Baggrund
Læsetid: 9 min.

»Havde det ikke været for os, havde vi haft svenske tilstande i Danmark«

På en militærlejr i Jægerspris mødtes danske nationalister for at diskutere, hvordan man kan redde det danske folk fra radikalismen, venstrefløjen, islam, journalister og ikke mindst dets egen undergang
Free Tommy! råber deltagerne til Folkefesten i kor efter, de har sunget en støttesang til ære for den britiske højrenationalist og aktivist Tommy Robinson, der sidder fængslet i England.

Free Tommy! råber deltagerne til Folkefesten i kor efter, de har sunget en støttesang til ære for den britiske højrenationalist og aktivist Tommy Robinson, der sidder fængslet i England.

Ulrik Hasemann

Moderne Tider
30. juni 2018

Jeg har misset et højresving. Det er derfor, jeg holder på en lille grusvej for at orientere mig i Google Maps, da en politibetjent med skudsikker vest banker på bilens rude.

Han spørger, hvad mit ærinde er, og jeg forklarer, at jeg leder efter den nationalkonservative debatfestival, Folkefesten. Betjenten undersøger bilens inventar: Førersædet, passagersædet, bagsædet, inden han igen møder mit blik.

»Du har glemt at dreje til højre,« siger han så. Han instruerer mig i, hvordan jeg kommer tilbage på sporet, og kort efter svinger jeg ind på en smal vej. Jeg befinder mig på et militært område – nærmere bestemt i Jægersprislejren.

Militærlejren danner rammen for Folkefesten, der er den sjette af sin slags. I år er festivalen arrangeret af tre højrenationale foreninger: Den Danske Forening, Dansk Kultur og For Frihed, der tidligere gik under navnet Pegida.

På Folkefestens hjemmeside står der, at arrangementet er »et uformelt mødested for nationalkonservative, nationalliberale og andre, der ønsker at bevare et suverænt Danmark med umistelige borgerlige rettigheder.«

Mange tror, at mine holdninger bygger på had, men de bygger kun på kærlighed til mit fædreland, siger Carolina Mathilde Reitzel, medlem af Nye Borgerlige Ungdom.

Mange tror, at mine holdninger bygger på had, men de bygger kun på kærlighed til mit fædreland, siger Carolina Mathilde Reitzel, medlem af Nye Borgerlige Ungdom.

Ulrik Hasemann
Langs den smalle vej mod Jægersprislejren står flere tungt bevæbnede politibetjente med maskingeværer og skudsikre veste og holder opsyn. Der holder også to salatfade.

To betjente beder mig standse bilen under en pavillon, hvorefter de omhyggeligt fører to bombesøgere langs bilens skrog. Kort efter står jeg under endnu en pavillon, hvor jeg ligesom de øvrige gæster bliver kropsvisiteret og dernæst skannet for eventuelle våben.

Rolf Krake

Det omfattende sikkerhedsopbud skyldes i særdeleshed, at Trykkefrihedsselskabets medstifter og tidligere formand, Lars Hedegaard, deltager. Siden en muslim forklædt som postbud forsøgte at dræbe ham i 2013, har islamkritikeren levet under konstant politibeskyttelse.

»Det er ikke nemt, at have politisk ukorrekte holdninger,« siger en mand, da vi er sluppet gennem security. Manden vil gerne citeres som Rolf Krake efter den sagnomspundne viking af samme navn.

»Så længe jeg kan huske, har min far kaldet mig Krake, fordi jeg som dreng var stor som en viking,« siger han.

Nutidens Rolf Krake er iført armybukser, militærstøvler og bærer ligesom flere andre deltagere en kasket med USA’s præsident Donald Trumps slogan: Make America Great Again. På hans T-shirt står der Nordic Nation, og på ryggen er en afbildning af en stadigt slumrende Holger Danske.

Han kalder sig for en korthåret, højreorienteret hippie, der driver et bornholmsk hobbylandbrug med blandt andet moskusænder opkaldt efter den franske kongefamilie. Han siger, at han er frankofil og »elsker Frankrig, fordi det er Frankrig, ligesom han elsker Danmark, fordi det er Danmark«.

Jeg spørger, hvorfor, han mener, det er nødvendigt at have et dæknavn, når han udtaler sig til pressen. Han peger ud mod en gylden kornmark, der grænser op til arrangementet.

»Kan du se derude?« spørger Krake.

Jeg kigger mod hvedemarken, der bølger stille i vinden. Nogle meter derfra går en politimand med sin hund og spejder ud over marken.

»Jeg har allerede spottet én, der ligger på lur og skyder billeder af os.«

Det er ifølge Krake det venstreorienterede researchkollektiv Redox, der ligger gemt og fotograferer. Han siger, at han har flere venner, der har fået tæsk eller fået smadret deres biler, fordi deres navne blev offentligt kendt. Af samme grund bruger han aldrig sit borgerlige navn på de sociale medier, eller når han taler med journalister.

En nervøs Folkefest

Rolf Krake er langt fra den eneste, der tager sine forholdsregler over for journalister.

Det er omkring en måned siden, jeg sendte en anmodning afsted for at blive akkrediteret som journalist til at dække Folkefesten. En uge senere modtog jeg et svar fra arrangementskomiteens formand, Søren Lind Jensen. Her blev jeg bedt om at uddybe, hvorfor de burde akkreditere en journalist fra Information.

I mailen gjorde formanden mig opmærksom på, at Folkefesten allerede havde akkrediteret medier, de mener er kendt for at skrive »objektivt og kritisk uden en forud fastlagt politisk dagsorden«. Han skrev:

»Fra et efterhånden langt liv har jeg utallige gange observeret, at majoriteten af danske journalister skriver det, som de på forhånd har besluttet sig for – og ikke det, som de ser og hører. Derfor havde George Orwell så evig ret, da han sagde: ’Jo længere et samfund fjerner sig fra sandheden (her bærer den journalistiske stand et tungt ansvar), des mere vil det hade dem, som siger den.’«

I mit svar til arrangørerne forsøgte jeg at tale min sag. Jeg skrev, at hvis de først underminerer pressefriheden ved at ekskludere journalister fra bestemte medier, så underminerer de samtidig den ytringsfrihed, de siger, de kæmper for.

Folkefestens deltagere kunne blandt andethøre en repræsentant fra Tysklands nationalkonservative parti, AfD, tale i Skandinavien for første gang. Han fik selskab af bl.a. Lars Hedegaard, der her forlader talerstolen,  og Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Folkefestens deltagere kunne blandt andethøre en repræsentant fra Tysklands nationalkonservative parti, AfD, tale i Skandinavien for første gang. Han fik selskab af bl.a. Lars Hedegaard, der her forlader talerstolen,  og Dansk Folkepartis Søren Espersen.

Ulrik Hasemann
Lige lidt hjalp det. En ugen senere blev min anmodning afvist af en enig komité.

At jeg alligevel befinder mig til Folkefesten skyldes ene og alene Dansk Folkepartis Søren Espersen, som jeg kontaktede for at forklare den fastfrosne situation. »Jeg snakker med dem. Kh S,« skrev han tilbage.

Dagen derpå ringede Søren Lind Jensen:

»Jeg har snakket med Søren, og det er OK. Du kommer bare.«

Selvindlysende sandhed

Der er et kvarter til, at netop Søren Espersen går på scenen som dagens første taler. Det danske sommervejr betyder, at arrangementet er rykket udenfor, og i skyggen under et gammelt egetræ står talestolen omgivet af fire dannebrogsfaner.

Jeg slår ventetiden ihjel i et hjørne af entreen, hvor der er opstillet en bod med salg af bøger. Der ligger titler som: Hvad med Danmark? En bog om indvandringspolitik, Der var et yndigt land – en beretning om truslen mod Danmark, Sharialov – for ikkemuslimer,  Fædreland eller beboet område – 100 epistler mod Danmarks islamisering og for repatriering.

»Den her skal du læse,« siger en ældre kvinde i lyserød sommerjakke til sin veninde og griber Fornuftens jordiske redskab? – Det Radikale Venstre 100 år – en kritisk status.

»Den viser, hvad radikalismen har gjort ved det her land.« Hun rækker bogen til veninden, der begynder at bladre i samme øjeblik, som DF-veteranen Søren Krarup gør sin entre. De hilser, som var det en gammel elevfest.

På stolerækkerne foran talerstolen har de knap 150 deltagere efterhånden indfundet sig. De fleste er ældre, i eller omkring pensionsalderen. De unge kan tælles på få hænder.

»Stå rør!« udbryder Søren Espersen, der han træder op på talerstolen. Folkefesten griner.

Ulrik Hasemann
Espersens tale handler om, at tilhørerne skal se fremad i stedet for at hænge sig i fortiden. De skal fortrænge, at de gennem årene er blevet hånet, foragtet og udskammet som racister af den politiske elite og af medier.

»I stedet skal vi være taknemmelige over, at mange danskere efterhånden har erkendt den selvindlysende sandhed. Havde det ikke været for os, havde vi haft svenske tilstande i Danmark,« siger han.

Efter talen står spørgsmålene i kø. En hvidhåret mand, der præsenterer sig som Petersen, vil vide, om man »kan prikke en ikkekriminel udlænding på ryggen og sige: ’Nu forlader du altså landet’ uden at krænke retsstaten«. En anden, der præsenterer sig som Lars, vil høre, om DF-toppen er blevet for blødsødne over for Venstre, da der sidste år kom 15.000 asylansøgere til Danmark.

Det sidste spørgsmål bliver stillet af en mand ved navn Rasmus Paludan. Han er formand for det ’etnonationalistiske’ parti Stram Kurs, der mener, at samtlige danske muslimer som udgangspunkt skal have deres statsborgerskab annulleret.

»Jeg vil have nul muslimer i mit land – hvor mange vil du have?« spørger han og modtager spredte klapsalver.

Søren Espersen afviser at komme med et konkret tal. »Det kan man ikke,« siger han og lyder næsten som Uffe Elbæk, da DF i Debatten på DR2 stillede ham det samme spørgsmål. Dengang vedrørte det blot asylansøgere.

DF er frikadellenationalister

»Jeg kalder DF for frikadellenationalister,« siger Emil fra Lolland-Falster til mig efter Søren Espersens tale. Han er en af de få unge, der har fundet vej til Folkefesten. Det er første gang, han er her. Emil er i starten af tyverne – han vil ikke have sit fulde navn eller sin nøjagtige alder i avisen af frygt for at blive genkendt.

»Min største bekymring er, at den etnisk danske befolkning kommer i mindretal allerede i min levetid,« siger han.

Det er derfor, at han mener, at DF’s politik er blevet vattet. De har udviklet sig til nogle »artige skoledrenge«.

»Du hørte jo selv, at Søren Espersen kalder det for en sejr, at de har begrænset indvandringen. Det mener jeg overhovedet ikke, det er. Det er først en sejr, når vi kan begynde at rulle indvandringen tilbage og hjemsende alle – også dem med permanent opholdstilladelse.«

»Du kan vist godt høre, at jeg ikke stemmer DF,« siger Emil og griner. Jeg spørger, hvad han så stemmer – men han vil ikke komme det nærmere.

Det kunne måske være partiet Dansk Samling, der var repræsenteret i Folketinget i skæbneårene fra 1943 til 1947. Fra talerstolen fremlægger partiformand Morten Uhrskov sin plan for, hvordan han vil skabe et fremtidigt Danmark med væsentligt færre muslimer.

Hjemsendelser

Han inddeler indvandrere, der opholder sig i Danmark, i tre grupper. Ved hver en gruppe stiger det, man kan kalde, sværhedsgraden for hjemsendelse.

»De første er nemme,« siger han.

Bandet Tom og Jarl spiller deres egenproducerede schlägere. De handler om, at Danmark er et dejligt land, som man skal værne om og passe på.

Bandet Tom og Jarl spiller deres egenproducerede schlägere. De handler om, at Danmark er et dejligt land, som man skal værne om og passe på.

Ulrik Hasemann
Det er gruppen af asylansøgere, der ikke har opholdstilladelse.

»Dem smider vi simpelthen bare hjem.«

Den anden gruppe er dem med midlertidig opholdstilladelse, som Uhrskov mener, bør sendes hjem, når opholdstilladelsen udløber. Den sidste grupper kalder partiformanden for »mere problematiske«. Det er dem med permanent opholdstilladelse eller dansk statsborgerskab.

»Dem bliver vi nødt til at kompensere rundhåndet, så de af sig selv vil forlade Danmark frivilligt – men det er ikke nok,« forsikrer Uhrskov.

Programmet vil også kræve en omfattende bestikkelse af modtagerlandene. Han slynger om sig med tal og regnestykker og når frem til, at prisen inklusiv bestikkelse bliver én million kroner i gennemsnit per hjemsendelse. Peanuts, lader han forstå.

En mand, der siger, at han har rejst meget i Afrika, kalder partiets forslag for »kanon spændende«. Han opfordrer dog formanden til at droppe ordet bestikkelse og i stedet bruge det efter hans opfattelse mere spiselige ord ’bidrag’.

»Når jeg gav penge til myndighederne i Afrika, blev de sure, hvis jeg kom til at bruge ordet bestikkelse,« siger han. Uhrskov lytter anerkendende og sjusser sig frem til ordet ’hjemsendelsesbidrag’.

Flere hvide børn

En ung mand i mørkeblåt i jakkesæt med lommeklud synes, at Morten Uhrskov i sit oplæg fokuserer for ensidigt på hjemsendelser. Hvad med reproduktionen, spørger han – hvordan får vi etniske danskere til at få flere børn?

Flere af de fremmødte deler den unge mands bekymring. De kalder det »et faktum«, at etniske danskere inden for en overskuelig fremtid kommer i undertal, hvis ikke der fødes nogle flere børn.

I deltagerskaren kan jeg umiddelbart kun spotte to kvinder i den fødedygtige alder. Én af dem er Caroline Mathilde Reitzel, der gerne vil stå frem med sit fulde navn. Hun er efterhånden blevet immun for omverdenens fordømmelse.

»Jeg er vant til at få tilråb og blive kaldt for naziluder,« siger Reitzel, som stillede op for Nye Borgerlige ved kommunalvalget.

Jeg spørger hende, hvordan hun vil sikre reproduktionen.

Caroline Mathilde Reitzel mener, at det vil kræve et opgør med den individualiserede tankegang, der præger ungdommen i dag.

»Vi har en tendens til at se os selv som ophøjede individer, der tror, at målet med livet er at realisere os selv i stedet for at tænke på fællesskabet,« siger hun. Selv drømmer hun om at blive hjemmegående i en periode, mens hendes børn er små.

Det lyder som et tilbageskridt for ligestillingen, forsøger jeg mig, men Caroline Mathilde Reitzel er ikke enig. Hun kalder det underordnet, om det er mor, far eller begge, der bliver hjemme med deres børn.

»Pointen er, at der skal være råd til at arbejde mindre, så man har mere tid til sin familie,« siger hun og lyder næsten alternativistisk.

Familiebilledet

I haven er bandet Tom og Jarl begyndt at spille deres egenproducerede schlägere. Lidt uvenligt kunne man kalde sangene ensformige: De handler om, at Danmark er et dejligt land, som man skal værne om og passe på.

»Vi skal have taget årets fællesfoto,« råber en mand, der tidligere har præsenteret sig som Freddie. Han beder Folkefesten rykke nærmere bandet.

»De, der ønsker at blive genkendt, stiller sig foran kameraet, de, der ikke vil genkendes, stiller sig bag kameraet,« instruerer han.

Der udbryder lidt forvirring, indtil cirka lige mange har fordelt sig på sin hver side. En enkelt fortryder og rykker tilbage blandt de anonyme.

Fra vores position bag kameraet kan vi iagttage en lille forsamling af borgere, ranke og stolte. De har det tilfælles, at de mener, at deres Danmark er ved at gå i opløsning. Omkring 20 betjente og PET-agenter har sørget for, at de også kunne mene det i dag.

Fotografen skyder sit billede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det undrer mig, at Forsvaret åbenbart beredvilligt stiller faciliteter (og mandskab?) til rådighed for sådan et arrangement. Er jeg som skatteyder med til at finansiere det?

Mon andre lige så ekstreme organisationer ville ha' fået samme service? Hizb ut-Tahrir, for eksempel?

Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Mikael Johansen, Bo Stefan Nielsen, Karsten Aaen, Annemette Due, Lillian Larsen, Hans Christian Asmussen, Carsten Wienholtz, Finn Egelund, Benny Larsen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Karsten Lundsby, Mogens Holme, Mikael Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Bernhard Drag, Gert Romme, Ole Frank, Bettina Jensen, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

En ret fin artikel, som giver indsigt i visse af de synspunkter de mest nationalistiske partier og bevægelser har.
Det mest gennemgående tema virker til at være en oplevelse af at være misforståede ofre.
Hvilket i det hele taget også var drivkraften bag højrenationalismen i trediverne..
Det kan man jo lige tænke over.

Elisabeth Andersen, Katrine Damm, Karsten Aaen, Lillian Larsen, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Finn Egelund, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Bjarne Bisgaard Jensen, Ole Frank, Frederikke Nielsen, David Engelby, Torben K L Jensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

En stakkels samling harmløse racister
eller hva?

Anne Mette Jørgensen, Ole Frank, Torben Skov og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Frede, de var sgu ikke særlig harmløse i 1930'erne.
Det er netop min (sarkastiske) pointe ;-)

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Christian Mondrup, Torben K L Jensen, Torben Skov, Hans Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Glemt at dreje til højre ?
En lige venstre !

olivier goulin, Peter Andersen, Claus Nielsen, Flemming Berger og Ole Frank anbefalede denne kommentar
David Engelby

Så ... en flok mennesker, der vil begrænse frihed for venstrefløjen, men ikke for højrefløjen, som vil slå ned på den “løgnagtige presse” og sortere i hvem der må bo i landet på baggrund af etnicitet og religion, får lov at samles og udtrykke disse holdninger ... Og de kan gøre dette ironisk nok fordi de lever i et frit land. Jeg tror vi kommer til at fortryde at vi lader det her radikaliserede, nationalistiske ukrudt vokse i det demokratiske Danmark.

Elisabeth Andersen, Carsten Wienholtz, Peter Tagesen, Henrik Leffers, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Mogens Holme, Karen Grue, Ole Frank, Frederikke Nielsen, Frede Jørgensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

David Engelby: Hvis du åbner for at forbyde sådanne organisationer, så vil det næste forbud ramme deres modstandere. Det er det rene guf for DF og omegn, Jeg har hørt en af deres topfolk (Søren Espersen?) udtale: "vi må jo desværre ikke diskriminere".

Jakob Silberbrandt, Lillian Larsen, Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Nogen kalder dem frihedskæmpere, de andre kalder dem terrorister.

Det er interessant, at disse tumper, som åbenbart har sympatier indenfor det danske forsvar, netop nævner Sverige som et afskrækkende eksempel. For på mindre end 1 minut fandt jeg det, som må være afskrækkende i Sverige, og det er netop de danske tumpers svenske venner.

Disse svenske tumper har trænet krig mod landenes civile borgere i Østring, Rusland, Ungarn, Slovakiet og Poland, - i øvrigt med hjælp og bistand fra de lokale myndigheder. Og læser man o deres indsigt og ordforråd, er der i høj grad belæg for at kalde dem tumper, og læser man om deres uddannelser og erhverv, er det belæg for at kalde dem for samfundenes sociale tabere.

https://expo.se/2018/04/h%C3%A4r-%C3%B6var-nazisterna-p%C3%A5-att-attack...

https://expo.se/2018/06/nazistisk-terrorgrupp-planerade-mord-p%C3%A5-pol...

Klavs Hansen, Karsten Aaen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Stockmarr, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Torben Skov og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der findes ingen kærlighed, der ikke er mellem levende væsener. At elske en idé - hvad et land jo er - fører lige lukt ud i fortabelsens mørke og had til andre.

Kenneth Jacobsen, Elisabeth Andersen, Ole Frank, ingemaje lange, Anders Reinholdt, Tino Rozzo, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby, Klaus Brusgaard og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Jonathan Larsen

Jeg kan ikke lade være at smågrine af dem, men de kan blive pissefarlige, jo mere indflydelse de får. En tosse griner man af, men mange tosser sammen, kan fandme give problemer. Ordet “gruppepolarisering” kan sagtens bruges her, får når de finder sammen, bliver de bare mere og mere ekstreme og så bliver snebolden til en lavine :(. Sikke noget møg, men en vigtig artikel, der fortæller om en gruppe mennesker, der sidder i en lille boble af frygt, had og raseri rettet mod en anden gruppe mennesker, de ikke forstår, fordi de ikke kan spejle sig i dem.
En god søndag alligevel, i aften er der heldigvis bold i tossekassen, når dejlige Danmark spiller ottendedelsfinale og det er en af de få ting, der stadig kan samle lille Danmark på tværs af køn, religion, hudfarve, kultur og politik. Det er smukt, når sport forener og ikke splitter:)

Carsten Wienholtz, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Hvor er forskellen mellem DF og KKK?
Ytringsfrihed for DF, men ikke for andre.
Søren Espersen misbruger sin position til at udnytte vore ressourser til egen vinding.
Hvis EL havde anvendt de samme faciliteter til møder, så havde der været kaos i Laksegade.
Problemet er ikke nogle få nationalister, men at mange uden at se konsekvenserne stemmer på dem. Endnu værre er det, at Venstre løber med.
Det er alvorlig nedtur for Danmark.

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Birte Broen, Finn Egelund, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Ole Frank og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Uselvstændige individder hidser hinanden op.
Mere folkelig oplysning kan afhjælpe problemet.

Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Jonathan Larsen anbefalede denne kommentar

Disse "mennesker" kan for alvor få det til at løbe mig koldt nedad ryggen. Vi har ikke expo.se, men til gengæld har redox.dk fulgt dem i mange år.

https://redox.dk/nyheder

De har jo efterhånden fundet ud af, at de bedst når ud, når uniformer og hagekors gemmes bort.

Men Daniel Carlsen i livgardens uniform og hagekors. Det er ihvertfald svejset ind i min hukommelse.

https://stiften.dk/nyheder/Nazist-Lars-Loekkes-soen-er-ekstrem/artikel/3588

Jeg kan også huske, at han og andre var i nazi-våbentræningslejr i Ukraine eller Hviderusland.

Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Benjamin Bjerre, Marianne Stockmarr, Flemming Berger, Ole Frank, Karsten Lundsby, Hans Larsen, Frede Jørgensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Rart at få bekræftet, hvem der reelt er disse skabsfacisters politiske bagmand.
Men er det ikke også derfra, han oprindeligt kommer?

/O

Carsten Wienholtz, Anders Reinholdt, Frederikke Nielsen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Torben Skov, Jens J. Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Efter genlæsning af artiklen bed jeg ekstra mærke i, hvad vor gæve journalist Matthias Ertmar Menche skriver her:

"At jeg alligevel befinder mig til Folkefesten skyldes ene og alene Dansk Folkepartis Søren Espersen, som jeg kontaktede for at forklare den fastfrosne situation. »Jeg snakker med dem. Kh S,« skrev han tilbage."

Så en opringning fra Søren Espersen var altså adgangsbillet nok. Også for de mest hardcore deltagere. Tankevækkende..

Et andet spørgsmål melder sig; nu hvor de var advaret om at en journalist kom på besøg, betød det så at de mere rabiate nazi-sympatisører afstod fra fx at rende rundt i uniform eller lignende..?
Der var jo mange der slet ikke ville lade sig fotografere..

Måske et af de vigtigste vidnesbyrd om nazismen og dens umenneskelige grusomheder var filmatiseringen af retssagen mod Adolf Eichmann i Israel 1961.
Her blev der fremført uomtvistelige beviser for holocaust, for mange troede ikke på at det kunne være rigtigt at det virkeligt var foregået som de få overlevende beskrev.

På trods af alle de dokumenterede beviser og frygtelige vidneudsagn nægtede Eichmann sig skyldig - ligesom alle andre nazister. Under hele den fire måneder lange retssag sad han fuldstændig rolig og upåvirket, altimens de forfærdelige beretninger blev fremlagt.
Det lykkedes dog tilsidst at få ham til at indrømme, at han var idé-manden bag ihvertfald den dødsmarch de overlevende koncentrationslejrfanger blev tvunget ud på efter krigen næsten var slut. Formålet var at 'tilintetgøre de resterende beviser'.
Men ellers havde han blot 'fulgt ordre'.

At en ordinær bureaukrat var bagmanden for transporten til udryddelseslejrene, og aldrig erkendte sit ansvar og skyld for hvad der skete med de millioner af mennesker der blev myrdet, fik den jødiske filosof Hanna Arendt, der fulgte hele retssagen, til at konkludere at ondskaben var banal.
Her sad ikke et frådende monster, eller en angergiven person der var vågnet op. Men blot en patetisk lille mand der havde gjort hvad der blev sagt.

At der stadig idag findes holocaustbenægtere eller bagatellister, at man stadig samles om nazismens symboler og ideologier, at der findes mange der mener, at målet helliger midlet i et demokrati, at vi blot mangler 'en stærk mand' der kan bygge mure og grænsehegn, understreger i den grad hvor vigtigt det er at sige fra før det er for sent.

Elisabeth Andersen, Bo Stefan Nielsen, Karsten Aaen, Lillian Larsen, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Bjarne Bisgaard Jensen, Henrik Leffers, Benjamin Bjerre, Christel Gruner-Olesen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Bent Gregersen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Torben Skov og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Mange debattører kender sikkert allerede ovennævnte historiske begivenheder.
Men at der stadig findes folk der holder fest for at fejre højrenationalismen understreger, hvor vigtigt det er at vi bliver ved med at genfortælle de horrible vidnesbyrd fra holocaust.
For fascismen er latent, og den banale ondskab kan med lethed genopstå, såfremt vi kigger den anden vej og tier istedet for at tale den midt imod.
Se blot hvor langt vi er gået i Danmark allerede..

Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Egon Stich, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, René Petersen, Marianne Stockmarr, Anders Reinholdt, Anne Mette Jørgensen, Flemming Berger, Frederikke Nielsen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Hans Larsen, Torben Skov og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PPS. Et af de første tegn er når man begynder at lave særlove, stigmatisere, marginalisere og retorisk propaganderer mod bestemte befolkningsgrupper, som fx de syge ledige og muslimerne.
Det er de nye 'jøder'/syndebukke for alt det onde politikerne er 'nødt til at gøre' !!

Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Henrik L Nielsen, ingemaje lange, Carsten Wienholtz, Keld Sandkvist, Egon Stich, Marianne Stockmarr, Nike Forsander Lorentsen, Flemming Berger, Frederikke Nielsen, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Hans Larsen, Gert Romme, John S. Hansen, Torben Skov, Jonathan Larsen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar
Matthias Smed Larsen

Ikke overraskende er udtalelserne fra deltagerne fulde af modsætninger, ikke noget nyt for den slags bevægelser, men den værste må nok være at citere George Orwell til et event hvor man gejler sig selv op over hvordan man skal besejre venstrefløjen.

Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Carsten Wienholtz, René Petersen, Flemming Berger, Ole Frank, Karsten Lundsby, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Disse svenske tumper har trænet krig mod landenes civile borgere i Østring, Rusland, Ungarn, Slovakiet og Poland, - i øvrigt med hjælp og bistand fra de lokale myndigheder. Og læser man o deres indsigt og ordforråd, er der i høj grad belæg for at kalde dem tumper, og læser man om deres uddannelser og erhverv, er det belæg for at kalde dem for samfundenes sociale tabere.
Skriver Gert Romme

Dette indlæg er vel sådan set på niveau med dem han forsøger at karakterisere.

Henrik Rasmussen, Jakob Silberbrandt, Kurt Sørensen og John S. Hansen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

@Romme

Ja, sociale tabere er de vel nok. Det kan man håne dem for. Man kan også tage det alvorligt, og måske konstatere, at det ikke er underligt, at en del af de mennesker som har tabt i det store samfundsspil kan blive tiltrukket af højrenationalisme. Vi har set det før, ikke?!

Vi kan heller ikke afvise, at der ER nogle uløste problemer i forbindelse med dele af indvandringen. Nogle nationaliteter fylder mere her end andre. Jeg tør godt vove den påstand, at jo længere nede man befinder sig på den sociale rangstige - jo større er sandsynligheden for, at man har stiftet bekendskab med nogle af de ovenfor nævnte uløste problemer!

Troels Brøgger, Per Torbensen, Jakob Silberbrandt, Michael Boe, Mette Poulsen, René Petersen, Karsten Lundsby og Kurt Sørensen anbefalede denne kommentar
Frederikke Nielsen

Mon ikke det bare er så simpelt, at nogle mennesker ønsker at hade - for hadets skyld.
Så det eneste, der skal findes er - en sag.
Og den nemmeste - mest ufarlige og feje - sag, er at gå efter minoriteter, da de i sagens natur er i mindretal.

Marie Jensen, Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Hvorfor lader vi ikke bare komme, hvem der vil ? Vi er så rige, og de er så fattige. Vi skal nok klare det, og måske klarer vores børn også udfordringerne, og på et tidspunkt bliver vi så mange, at strømmen vender. Hvor svært kan det være.

@Leo Nygaard

Måske er du en af de få herinde, der fik noget ud af dine timer i matematik og talforståelse i skolen ? Dybfølt respekt for det. Det er så nemt at polere glorien og desinficere poterne, så længe andre bærer skidtspanden ud.

Egon Clausen

Rænk at der findes så forstokkede stndpunkter tilsyneladende helt uden modernitet og realitetssans, hvor alt baseres på noget trend omkring 1970. Her tænker jeg ikke på folkedanserforeningen i artiklen, men kommentarkorpset.

@Rikke Nielsen

Det mindretal du omtaler, er jo ikke et mindretal for vore børn, og da slet ikke for deres børn. Hvor er det, helt præcist, du ikke forstår det ?

Hvis vi skal være med til at gøre verden bedre for den kommende verdens generationer, og det tror jeg faktisk alle ønsker, er det en forudsætning at vi opretholder et samfund, som kerer sig om vore svageste og står vagt om menneskets rettigheder, men at tro det kan realiseres udelukkende på basis af dansk skatteindbetaling, er ikke gennemtænkt men katastrofalt naivt. Hvis ikke vi stopper spontan imigration til Europa hurtigst muligt, har vi intet at byde ind med om ganske få år.

Thomas B, christian christensen og Britta Felsager anbefalede denne kommentar

Så er der bare fri bane for outrerede synspunkter. Danmark ser bold, og der er ingen opposition:)

Frederikke Nielsen

Peder Bahne, jamen, jeg tror bestemt, at ethvert ikke-outreret menneske kan se forskellen på, at melde sig ind diverse nazistiske foreninger og træne kamptræning - eller at deltage på ordentlig vis i den demokratiske proces. Det er selvfølgelig førstnævnte "typer" jeg omtaler i mit tidligere indlæg, og om de er tabere er vel en definitionssag.

Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Carsten Wienholtz og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Vi skal hjemsende de, der ikke er berettiget til at blive. Vi involverer dem i projekter i Sahara med multimange solceller og vedligeholdelse og kabler og distribution, eller i etablering vandværker på optimale steder med maximalt output og vedligeholdelse og rørføring for sikring af vand plus miljøovervågning.

Når Afrika aktier begynder at stige, er det hele betalt. En virtuel partikel i det tomme rum

Afrikansk Klondyke

Steffen Gliese

Ja, det er jo forfærdeligt, som indvandringen breder sig eksponentielt - eller: på 50 år er den vokset fra 1% til 5. Wow.
Folk har netop ingen sans for tal.

Elisabeth Andersen, Marianne Stockmarr, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Steffen Hvilken procent advokerer du for, hvis du skal tænke regningerne ind ? Var det ikke bedre at investere de midler i afrika?

Troels Brøgger

Tænk at dette blik på ganske få mennesker der afholder en lillebitte kongres kan afføde 39(40 med min) kommentarer og så meget frygt og fordømmelse. Jeg kan kun sige en ting: De er ganske få. Det bedste middel til at undgå at budskabet spreder sig og slår rod er at finde sit eget mod og bruge det til at gå imod tendensen, ikke i denne gloriepudserklub, men når man møder nogen i virkeligheden. Og derudover ignorere at de findes.

christian christensen, jens peter hansen, Ole Frank, Britta Felsager, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Og når jeg siger gå imod mener jeg gå imod også hvis de forsøger sig med fysiske trusler.

Jan Bisp Zarghami

Kurt Sørensen, hvad er din definition på efterkommere?

Elisabeth Andersen, Ole Frank, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Vi skal ikke bekymre os om nogle få tosser fra den yderste nationalistiske højrefløj.
Vi skal bekymre os om hvorvidt den rationelle midte er ved at tabe til nationalisterne, som det sker i Sverige.
Den letteste måde at tabe på er ved at forholde sig passivt til de reelle problemer der findes derude i samfundet.
Derfor skal vi ikke gøre som i Sverige, men finde sammen od løse problemerne.
Jeg så gerne at disse problemer søges løst uden at inddrage hverken Ø-A-B og O i opgaven.

Carsten Hansen

Rettelse !
"uden at inddrage hverken Ø-Å-B og O i opgaven." Skulle der stå !

Troels Larsen

Det er kun nævnt som note til billedet øverst, men jeg synes det er relevant lige at få lidt fakta om stakkels Tommy Robinson på bordet.

Manden livestreamede til Facebook, mens han optog udenfor en domstol. Der var en igangværende retssag om pædofili og Tommy skulle da selvfølgelig blande sig og filme og huje ad de pædofile - for han er jo virkelig en kæmper imod den slags.

Problemet er jo selvfølgelig, at der var forbud mod at reportere fra retssagen og fakta ikke måtte komme ud før efter sagen var færdiggjort (altså - der må gerne formidles information, men ikke før retssagen er ovre - af hensyn til ting som en ikke forudindtaget jury). Stakkels Tommy, bekæmper af pædofili og generel hjernedød idiot, forbrød sig mod dette og blev første gang, 22. maj 2018, dømt til 3 måneders betinget fængsel (betinget i 18 måneder).

Hvad gør manden så d. 25. maj 2018 (3 dage senere)? Han gør det da igen - efter at være blevet dømt og blevet advaret mod at gøre det igen.

Og hvad mon der så sker? Ja, de 3 måneders betinget fængsel gøres ubetinget og kobles på enden af de 10 måneders ubetinget fængsel han får for den 2. overtrædelse.

Han er en klaphat, der ikke har fortjent bedre, der riskerede at give de anklagede i retssagen om pædofili et forsvar, der i værste fald kunne føre til frifindelse, og som nu altså må spjælde den i 13 måneders tid.

Her er et link med en god gennemgang, der også giver lidt svar til nogle af de potentielle konspirationsteorier og misforståelser, de der alligevel mener stakkels Tommy faktisk er en stakkels misforstået og jagtet herre.

https://thesecretbarrister.com/2018/05/25/what-has-happened-to-poor-tomm...

Lige et afsluttende citat, om Tommys handlinger:

"This could have led to an application by the defence advocates to discharge the jury and start afresh, potentially meaning vulnerable complainants having to go through the trauma of a trial all over again, or even an application to “stay” (bring to an end) the proceedings altogether."

Elisabeth Andersen, Ole Frank, Hans Larsen, Karsten Aaen, Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Thomas Krogh

Problemet er ikke en håndfuld skråremme i en skov i Jægerspris. Problemet er de tusinder og atter tusinder tavse, der ikke ser anden mulighed end at give en proteststemme til DF. Mit gamle afstemningssted Ishøj Bycenter gav DF 26,3% af stemmerne i 2015.

Og givet at en meget stor procentdel af vælgerne har en etnisk baggrund der gør at de holder sig langt væk fra DF, så betyder det jo at den procentuelle opbakning i målgruppen er langt, langt højere.

Det er DE mennesker vi skal have i tale og vi skal forstå. Hvad er de bange for? Hvad er deres erfaringer? Hvorfor fravælger de, de partier der rent faktisk prøver at løse problemerne?

Troels Brøgger, Vibeke Hansen, Jørgen Larsen, Ole Frank, Karsten Aaen, Claus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

"Indvandrere og efterkommere udgør 12,3 pct. af befolkningen i Danmark. Andelen af indvandrere er 9,5 pct., og blandt dem er 58 pct. fra ikke-vestlige lande. I løbet af de seneste 30 år er antallet af ikke-vestlige indvandrere mere end femdoblet."

Mette Poulsen

@ Pia, ja mange protest-stemmer på det ene eller andet andet parti. Det er i virkeligheden ikke stemmer FOR noget og istedet MOD noget. Og det er da ærgerligt at partier i DK ikke kan inspirere til mere.

Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

HVor kan det dog ikke forarge mig ...... men det er stadig interessant at ord som 'folket' og 'tabere' i den grad er blevet skældsord når venstrefløjskaravanen står sammen .... ikke helt efter bogen er'et ? .... well, skulle man stadig have en lille romance med 'korrekthed' kan man iagttage, at udsagnet, der udgør overskriften her, er helt og aldeles 'korrekt' - også selvom det er Søren Espersen der siger det ja shit happens.

Carsten Hansen

Det er ganske enkelt, Hvis man ikke ønskler at løse problemerne, så skal man enten benægte at problemer er til stede, eller fare rundt som landsbytosser på den yderste højrefløj.

Misforstået humanisme er værre end humanisme - for hvem er ofret ? Jeg taler af erfaring. Vi bliver slagtet i vores egen naivitet. Hvem har gjort det muligt ?

René Arestrup

Problemet synes at være total tonedøvhed i begge skyttegrave. Enten er man en lalleglad humanist, som ikke forstår verdens realiteter eller også er man en xenofobisk tåbe, iført blankpudsede støvler og skrårem.
Tillad mig at indtage en tredje position: Nej, Danmark kan selvsagt ikke modtage et ubegrænset antal migranter/flygtninge. Og ja, vi har ved Gud ikke været særlig gode til at integrere mennesker af anden etnisk- og kulturel herkomst. Det har givet problemer - og ikke mindst i bunden af samfundet. Men jeg nægter kraft stejlemig at lægge mig fladt på maven for Tulle & Co af den grund. Det er for småt. Og for dumt. På alle måder!

Troels Brøgger, Anders Reinholdt, Viggo Okholm, Elisabeth Andersen, Jakob Silberbrandt, Jørgen Larsen, Mette Poulsen, Torsten Jacobsen, Sven Elming, Frederikke Nielsen, Katrine Damm, Keld Sandkvist, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Rene Arestrup.

Jeg går ud fra at du har noteret at du ikke står alene med din "tredie position" !

Steffen Gliese

»Havde det ikke været for os, havde vi haft svenske tilstande i Danmark« - så nu må vi bare nøjes med svinske tilstande.

Carsten Wienholtz, Elisabeth Andersen, Frederikke Nielsen, Eva Schwanenflügel og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Hvis man har lidt "hands on" erfaring fra det strafferetslige system, så kommer de ovenfor publicerede statistikker ikke voldsomt bag på en. Det er alvorlige tal. tal, som er alt for alvorlige til, at blive negligeret blot fordi man ikke vil slås i hartkorn med nogle skråremstosser!
Det er naturligvis ikke noget man skal/kan handle ud fra, da man selvfølgelig ikke bør generalisere ud fra tallene. Men et vigtigt indlæg er det da i en debat, hvor man ofte hører stemmer, som ukritisk påstår, at alle indvandrere beriger samfundet!

Og så kunne det da være rart hvis mange af kommentarskriverne ville kigge på deres egen plads i samfundet (indkomst, bolig osv.) og derefter prøve på at vurdere, om deres egen eksponering i forhold til problemer som er indvandrerrelaterede er tilstrækkelig høj til at de kan tillade sig at dømme de som oplever helt reelle problemer.

Carsten Hansen

Ulrik Flint.

Lad os debattere din undren i en tråd der drejer sig om dette.

René Arestrup

@Leo Nygaard
Mere af det samme...? Det har jeg vist ikke argumenteret for.
Og i øvrigt synes jeg det er et besynderligt ræsonnement, at man skal købe ind på DFs politik - eller dem, der er endnu mere rabiate - for at skabe konstruktive løsninger.
DF er netop karakteriseret ved at være mere interesseret i at grave grøfter end at skabe konstruktive løsninger, senest illustreret af deres ulækre propaganda-video, der - og jeg ved godt det nærmest er blevet forbudt at sige det højt, men nu gør jeg det alligevel - ligner noget fra 30'ernes Tyskland (hvis Josph Goebels ser med, er jeg sikker på, at han er imponeret!).
Jeg vil medgive, at DF var blandt de første til at pege på problemerne ved indvandringen og integrationen. Og at der var mange, der sov i timen, da DF skræppede op. Men deres hysteriske retorik, deres mani med konsekvente proportionsforvrængninger og deres utvetydige leflen for den absolut laveste fællesnævner, fører, efter mine begreber, absolut ingen vegne. Tværtimod!

Eva Schwanenflügel, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Henrik L Nielsen, Steffen Gliese, Jørgen Larsen, Jakob Silberbrandt og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

Sider