Læsetid: 5 min.

Pelles Bånd 4: »Det er en lidt venstreorienteret lyd«

Pelle er taget med den akustiske musikgruppe Furekåben til militærnægterlejren i Gribskov. Gruppen tror, de skal give koncert, men i virkeligheden skal de holde et foredrag om akustisk musik, så forsanger og frontfigur Hans Vinding – som senere dannede bandet Hyldemor – ryger ud i en improviseret og til tider rablende fortælling. Optagelsen er fra 1969
Pelle er taget med den akustiske musikgruppe Furekåben til militærnægterlejren i Gribskov. Gruppen tror, de skal give koncert, men i virkeligheden skal de holde et foredrag om akustisk musik, så forsanger og frontfigur Hans Vinding – som senere dannede bandet Hyldemor – ryger ud i en improviseret og til tider rablende fortælling. Optagelsen er fra 1969

Sofie Holm Larsen

28. juli 2018

Hans Vinding: Vi er glade for at få lov at komme og holde foredrag om akustisk musik. Vi har skrevet en lille historie om militærnægterlejren heroppe, som blandt andet ikke handler om militærnægterlejren, men om de psykoser og den triste, næsten sentimentale mentalitet, der er ved at gribe ind i den menneskelige udvikling.

Til stede er Pelle Andersen, som sidder der, han spiller overhovedet ikke musik. Han ville gerne med, fordi han troede, der var piger heroppe, men det var der så ikke. Den anden er Vivi, hun har sunget børnesange, lige siden hun var barn. Antony, som lige nu går ud på toilettet [lyden af en tuba, efterfulgt af stor latter]. Han spiller på radiatorer og lidt forskelligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
  • Jens Østergaard Petersen
Trond Meiring og Jens Østergaard Petersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Østergaard Petersen

Hyldemor/Hans Vindung er på Spotify med flere albums og Princesseværelset med Furekåben, med numrene Den Gule Filthatmand, Kom Lad Os Dulme Vores Nerver Lidt og Lædersexdress lånte jeg engang på biblioteket. Det er udsøgt.