Læsetid: 3 min.

Ugerevyen: Danmarks dårligste musikfestival – også kaldet Folkemødet – er stadig lige så sjov at deltage i, som den er kedelig at høre om

Festivalen gik i gang torsdag, og er desuden slet ikke det eneste, der er sket denne uge
Festivalen gik i gang torsdag, og er desuden slet ikke det eneste, der er sket denne uge

Ólafur Steinar Gestsson

16. juni 2018

Verden er gået ind i lidt af en slutspurt her op til agurketiden.

Tirsdag mødtes USA’s præsident med Nordkoreas diktator i Singapore til det topmøde, som vittige typer har kaldt ’Klovnejalta’ med henvisning til Jalta-konferencen i 1945, hvor Stalin, Churchill og Roosevelt mødtes for at ordne verdenssituation mod slutningen af Anden Verdenskrig. Ved Klovnejalta i Singapore var planen i grove træk, at Donald Trump og Kim Jong-un skulle ordne verdenssituationen for begge at forhindre sig selv i at indlede en tredje verdenskrig, hvilket jo i udgangspunktet er en fin idé.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Finn Nissen
 • Flemming Berger
 • Lise Lotte Rahbek
 • Mikael Velschow-Rasmussen
 • Anne Eriksen
 • ingemaje lange
 • Katrine Damm
 • Ervin Lazar
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
Finn Nissen, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Mikael Velschow-Rasmussen, Anne Eriksen, ingemaje lange, Katrine Damm, Ervin Lazar, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Mikkel Vuorela, som sædvanligt en morsom og delvist utryghedsskabende ugerevy :-)

Flemming Berger, Anne Eriksen, David Breuer og David Joelsen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Jeg synes folkemødet kunne organiseret bedre. Udfra hvad man kan læse i pressen er det for meget for eliten og for lidt for folket. Det er ganske let at ændre på:

Folketinget overtager organisationen og lejer alle stader, overnatningsmuligheder etc. og genudlejer dem i sektioner ligesom ved store sportsarrangementer. Så mange pladser til interesseorganisationer, så mange til politiske partier, så mange til pressen, så mange til virksomheder og så mange til enkeltpersoner etc. Prisen sættes så efter betalingsevne. Virksomheder og organisationer der kan fratrække udgiften betaler mest. Enkeltpersoner, specielt studerende, pensionister, flygtninge etc. betaler mindst. Ved overtegning er der lodtrækning. Det var muligt ved Londons Olympiske Lege 2012, så selvfølgelig er det også muligt her.

Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Anne Eriksen, David Breuer, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel og David Joelsen anbefalede denne kommentar

Men folk, der lejer deres huse ud, tager priser, man kunne bo på Trump Tower for. For dem er det såkaldte folkemøde en glædelig begivenhed.

Finn Nissen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
David Joelsen

Jeg savner selv flere folkemøder samtidigt rund om i landet. Bornholm er for isoleret og fjern til mig. Så kunne hver region fremstå med sin karakter og lokale politikere kunne få bedre kontakt med deres vælgere. Konkurenc skulle være godt siges der. Hvad med Grønland og Færøerne? Ellers resten af opskriften iflg Henrik Brøndum fornuftige tanker.

Bjarne Bisgaard Jensen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Det er jo alt andet end folket, der deltager i Folkemøderne - undtaget de få bornholmere.
Denne lille forlystelse for de travle politikere, inden de tager på rigtig ferie, hvor de kan droppe den tvungne højtidelige tone i folketingssalen og "pjatte" mere over en bajer og en fodskammel.

Sandelig også godt, at den kinesiske gåde kan se dagens lys, næste punkt bliver så at finde ud af, hvilken statsminister, der gav den første ordre. Landbrugspakken må meget gerne pakkes ud igen...
Til gengæld skal der jo mange 12 taller til for at få f.eks. en lægeuddannelse/ psykolog - og dem har vi jo meget brug for - i fremtiden.

Steen K Petersen, Finn Nissen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

I det mindste burde man kalde det for noget andet end et folkemøde, når det primært er en slags komsammen for politikere, organisationer og lobbyister. Det er vel også derfor, at man har lagt det på den mest fjerne ø, så man begrænser fremmødet af almindelige borgere. De kunne jo risikere at komme til at præge mødet.
Befolkningen i almindelighed er begrænset til nyhedsdækningen, og her er der ikke meget at hente. Politikere på slap line fører bare til større overfladiskhed. Som eksempel kan man nævne DRs Deadline, der har byttet studiet ud med en udendørs scene. I stedet for fokus og engagement, får vi markedspladsstemning og overfladisk snak.

Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Finn Nissen, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar