Læsetid: 5 min.

Information gør status over VM-slutrunden og sætter sit all-star hold

Afsked med ’tiki-taka’, sydamerikanere med frelserkompleks og underpræsterende afrikanere. Information kigger tilbage på de forgangne fire ugers fodbold og sætter VM’s hold
Midtbanetroldmanden Luka Modric træner før Kroatiens finalekamp mod Frankrig søndag

Midtbanetroldmanden Luka Modric træner før Kroatiens finalekamp mod Frankrig søndag

Felipe Trueba

14. juli 2018

Alle verdensmesterskaber går over i historien på deres helt egen måde.

VM i 1982 erindres først og fremmest som slutrunden, hvor det smukkeste brasilianske landshold i mands minde ikke blev verdensmestre.

I Mexico fire år senere indmejslede Maradona sig i fodboldhistorien som den måske bedste spiller nogensinde.

2002-turneringen i Sydkorea og Japan var i bund og grund Fede-Ronaldos onemanshow.

Og Spaniens triumf i 2010 må betragtes som tidspunktet, hvor tiki-taka gjorde sit indtog på den globale scene (og stillede resten af fodboldverdenen over for en udfordring, som den først nu er ved at løse.)

Som bekendt spiller de stadig i Rusland, så det er endnu for tidligt at sige præcis, hvilken bærende fortælling, der ender med at stå tilbage fra dette års slutrunde. Men allerede nu kan man identificere nogle af de fortællinger, som de forgangne fire ugers fodbold har lagt ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et glimrende sat hold med et par positive og rigtige overraskelser. Af samme grund er der jo vægt bag at placere Kane på det udvalgte hold. Men jeg forstår det stadig ikke. Han er en eminent straffesparksskytte og rigtig god i Tottenham, men du må da have en bedre kandidat - uden at jeg kan sige, jeg har en favorit.

Anders Stjernholm

Rigtig godt kaldt mht Argentinas og Brasiliens unyttige fokus på Messi og Neymar som deres hovedaktører. Det er som om, de to lader sig smitte af amerikansk sportskulturs overdrevne fokus på stjernespillere.

Mht valget af "Slutrundens hold":

Lovren forstår jeg ikke. Minimum 2 gange per kamp laver han noget megaklodset og hasarderet. Makkeren Vida i det kroatiske centerforsvar har spillet med langt større ro og med fanstatiske indgreb i især konstrafaser - og en mand som Jan Vertongen har endnu en gang vist sin effektivitet - og tilmed offensive styrker i turneringen.

Rakitic over Modric giver ikke meget mening i min bog. Modric har været turneringens spiller.

Og så vil jeg mene, at de mål, Romelu Lukaku har lavet, har været af en anden klasse end Kanes - så pyt med, at der ikke var lige så mange.

Jan Skovgaard Jensen

Grunden til at det har været et fantastisk VM tillægger jeg også de enkelte trænere og deres disponeringer. Det så f.eks. ud til at England havde fået lukket den koatiske midtbane ned med en 3-3-2-2 formation. 3-4 gange fik Alli og Lingard skabt ravage bag den kroatiske midtbane. Den ene gang førte til frisparket uden for det kroatiske mål, som Kieran Trippier sparkede flot i mål.

Men anden halvleg viste at englændernes fik i angrebet og på midt-midtbanen, men måtte give på flankerne. Backerne Vrsaljko og Ivan Strinic var umarkerede. Boldene gik fra Rakitic til Vrsaljko et par gange før Vrsaljko fandt Perisic som skød den akrobatisk i kassen til 1-1. Resten kom som forventet, da ingen af trænere ændrede noget indtil Mario Mandzukic blev den store helt i anden halvleg af ekstra tiden.

Anders Sørensen

Hold op med at kalde ham "Fede-Ronaldo". Det er uværdigt for en avis, der priser sig af at skrive om fodbold.

Erik Karlsen

"I Mexico fire år senere indmejslede Maradona sig i fodboldhistorien som den måske bedste spiller nogensinde"

Ja, han var i hvert fald den bedste spiller nogensinde til at bruge hånden til at score uden at blive straffet for det....... ;-)

Bernhard Drag

Glimrende artikel, men kunne det ikke være morsomt at regne lidt på hvor energi der egentlig blev brugt (CO2) på at flytte hold, teknikere osv til Rusland. Håber på endnu en fin artikel og prøv lige at regn lidt på hvad det kommende OL i Japan kommer til at koste på energi regnskabet, herunder hvor mange fly der skal i luften til transport.