Læsetid: 10 min.

Alex Jones er blevet frontkriger i kampen om online ytringsfrihed

Den amerikanske radiovært og konspirationsteoretiker Alex Jones er blevet udråbt som manden, der forudså 9/11. På medieplatformen Infowars udbreder han sine versioner af verdens sammenhænge og tjener millioner på ’prepperprodukter’ og kosttilskud. Nu er han endt i retten og blevet forbudt af techgiganterne Apple, Spotify, Facebook og YouTube. Men er det løsningen i kampen mod konspirationerne?
I 1999 stiftede Alex Jones Infowars, som er den primære medieplatform for hans konspirationsteorier om verdens egentlige tilstand.

I 1999 stiftede Alex Jones Infowars, som er den primære medieplatform for hans konspirationsteorier om verdens egentlige tilstand.

Redux

11. august 2018

Da 20-årige Adam Lanza den 14. december 2012 opsøgte Sandy Hook-skolen i Newtown, Connecticut og skød løs, nåede han at dræbe 20 børn og seks voksne i det, der blev USA’s mest blodige skoleskyderi nogensinde.

Et af ofrene var Noah Pozner, en seksårig dreng med mørkt hår og mælketænder. I de fem år, som er gået siden skoleskyderiet, har Noah Pozners forældre fået massiv opmærksomhed. Ikke medlidenhed og støtte, men dødstrusler og online chikane. Ifølge The New York Times har familien været nødt til at flytte syv gange.

Årsagen er den amerikanske radiovært og konspirationsteoretiker Alex Jones, der har brugt sin populære medieplatform Infowars til at udråbe Sandy Hook-massakren, som skoleskyderiet er blevet kaldt, til et politisk cover up – »total fake, med skuespillere« – igangsat af venstrefløjen til deres egen fordel blandt andet i kampen for en strammere våbenlov. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
  • Trond Meiring
  • Kurt Nielsen
Espen Bøgh, Trond Meiring og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Ja, ligesom det er temmelig trist, at vi ikke i tide fik forbudt nazistiske grupperinger her i landet, sådan som i andre civiliserede nationer.

når idiotiske udgydelser om at skolemyrderierne er false-flag operations medfører, at forældrene til de døde børn får dødstrusler fra hans tilhængere, ja, så giver jeg gerne køb på den smule ytringsfrihed.

Peter Andersen, Elisabeth Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Bettina Jensen

Hitler kom til magten via en konspiration mellem storkapitalen i Tyskland og den borgerlige, politiske magtelite. Vietnamkrigen startede med en konspiration iht. Tonkin-affæren. Watergate afdækkede en konspiration i amerikansk toppolitik. Iran-krigen startedes via en konspiration.

Og i tillæg; intet menneske, som har sat sig grundigt ind i bl.a. drabene på John F. Kennedy, Robert F. Kennedy og Martin Luther King, kan vel mene at disse drab er blevet undersøgt og opklaret på habil og saglig vis. Det samme kunne tilføjes om 9/11 og andre begivenheder.

Alex Jones' konspiranoia er åbenlys og skæv - men det er jo klart at når man ikke vil anvende de nødvendige ressourcer til at sikre et sundt samfund med høj tryghed og genuin oplysning/uddannelse til den brede befolkning, danner man en vældig grobund for at menneskers dømmekraft kan svækkes enormt - hvormed der bliver plads til at alskens halvdøde fluer kan summe omkring og besætte vilkårlige menneskers bevidstheder.

Kampen mod konspirationerne er en aldeles tvivlsom affære; minder til forveksling om kampen mod terror, kampen mod stoffer og kampen mod den røde fare.

Jacob Mathiasen, Karsten Aaen, Hans Larsen, Espen Bøgh, Peter Jensen, Eva Schwanenflügel, Harald Strømberg, Jens Jensen, Torben K L Jensen, Lars Sell-B, Trond Meiring og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar