Læsetid: 9 min.

»Havde det ikke været for os, havde vi haft svenske tilstande i Danmark«

På en militærlejr i Jægerspris mødtes danske nationalister for at diskutere, hvordan man kan redde det danske folk fra radikalismen, venstrefløjen, islam, journalister og ikke mindst dets egen undergang
Free Tommy! råber deltagerne til Folkefesten i kor efter, de har sunget en støttesang til ære for den britiske højrenationalist og aktivist Tommy Robinson, der sidder fængslet i England.

Free Tommy! råber deltagerne til Folkefesten i kor efter, de har sunget en støttesang til ære for den britiske højrenationalist og aktivist Tommy Robinson, der sidder fængslet i England.

Ulrik Hasemann

30. juni 2018

Jeg har misset et højresving. Det er derfor, jeg holder på en lille grusvej for at orientere mig i Google Maps, da en politibetjent med skudsikker vest banker på bilens rude.

Han spørger, hvad mit ærinde er, og jeg forklarer, at jeg leder efter den nationalkonservative debatfestival, Folkefesten. Betjenten undersøger bilens inventar: Førersædet, passagersædet, bagsædet, inden han igen møder mit blik.

»Du har glemt at dreje til højre,« siger han så. Han instruerer mig i, hvordan jeg kommer tilbage på sporet, og kort efter svinger jeg ind på en smal vej. Jeg befinder mig på et militært område – nærmere bestemt i Jægersprislejren.

Militærlejren danner rammen for Folkefesten, der er den sjette af sin slags. I år er festivalen arrangeret af tre højrenationale foreninger: Den Danske Forening, Dansk Kultur og For Frihed, der tidligere gik under navnet Pegida.

På Folkefestens hjemmeside står der, at arrangementet er »et uformelt mødested for nationalkonservative, nationalliberale og andre, der ønsker at bevare et suverænt Danmark med umistelige borgerlige rettigheder.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Kurt Nielsen
 • Poul Erik Riis
 • Jørgen Wassmann
 • Katrine Damm
 • Brian W. Andersen
 • ingemaje lange
 • Flemming Berger
 • Jonathan Larsen
 • Steffen Gliese
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Christian Mondrup
 • Frede Jørgensen
 • Eva Schwanenflügel
Kurt Nielsen, Poul Erik Riis, Jørgen Wassmann, Katrine Damm, Brian W. Andersen, ingemaje lange, Flemming Berger, Jonathan Larsen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Christian Mondrup, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det undrer mig, at Forsvaret åbenbart beredvilligt stiller faciliteter (og mandskab?) til rådighed for sådan et arrangement. Er jeg som skatteyder med til at finansiere det?

Mon andre lige så ekstreme organisationer ville ha' fået samme service? Hizb ut-Tahrir, for eksempel?

Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Mikael Johansen, Bo Stefan Nielsen, Karsten Aaen, Annemette Due, Lillian Larsen, Hans Christian Asmussen, Carsten Wienholtz, Finn Egelund, Benny Larsen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Mikael Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Bernhard Drag, Gert Romme, Ole Frank, Bettina Jensen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

En ret fin artikel, som giver indsigt i visse af de synspunkter de mest nationalistiske partier og bevægelser har.
Det mest gennemgående tema virker til at være en oplevelse af at være misforståede ofre.
Hvilket i det hele taget også var drivkraften bag højrenationalismen i trediverne..
Det kan man jo lige tænke over.

Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Karsten Aaen, Lillian Larsen, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Finn Egelund, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Rikke Nielsen, David Engelby, Torben K L Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

En stakkels samling harmløse racister
eller hva?

Anne Mette Jørgensen, Ole Frank, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Frede, de var sgu ikke særlig harmløse i 1930'erne.
Det er netop min (sarkastiske) pointe ;-)

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Christian Mondrup, Torben K L Jensen, Torben Skov, Hans Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Glemt at dreje til højre ?
En lige venstre !

olivier goulin, Peter Andersen, Claus Nielsen, Flemming Berger og Ole Frank anbefalede denne kommentar
David Engelby

Så ... en flok mennesker, der vil begrænse frihed for venstrefløjen, men ikke for højrefløjen, som vil slå ned på den “løgnagtige presse” og sortere i hvem der må bo i landet på baggrund af etnicitet og religion, får lov at samles og udtrykke disse holdninger ... Og de kan gøre dette ironisk nok fordi de lever i et frit land. Jeg tror vi kommer til at fortryde at vi lader det her radikaliserede, nationalistiske ukrudt vokse i det demokratiske Danmark.

Elisabeth Andersen, Carsten Wienholtz, Peter Tagesen, Henrik Leffers, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Mogens Holme, Karen Grue, Ole Frank, Rikke Nielsen, Frede Jørgensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

David Engelby: Hvis du åbner for at forbyde sådanne organisationer, så vil det næste forbud ramme deres modstandere. Det er det rene guf for DF og omegn, Jeg har hørt en af deres topfolk (Søren Espersen?) udtale: "vi må jo desværre ikke diskriminere".

Jakob Silberbrandt, Lillian Larsen, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er interessant, at disse tumper, som åbenbart har sympatier indenfor det danske forsvar, netop nævner Sverige som et afskrækkende eksempel. For på mindre end 1 minut fandt jeg det, som må være afskrækkende i Sverige, og det er netop de danske tumpers svenske venner.

Disse svenske tumper har trænet krig mod landenes civile borgere i Østring, Rusland, Ungarn, Slovakiet og Poland, - i øvrigt med hjælp og bistand fra de lokale myndigheder. Og læser man o deres indsigt og ordforråd, er der i høj grad belæg for at kalde dem tumper, og læser man om deres uddannelser og erhverv, er det belæg for at kalde dem for samfundenes sociale tabere.

https://expo.se/2018/04/h%C3%A4r-%C3%B6var-nazisterna-p%C3%A5-att-attack...

https://expo.se/2018/06/nazistisk-terrorgrupp-planerade-mord-p%C3%A5-pol...

Klavs Hansen, Karsten Aaen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Rikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der findes ingen kærlighed, der ikke er mellem levende væsener. At elske en idé - hvad et land jo er - fører lige lukt ud i fortabelsens mørke og had til andre.

Kenneth Jacobsen, Elisabeth Andersen, Ole Frank, ingemaje lange, Anders Reinholdt, Tino Rozzo, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Klaus Brusgaard og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Jonathan Larsen

Jeg kan ikke lade være at smågrine af dem, men de kan blive pissefarlige, jo mere indflydelse de får. En tosse griner man af, men mange tosser sammen, kan fandme give problemer. Ordet “gruppepolarisering” kan sagtens bruges her, får når de finder sammen, bliver de bare mere og mere ekstreme og så bliver snebolden til en lavine :(. Sikke noget møg, men en vigtig artikel, der fortæller om en gruppe mennesker, der sidder i en lille boble af frygt, had og raseri rettet mod en anden gruppe mennesker, de ikke forstår, fordi de ikke kan spejle sig i dem.
En god søndag alligevel, i aften er der heldigvis bold i tossekassen, når dejlige Danmark spiller ottendedelsfinale og det er en af de få ting, der stadig kan samle lille Danmark på tværs af køn, religion, hudfarve, kultur og politik. Det er smukt, når sport forener og ikke splitter:)

Carsten Wienholtz, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Hvor er forskellen mellem DF og KKK?
Ytringsfrihed for DF, men ikke for andre.
Søren Espersen misbruger sin position til at udnytte vore ressourser til egen vinding.
Hvis EL havde anvendt de samme faciliteter til møder, så havde der været kaos i Laksegade.
Problemet er ikke nogle få nationalister, men at mange uden at se konsekvenserne stemmer på dem. Endnu værre er det, at Venstre løber med.
Det er alvorlig nedtur for Danmark.

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Birte Broen, Finn Egelund, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Ole Frank og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Uselvstændige individder hidser hinanden op.
Mere folkelig oplysning kan afhjælpe problemet.

Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Jonathan Larsen anbefalede denne kommentar

Disse "mennesker" kan for alvor få det til at løbe mig koldt nedad ryggen. Vi har ikke expo.se, men til gengæld har redox.dk fulgt dem i mange år.

https://redox.dk/nyheder

De har jo efterhånden fundet ud af, at de bedst når ud, når uniformer og hagekors gemmes bort.

Men Daniel Carlsen i livgardens uniform og hagekors. Det er ihvertfald svejset ind i min hukommelse.

https://stiften.dk/nyheder/Nazist-Lars-Loekkes-soen-er-ekstrem/artikel/3588

Jeg kan også huske, at han og andre var i nazi-våbentræningslejr i Ukraine eller Hviderusland.

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Benjamin Bjerre, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Ole Frank, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Rart at få bekræftet, hvem der reelt er disse skabsfacisters politiske bagmand.
Men er det ikke også derfra, han oprindeligt kommer?

/O

Carsten Wienholtz, Anders Reinholdt, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Torben Skov, Jens J. Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Efter genlæsning af artiklen bed jeg ekstra mærke i, hvad vor gæve journalist Matthias Ertmar Menche skriver her:

"At jeg alligevel befinder mig til Folkefesten skyldes ene og alene Dansk Folkepartis Søren Espersen, som jeg kontaktede for at forklare den fastfrosne situation. »Jeg snakker med dem. Kh S,« skrev han tilbage."

Så en opringning fra Søren Espersen var altså adgangsbillet nok. Også for de mest hardcore deltagere. Tankevækkende..

Et andet spørgsmål melder sig; nu hvor de var advaret om at en journalist kom på besøg, betød det så at de mere rabiate nazi-sympatisører afstod fra fx at rende rundt i uniform eller lignende..?
Der var jo mange der slet ikke ville lade sig fotografere..

Måske et af de vigtigste vidnesbyrd om nazismen og dens umenneskelige grusomheder var filmatiseringen af retssagen mod Adolf Eichmann i Israel 1961.
Her blev der fremført uomtvistelige beviser for holocaust, for mange troede ikke på at det kunne være rigtigt at det virkeligt var foregået som de få overlevende beskrev.

På trods af alle de dokumenterede beviser og frygtelige vidneudsagn nægtede Eichmann sig skyldig - ligesom alle andre nazister. Under hele den fire måneder lange retssag sad han fuldstændig rolig og upåvirket, altimens de forfærdelige beretninger blev fremlagt.
Det lykkedes dog tilsidst at få ham til at indrømme, at han var idé-manden bag ihvertfald den dødsmarch de overlevende koncentrationslejrfanger blev tvunget ud på efter krigen næsten var slut. Formålet var at 'tilintetgøre de resterende beviser'.
Men ellers havde han blot 'fulgt ordre'.

At en ordinær bureaukrat var bagmanden for transporten til udryddelseslejrene, og aldrig erkendte sit ansvar og skyld for hvad der skete med de millioner af mennesker der blev myrdet, fik den jødiske filosof Hanna Arendt, der fulgte hele retssagen, til at konkludere at ondskaben var banal.
Her sad ikke et frådende monster, eller en angergiven person der var vågnet op. Men blot en patetisk lille mand der havde gjort hvad der blev sagt.

At der stadig idag findes holocaustbenægtere eller bagatellister, at man stadig samles om nazismens symboler og ideologier, at der findes mange der mener, at målet helliger midlet i et demokrati, at vi blot mangler 'en stærk mand' der kan bygge mure og grænsehegn, understreger i den grad hvor vigtigt det er at sige fra før det er for sent.

Elisabeth Andersen, Bo Stefan Nielsen, Karsten Aaen, Lillian Larsen, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik Leffers, Benjamin Bjerre, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Rikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Bent Gregersen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Torben Skov og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Mange debattører kender sikkert allerede ovennævnte historiske begivenheder.
Men at der stadig findes folk der holder fest for at fejre højrenationalismen understreger, hvor vigtigt det er at vi bliver ved med at genfortælle de horrible vidnesbyrd fra holocaust.
For fascismen er latent, og den banale ondskab kan med lethed genopstå, såfremt vi kigger den anden vej og tier istedet for at tale den midt imod.
Se blot hvor langt vi er gået i Danmark allerede..

Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Egon Stich, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, René Skov, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Rikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Hans Larsen, Torben Skov og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PPS. Et af de første tegn er når man begynder at lave særlove, stigmatisere, marginalisere og retorisk propaganderer mod bestemte befolkningsgrupper, som fx de syge ledige og muslimerne.
Det er de nye 'jøder'/syndebukke for alt det onde politikerne er 'nødt til at gøre' !!

Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Henrik L Nielsen, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Keld Sandkvist, Egon Stich, Marianne Stockmarr, Nike Forsander Lorentsen, Flemming Berger, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Hans Larsen, Gert Romme, John S. Hansen, Torben Skov, Jonathan Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Matthias Smed Larsen

Ikke overraskende er udtalelserne fra deltagerne fulde af modsætninger, ikke noget nyt for den slags bevægelser, men den værste må nok være at citere George Orwell til et event hvor man gejler sig selv op over hvordan man skal besejre venstrefløjen.

Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, René Skov, Flemming Berger, Ole Frank, Karsten Lundsby, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Disse svenske tumper har trænet krig mod landenes civile borgere i Østring, Rusland, Ungarn, Slovakiet og Poland, - i øvrigt med hjælp og bistand fra de lokale myndigheder. Og læser man o deres indsigt og ordforråd, er der i høj grad belæg for at kalde dem tumper, og læser man om deres uddannelser og erhverv, er det belæg for at kalde dem for samfundenes sociale tabere.
Skriver Gert Romme

Dette indlæg er vel sådan set på niveau med dem han forsøger at karakterisere.

Henrik Rasmussen, Jakob Silberbrandt, Kurt Sørensen og John S. Hansen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@Romme

Ja, sociale tabere er de vel nok. Det kan man håne dem for. Man kan også tage det alvorligt, og måske konstatere, at det ikke er underligt, at en del af de mennesker som har tabt i det store samfundsspil kan blive tiltrukket af højrenationalisme. Vi har set det før, ikke?!

Vi kan heller ikke afvise, at der ER nogle uløste problemer i forbindelse med dele af indvandringen. Nogle nationaliteter fylder mere her end andre. Jeg tør godt vove den påstand, at jo længere nede man befinder sig på den sociale rangstige - jo større er sandsynligheden for, at man har stiftet bekendskab med nogle af de ovenfor nævnte uløste problemer!

Troels Brøgger, Per Torbensen, Jakob Silberbrandt, Michael Boe, Mette Poulsen, René Skov, Karsten Lundsby og Kurt Sørensen anbefalede denne kommentar

Modspil.
Alle venstresnoede debatører her hader deres tusindårsrige, deres fædreland. I elsker at sammenhængningskraften forringes. Ser længselsfuldt frem til fremtidigt flertal af fremmede og deres efterkommere. I benytter denne lejlighed til at gøre anderledes tænkende til nazister.
Dansker, der vil beskytte deres land mod disse hurtige forandringer er tumper og højrenationalister, som skal bekæmpes. Denne lille gruppe er den ekstreme udgave af en stor del af den almindelige dansker. En folkeafstemning burde afholdes for at få den generelle holdning fem i lyset.
Men det tør politikerne ikke.
Så sidder de her - modsætningerne - i hver deres grøft. Det er realiteterne. Tryk avler modtryk. Dansker mod dansker.
Hvem er tumper ? Hvem er selvretfærdige og intolerante.
Hvem er DU.

christian christensen, Michael Boe, Britta Felsager, Mette Poulsen, Per Torbensen, Bjarne Frederiksen, Kim Houmøller og Kurt Sørensen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Mon ikke det bare er så simpelt, at nogle mennesker ønsker at hade - for hadets skyld.
Så det eneste, der skal findes er - en sag.
Og den nemmeste - mest ufarlige og feje - sag, er at gå efter minoriteter, da de i sagens natur er i mindretal.

Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Ole Frank og Leo Nygaard anbefalede denne kommentar

Hvorfor lader vi ikke bare komme, hvem der vil ? Vi er så rige, og de er så fattige. Vi skal nok klare det, og måske klarer vores børn også udfordringerne, og på et tidspunkt bliver vi så mange, at strømmen vender. Hvor svært kan det være.

@Leo Nygaard

Måske er du en af de få herinde, der fik noget ud af dine timer i matematik og talforståelse i skolen ? Dybfølt respekt for det. Det er så nemt at polere glorien og desinficere poterne, så længe andre bærer skidtspanden ud.

Egon Clausen

Rænk at der findes så forstokkede stndpunkter tilsyneladende helt uden modernitet og realitetssans, hvor alt baseres på noget trend omkring 1970. Her tænker jeg ikke på folkedanserforeningen i artiklen, men kommentarkorpset.

@Rikke Nielsen

Det mindretal du omtaler, er jo ikke et mindretal for vore børn, og da slet ikke for deres børn. Hvor er det, helt præcist, du ikke forstår det ?

Hvis vi skal være med til at gøre verden bedre for den kommende verdens generationer, og det tror jeg faktisk alle ønsker, er det en forudsætning at vi opretholder et samfund, som kerer sig om vore svageste og står vagt om menneskets rettigheder, men at tro det kan realiseres udelukkende på basis af dansk skatteindbetaling, er ikke gennemtænkt men katastrofalt naivt. Hvis ikke vi stopper spontan imigration til Europa hurtigst muligt, har vi intet at byde ind med om ganske få år.

Thomas B, christian christensen, Britta Felsager og Leo Nygaard anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Peder Bahne, jamen, jeg tror bestemt, at ethvert ikke-outreret menneske kan se forskellen på, at melde sig ind diverse nazistiske foreninger og træne kamptræning - eller at deltage på ordentlig vis i den demokratiske proces. Det er selvfølgelig førstnævnte "typer" jeg omtaler i mit tidligere indlæg, og om de er tabere er vel en definitionssag.

Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vi skal hjemsende de, der ikke er berettiget til at blive. Vi involverer dem i projekter i Sahara med multimange solceller og vedligeholdelse og kabler og distribution, eller i etablering vandværker på optimale steder med maximalt output og vedligeholdelse og rørføring for sikring af vand plus miljøovervågning.

Når Afrika aktier begynder at stige, er det hele betalt. En virtuel partikel i det tomme rum

Afrikansk Klondyke

Steffen Gliese

Ja, det er jo forfærdeligt, som indvandringen breder sig eksponentielt - eller: på 50 år er den vokset fra 1% til 5. Wow.
Folk har netop ingen sans for tal.

Elisabeth Andersen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Steffen Hvilken procent advokerer du for, hvis du skal tænke regningerne ind ? Var det ikke bedre at investere de midler i afrika?

Troels Brøgger

Tænk at dette blik på ganske få mennesker der afholder en lillebitte kongres kan afføde 39(40 med min) kommentarer og så meget frygt og fordømmelse. Jeg kan kun sige en ting: De er ganske få. Det bedste middel til at undgå at budskabet spreder sig og slår rod er at finde sit eget mod og bruge det til at gå imod tendensen, ikke i denne gloriepudserklub, men når man møder nogen i virkeligheden. Og derudover ignorere at de findes.

christian christensen, jens peter hansen, Ole Frank, Britta Felsager, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Og når jeg siger gå imod mener jeg gå imod også hvis de forsøger sig med fysiske trusler.

Jan Bisp Zarghami

Kurt Sørensen, hvad er din definition på efterkommere?

Elisabeth Andersen, Ole Frank, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Vi skal ikke bekymre os om nogle få tosser fra den yderste nationalistiske højrefløj.
Vi skal bekymre os om hvorvidt den rationelle midte er ved at tabe til nationalisterne, som det sker i Sverige.
Den letteste måde at tabe på er ved at forholde sig passivt til de reelle problemer der findes derude i samfundet.
Derfor skal vi ikke gøre som i Sverige, men finde sammen od løse problemerne.
Jeg så gerne at disse problemer søges løst uden at inddrage hverken Ø-A-B og O i opgaven.

Troels Larsen

Det er kun nævnt som note til billedet øverst, men jeg synes det er relevant lige at få lidt fakta om stakkels Tommy Robinson på bordet.

Manden livestreamede til Facebook, mens han optog udenfor en domstol. Der var en igangværende retssag om pædofili og Tommy skulle da selvfølgelig blande sig og filme og huje ad de pædofile - for han er jo virkelig en kæmper imod den slags.

Problemet er jo selvfølgelig, at der var forbud mod at reportere fra retssagen og fakta ikke måtte komme ud før efter sagen var færdiggjort (altså - der må gerne formidles information, men ikke før retssagen er ovre - af hensyn til ting som en ikke forudindtaget jury). Stakkels Tommy, bekæmper af pædofili og generel hjernedød idiot, forbrød sig mod dette og blev første gang, 22. maj 2018, dømt til 3 måneders betinget fængsel (betinget i 18 måneder).

Hvad gør manden så d. 25. maj 2018 (3 dage senere)? Han gør det da igen - efter at være blevet dømt og blevet advaret mod at gøre det igen.

Og hvad mon der så sker? Ja, de 3 måneders betinget fængsel gøres ubetinget og kobles på enden af de 10 måneders ubetinget fængsel han får for den 2. overtrædelse.

Han er en klaphat, der ikke har fortjent bedre, der riskerede at give de anklagede i retssagen om pædofili et forsvar, der i værste fald kunne føre til frifindelse, og som nu altså må spjælde den i 13 måneders tid.

Her er et link med en god gennemgang, der også giver lidt svar til nogle af de potentielle konspirationsteorier og misforståelser, de der alligevel mener stakkels Tommy faktisk er en stakkels misforstået og jagtet herre.

https://thesecretbarrister.com/2018/05/25/what-has-happened-to-poor-tomm...

Lige et afsluttende citat, om Tommys handlinger:

"This could have led to an application by the defence advocates to discharge the jury and start afresh, potentially meaning vulnerable complainants having to go through the trauma of a trial all over again, or even an application to “stay” (bring to an end) the proceedings altogether."

Elisabeth Andersen, Ole Frank, Hans Larsen, Karsten Aaen, Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Problemet er ikke en håndfuld skråremme i en skov i Jægerspris. Problemet er de tusinder og atter tusinder tavse, der ikke ser anden mulighed end at give en proteststemme til DF. Mit gamle afstemningssted Ishøj Bycenter gav DF 26,3% af stemmerne i 2015.

Og givet at en meget stor procentdel af vælgerne har en etnisk baggrund der gør at de holder sig langt væk fra DF, så betyder det jo at den procentuelle opbakning i målgruppen er langt, langt højere.

Det er DE mennesker vi skal have i tale og vi skal forstå. Hvad er de bange for? Hvad er deres erfaringer? Hvorfor fravælger de, de partier der rent faktisk prøver at løse problemerne?

Troels Brøgger, Vibeke Hansen, Jørgen Larsen, Ole Frank, Karsten Aaen, Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

"Indvandrere og efterkommere udgør 12,3 pct. af befolkningen i Danmark. Andelen af indvandrere er 9,5 pct., og blandt dem er 58 pct. fra ikke-vestlige lande. I løbet af de seneste 30 år er antallet af ikke-vestlige indvandrere mere end femdoblet."

Mette Poulsen

@ Pia, ja mange protest-stemmer på det ene eller andet andet parti. Det er i virkeligheden ikke stemmer FOR noget og istedet MOD noget. Og det er da ærgerligt at partier i DK ikke kan inspirere til mere.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

HVor kan det dog ikke forarge mig ...... men det er stadig interessant at ord som 'folket' og 'tabere' i den grad er blevet skældsord når venstrefløjskaravanen står sammen .... ikke helt efter bogen er'et ? .... well, skulle man stadig have en lille romance med 'korrekthed' kan man iagttage, at udsagnet, der udgør overskriften her, er helt og aldeles 'korrekt' - også selvom det er Søren Espersen der siger det ja shit happens.

Carsten Hansen

Det er ganske enkelt, Hvis man ikke ønskler at løse problemerne, så skal man enten benægte at problemer er til stede, eller fare rundt som landsbytosser på den yderste højrefløj.

Dansk levestandard er ikke noget bestemt og evig gyldigt.
Helt sikkert sundere med en reduktion, som kan blive påtvunget af flere omstændigheder.

Misforstået humanisme er værre end humanisme - for hvem er ofret ? Jeg taler af erfaring. Vi bliver slagtet i vores egen naivitet. Hvem har gjort det muligt ?

René Arestrup

Problemet synes at være total tonedøvhed i begge skyttegrave. Enten er man en lalleglad humanist, som ikke forstår verdens realiteter eller også er man en xenofobisk tåbe, iført blankpudsede støvler og skrårem.
Tillad mig at indtage en tredje position: Nej, Danmark kan selvsagt ikke modtage et ubegrænset antal migranter/flygtninge. Og ja, vi har ved Gud ikke været særlig gode til at integrere mennesker af anden etnisk- og kulturel herkomst. Det har givet problemer - og ikke mindst i bunden af samfundet. Men jeg nægter kraft stejlemig at lægge mig fladt på maven for Tulle & Co af den grund. Det er for småt. Og for dumt. På alle måder!

Troels Brøgger, Anders Reinholdt, Viggo Okholm, Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Jørgen Larsen, Mette Poulsen, Torsten Jacobsen, Sven Elming, Rikke Nielsen, Katrine Damm, Keld Sandkvist, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

»Havde det ikke været for os, havde vi haft svenske tilstande i Danmark« - så nu må vi bare nøjes med svinske tilstande.

Carsten Wienholtz, Elisabeth Andersen, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Sider