Læsetid: 7 min.

Trivselstræneren: Åge Hareide er det modsatte af Morten Olsen

Nu er det alvor. Lørdag aften møder Danmark Peru i VM-gruppe C. De læsere, der efterlyser Pierre-Emile Højbjerg, Daniel Wass og Riza Durmisi i startopstillingen eller som minimum i truppen, må forstå, at Åge Hareides tilgang til landstrænerjobbet bygger på andre og mere jordnære dyder end talent alene
Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson på træningsbanen i badebyen Anapa ved Sortehavet. Fra lørdag aften vil det vise sig, om deres nye træningsfilosofi giver de ønskede resultater.

Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson på træningsbanen i badebyen Anapa ved Sortehavet. Fra lørdag aften vil det vise sig, om deres nye træningsfilosofi giver de ønskede resultater.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

16. juni 2018

Da Ole Gunnar Solskjær i sommeren 1998 var blevet solgt til Manchester United, insisterede spillerens forældre på at lægge vejen forbi den sælgende klubs træner for at takke ham for at have taget sig så godt af deres unge søn. Klubben, den spinkle angriber blev solgt fra, var Molde FK, der har hjemmebane på kanten til Atlanterhavet godt 500 kilometer nordvest for Oslo. Cheftræneren lød navnet Åge Hareide, og han var, kun afbrudt af et par år som hårdkogt centerforsvarer i den engelske liga, et kendt ansigt fra både fodboldklubben og banken på sin fjordrige hjemstavn.

Historien fremgår af Solskjærs forord til Hareides bog Fotbol, fornuft og følelser, som udkom i 2004, da angriberen selv havde vundet status som Norges nok største fodboldspiller i nyere tid, og forfatteren var blevet forfremmet til landstræner i hjemlandet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu