Læsetid: 4 min.

Tuna Ateş kender ingen, som støtter Erdoğan. Den tyrkiske befolkning lever i forskellige sfærer

Søndag går tyrkerne til valg. De fleste regner med, at Recep Tayyip Erdoğan genvinder præsidentposten. Også den 25-årige universitetsstuderende Tuna Ateş, som selv er meget kritisk over for Erdoğan. Men han har opgivet troen på, at det kan betale sig at protestere i Tyrkiet
25-årige Tuna Ateş, som er født og opvokset i Istanbul, har ikke meget håb for Tyrkiet. Men han elsker landets middelhavskyst. 

25-årige Tuna Ateş, som er født og opvokset i Istanbul, har ikke meget håb for Tyrkiet. Men han elsker landets middelhavskyst. 

Privatfoto

23. juni 2018

– Hvad forventer du af søndagens valgresultat?

»I Tyrkiet ved man aldrig, hvad fremtiden bringer. Men uanset udfaldet, skal Erdoğan nok få det arrangeret til sin fordel. Det har han gjort så mange gange før. Jeg regner med, at han fortsætter som præsident. Men denne gang føles det, som om der er mere håb og energi hos det største oppositionsparti CHP (Det Republikanske Folkeparti, grundlagt af Atatürk, red.).

– Hvad er holdningen til Erdoğan i din omgangskreds?

»Jeg kender ingen, som støtter Erdoğans Retfærdigheds- og Udviklingsparti, AKP. Det er som at leve i forskellige sfærer, mit liv krydser nærmest aldrig AKP-støtternes. Selvfølgelig passerer vi hinanden på Istanbuls gader, men det er det. Personligt bryder jeg mig ikke om, at Islam er grundlaget for Erdoğans holdninger. Det er ikke fordi, han vil indføre sharialovgivning, men han vil opbygge det tyrkiske samfund efter Koranens anordninger. Jeg tror ikke på, at man kan lede et land med millioner af mennesker ud fra et trossystem.«

– Ville du turde fremsige din kritik af Erdoğans offentligt i Tyrkiet?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu