at jeg kunne få ham til det.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Allerede inde i det første kapitel af nyligt afdøde Stephen Hawkings A Brief History of Time var min hjerne tæt på at eksplodere, da jeg læste bogen for første gang i 1995. Jeg er humanistisk uddannet og har ikke nogen særlige forudsætninger for at forstå naturvidenskab, og jeg havde gennem et stykke tid kæmpet lidt med de store fysikteorier. Hawking præsenterede dem med lysende klare eksempler, og han introducerede mig med sin forbilledlige formidlingsevne for universet på en måde, jeg aldrig nogensinde havde oplevet før. Det var en bog, der fik mig til at se stjerner – bogstaveligt talt.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Hele det hav af tarvelige fantasy-trash-romaner, jeg pløjede mig igennem i mine unge nørdår, og som jeg undertiden stadig læser i smug – call it a guilty pleasure! Det er heldigvis lidt nemmere at gøre det på en Kindle i dag i modsætning til dengang, hvor man var nødt til at sidde og gemme forsiderne med drabelige drager, storbarmede barbarkvinder og alskens andet eventyrgodtfolk inde i højpandede studiebøger og lade, som om man læste dem i stedet, fordi det andet simpelthen var for pinligt …«

– Hvilken type læser er du?

»Jeg læser ikke fast hver dag i længere perioder, men altid hurtigt og intensivt, og som regel fordi jeg prøver at sætte mig ind i noget nyt stof, jeg ikke forstår. Derfor bliver skønlitteraturen desværre også alt for ofte nedprioriteret.«

– Hvornår læser du?

»Når som helst, jeg som småbørnsforælder kan få lejlighed til det. Jeg når som regel mest under transport, så jeg sætter virkelig pris på lange flyrejser (alene), hvor jeg har fred og ro i timevis til at lade mig synke ned i en spændende bog.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her