Læsetid: 4 min.

Pelles bånd 1: Da Knud blev fjernet fra Rådhuspladsen

Pelle er på Rådhuspladsen til begivenheden ’Love in’ i 1968. Det er en happening, »hvor folk kan gøre, som de vil.« En fyr ved navn Knud dyrker nøgenyoga og bliver fjernet af politiet. Til sidst tager historien en drejning, da en af Pelles venner kommer forbi. Information har fået lov at lytte Pelles bånd igennem og genskabe stemningen fra dengang
Pelle er på Rådhuspladsen til begivenheden ’Love in’ i 1968. Det er en happening, »hvor folk kan gøre, som de vil.« En fyr ved navn Knud dyrker nøgenyoga og bliver fjernet af politiet. Til sidst tager historien en drejning, da en af Pelles venner kommer forbi. Information har fået lov at lytte Pelles bånd igennem og genskabe stemningen fra dengang
7. juli 2018

[Lyd af trafikstøj og mennesker, der snakker]

Pelle: Tror du ikke, det vækker forargelse, at folk tager tøjet af og ligger og spræller rundt med benene?

Mand 1: Du kan jo spørge dem.

Mand 2: Jeg er ikke spor forarget.

Pelle: Er der slet ingen, der er forargede? Hvad med dig, Ole?

Ole: Jeg er slet ikke forarget.

Pelle: Synes du, det er lige så latterligt, som jeg synes, det er?

Ole: Ja.

Kvinde: Hvad laver I?

Pelle: Knud er ved at lave lidt nøgengymnastik. Du bliver næsten nødt til at gøre en gang til, Knud. Der var ingen, der blev forargede.

Knud: Det er ikke derfor, jeg gør det. Jeg dyrker min yoga.

Pelle: Aha. På Rådhuspladsen?

Knud: Ja, her blandt mine venner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • Ejvind Larsen
Trond Meiring og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Villesen

Hvorfor synes du, det er tåbeligt? Er det ikke interesant at høre, hvad der skete på gaden dengang?

Randi Christiansen

Tænk at vores 'birthday suit' kan vække så meget postyr. Nøgenyoga er skønt - på rådhuspladsen som love in? Det ku vi bruge noget mere af, ihvertfald langt at foretrække for nuærende støj, møg og luftforurening, men det moderne menneske er fremmedgjort fra sig selv, hinanden og dets omgivelser. Den såkaldt offentlige orden er med ubevidst fejlforvaltning af fællesejet eskaleret ud i stadig mere ekstrem uorden. Det forsøgte knud og co at vise.

Maj-Britt Kent Hansen

Jo, det er interessant at høre - netop høre. Var det ikke muligt at lade os høre selve lydsporet, fremfor kun at præsentere et udskrift? Information bidrager jo ellers gerne med lyd nu om dage.

Og Knud er vel den Knud, der også gik på bare fødder over gløder ifm. Sofiegårdens nedrivning?

Grethe Preisler

Vældig interessant Kristian Villesen,

Og næsten lige så 'oplysende' om 'de faktiske forhold i jernindustrien' anno 1968 som et gensyn med TV-serien 'Huset på Christianshavn' produceret i 1970 - 1977, hvis man vil 'vide mere' om, hvordan danskerne levede, boede, tænkte og drømte i de gode gamle dage før verden gik af lave og kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet ... ;o)

P.S: Og ikke et ondt ord om 'Harald'
(f. 30.03.1930 i Aalborg - d. 27.03.1981 i København)

Randi Christiansen

Så hvis en historisk fortælling ikke dækker 'alt' - i sig selv en umulighed - er den ikke 'oplysende'? Kristian villesens 'rapport fra fortiden' giver sig ikke ud for at være andet end netop en fortælling, ikke en fortælling om 'alt' eller lige netop det udsnit, som du grethe efterspørger.

Grethe Preisler

@Randi Christiansen,

hvis du vil vide mere om f.eks. rydningen af 'Sofiegården' på Christianshavn og dagbladet Informations dækning af samme, kan du bruge din adgang til bladets avisarkiv og læse (eller genlæse?) bagsidelederen fra 1. marts 1969.

Grethe Preisler

Fandt du, hvad du søgte, Randi?

Selv har jeg ingen erindring om en love in med deltagelse af en yogadyrkende mandsperson in puris naturalibus lydende navnet Knud på Københavns rådhusplads i sommeren 1968. Så det har nok været en af de begivenheder, de etablerede nyhedsmedier anno dazumal ikke ulejligede sig med at dække før opfindelsen af internettet, debiltelefonen, fjæsbogen og twitter ... ;o)

Grethe Preisler

Maj-Britt,
Skuespilleren Preben Kaas. Det var ham, der spilled rollen som Harald i afsnit 53 af Tv-serien 'Huset på Christianshavn' fra 1974. Gud glæde hans sjæl i himmerig, han døde alt for tidligt, men Lisbeth Dahl har vi da heldigvis endnu lyslevende blandt os ... ;o)

Randi Christiansen

Ja grethe, men jeg forstår ikke rigtig hvorfor?

Knud havde vist desværre en eller anden form for knald i låget, eller også gad han bare ikke det gennemkedelige liv, som var og er almindelige lønslaver til del. Det er en sej happening at lave nøgenyoga på rådhuspladsen - i 1969 - men tydeligvis spildte guds ord på ballelars. Bare for mærkeligt for normaldanskeren - som vist stadig ikke rigtig fatter gøglernes mission. Men nu har vi heldigvis fået alternativet på banen til at give gøglet en tiltrængt renæssance.