Læsetid: 5 min.

Revytabuer: Må man male sig sort i hovedet? Eller gøre grin med prins Henrik?

På de danske revyscener er der er uenighed om, hvorvidt revyerne må lave sjov med etniske stereotyper eller kongehuset kort efter prins Henriks død. Men en konklusion er man fælles om: Revyens vigtigste formål er at fremkalde latter. Ellers vender publikum ikke tilbage, og så mister revyen sin rolle som talerør
7. juli 2018

Da Kerteminderevyen udgav plakaten for årets revy, viste motivet sig at være den perfekte opskrift på en regulær shitstorm. Fire hvide skuespillere med ansigtsmaling, bananskørt, indianerfjer og kinesisk kejserskæg skabte så meget forargelse, at 60 underskrivere opfordrede ti af Kerteminderevyens sponsorerer til at trække støtten til revyen.

»Det var med stor forbløffelse, at vi kunne konstatere, at plakaten til næste års udgave af Kerteminderevyen præsenterer udpræget racistiske stereotyper som ’redface’, ’yellowface’ og ’blackface’, hvor personer er karikeret, sminket og udklædt som andre folkeslag,« stod der i det brev, som blev sendt til sponsorerne.

Reaktionen kom helt bag på Kerteminderevyens direktør, Mads Nørby.

»For os havde plakaten et festligt, inkluderende, mangfoldigt udtryk, som vi godt kunne lide. Og hvad skulle vi ellers gøre, vi har jo ikke en sort, rød og gul skuespiller med i revyen,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu