Ugerevyen: Hvor højt kan en ulv egentlig hoppe?

De fortsatte undersøgelser af Morten Messerschmidts mulige svindel med EU-midler er ikke en hindring for den politiske karriere. For Søren Pape Poulsen kom dog knap så glat gennem ugen, han var nødt til at genåbne Tibetkommissionen
De fortsatte undersøgelser af Morten Messerschmidts mulige svindel med EU-midler er ikke en hindring for den politiske karriere.

De fortsatte undersøgelser af Morten Messerschmidts mulige svindel med EU-midler er ikke en hindring for den politiske karriere.

Keld Navntoft

Moderne Tider
9. juni 2018

Nu er det ikke, fordi jeg har noget imod Otterup som sådan, men tankerne bevægede sig stille og roligt ned ad nordfynske Ørkebyvej forbi Lones Bilvask og ned til Otterup genbrugsstation, da Lars Løkke på grundlovsdag erklærede, at han gerne ville sende de afviste asylansøgere til et »ikke synderligt attraktivt sted i Europa«. Det viste sig dog, at det var et sted uden for EU, Løkke og de andre statsledere havde i tankerne, så genbrugspladsen kan som gamle Danmark bestå – så længe vi husker, at Danmark er truet. Af indvandring, af vildsvin og af ulven.

Flere folk blev da også nervøse, da Folketinget mandag vedtog at opføre et halvanden meter højt vildsvinehegn langs grænsen til Tyskland. For tre andengenerationsindvandrede ulvehvalpe er ganske frivilligt udvandret til et ikke synderligt attraktivt sted i Tyskland for nylig, og det rejste det store spørgsmål: Vil vildsvinehegnet forhindre flere i at skride? Tvivlen kom så vidt, at en kritisk tænkende borger telefonerede til DR-programmet Ring til regeringen for at udspørge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om, hvor højt en ulv egentlig kan hoppe? Det kunne ministeren ikke svare på.

I den aktuelle krig med dyrene udspillede en dramatisk konfrontation sig i denne uge, da nogle kragefugle angreb en hundelufter på Amager. »Det var lidt ligesom den der Hitchcock-film,« fortalte kvinden til TV 2 Lorry. Hun brækkede sin ankel to steder under flugten fra de næbede dræbere.

Det politiske dyr Morten Messerschmidt (DF), der p.t. bliver undersøgt for misbrug af EU-midler, meddelte denne uge, at han vil stille op til Folketinget, og beviste dermed, at den glatte ål måske ikke er så truet endda. 

Andre har det knap så smooth. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) var denne uge nødt til at genåbne Tibetkommissionen, da et folketingsflertal ønskede det. Den første kommission havde ikke haft adgang til potentielt vigtige mails fra hverken udenrigsministerium eller polititoppen, for de var blevet slettet, lød det. Men først viste det sig, at Udenrigsministeriets forsvundne mails ikke var sådan permanent forsvundet, og torsdag, vupti, viste en »rutinemæssig serverkontrol«, at politiets forsvundne mails nok faktisk også fandtes. Det kender man jo godt fra sig selv.

En rutinemæssig overspringshandling på denne ugerevyskribents facebookprofil viste denne uge, at en ni år gammel video, hvor jeg vælter fuld rundt på en bar med et kæmpe dannebrogsflag, stadig ligger derude sammen med en film, hvor jeg pisser i en skov. Ligesom ulven står fortiden altid klar til at bide dig i røven.

Og nu til vejret: Ikke nok med, at der igen denne uge blev fundet pesticidrester i drikkevandet – faktisk i en mængde, så to vandværker ved hovedstaden måtte lukke – så har det gode vejr også ført til vandmangel flere steder. På Sorøegnen måtte de i weekenden indføre vandingsforbud, da en svinebonde pludselig stod uden vand, og ved Hillerød måtte man sænke vandtrykket for at kunne nå at filtrere vand nok, berettede TV 2. Tørkens største vandslugere er havevanding og badebassiner.

Til gengæld har det også regnet. Med kritik. Over USA’s forhenværende præsident Bill Clinton. Det skete, efter at han på tv i mandags sagde, at han ikke skyldte sin forhenværende praktikant Monica Lewinsky en personlig undskyldning. Lewinsky har selv for nylig skrevet om, hvordan sexsagen med Clinton mere eller mindre har ødelagt hendes liv, og Bill Clinton fik sig da også så en grundig dukkert i den retfærdige vredes badebassin, så han senere på ugen måtte dukke op til tv-overfladen igen og forklare, at lige dén udtalelse »ikke var hans fineste øjeblik«. Han kunne bruge en rutinemæssig samvittighedskontrol – det samme kan de danske mænd, der er skyld i, at hver tiende kvinde har oplevet fysiske overgreb det seneste år, som Berlingske skrev om fredag. Måske de skulle have et længere ophold på et ikke synderligt attraktivt sted.

Ugerevyen

Ugerevyen giver dig et stærkt idiosynkratisk overblik over de mest interessante begivenheder i ugen der gik. Vi dækker både indland, udland og dyrenes verden.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her