Læsetid: 6 min.

Tour de France viser os værdien af kedsomhed

Det er definerende for cykelsporten, at man må leve med, at der intet sker. Mange mennesker keder sig, når de ser feltet rulle igennem endnu et fransk landskab, men i kedsomheden findes potentialet for det rette øjeblik, hvor det hele eksploderer. Læs her det sidste essay om dette års Tour de France om kedsomhed, Tom Domoulin, Thomas Mann og et længe ventet tronskifte
Chris Froome har været en dominerende – og efter manges mening kedelig – lederskikkelse i Tour de France i en årrække. men i år er han blevet hevet ned på jorden.

Chris Froome har været en dominerende – og efter manges mening kedelig – lederskikkelse i Tour de France i en årrække. men i år er han blevet hevet ned på jorden.

Christophe Ena

28. juli 2018

Lad os, mens vi venter på, at årets eneste enkeltstart går i gang, tage fat i noget fundamentalt, noget tæt sammenhængende med det at se en enkeltstart: kedsomheden. Ja, hvorfor overhovedet se cykelsport? – en sportsgren, som af udenforstående bliver opfattet som ufattelig kedelig.

Det er et godt og ærligt spørgsmål. Cykelsport er på mange måder kedelig. Det er en lang tidsudstrækning, der brydes af det, som Jørgen Leth og Rolf Sørensen kalder »momenter«, men som vi andre nok hellere vil omtale som øjeblikke. Øjeblikke præget af høj intensitet.

Det kan være et uventet angreb på en ellers lidt intetsigende etape, et styrt som det, den belgiske rytter Phillipe Gilbert blev udsat for på 16. etape, hvor han røg udover bjergsiden og måtte afslutte de sidste 60 kilometer af etapen med en flækket knæskal. Eller en rytter, der endelig træder frem og op på cykelverdens største scene, som Magnus Cort gjorde med sin sejr på 15. etape. Det er for disse øjeblikke, at man ser cykelsport, men det er ikke kun det. Kedsomheden har sin plads.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg ved ikke hvad der er bedst, at se Tour de France under en hedebølge med åbne vinduer og vandmelon indenfor rækkevidde eller i regnvejr med te og scones? Det er to forskellige oplevelser og alligevel det samme. Netop som man tror løbet ikke kan blive mere kedeligt kommer der et styrt, en dansker lægger sig i spidsen eller man rammer dagen med enkeltstart. Man ved aldrig hvad der sker i Touren og alligevel er man forberedt på det hele. Det eneste man ikke er forberedt på er den dag det slutter i Paris - og depressionen rammer.

Caspar Christiansen og Frederik Christensen anbefalede denne kommentar