Læsetid: 4 min.

Brandmand om bilbrande i Sverige: »Hvordan er det blevet sådan her?«

Op mod 100 biler blev tidligere på ugen brændt af i forskellige svenske byer. Lars Lundqvist var med til at slukke ilden som indsatsleder hos Göteborgs brandvæsen. »Det er langt fra første gang, jeg slukker bilbrande,« siger han
»Da jeg nærmer mig stedet, ser jeg sorte søjler af røg, der rejser sig op mod himlen fra flere steder. Samtidig ruller en ny advarsel ind, der fortæller om, at der er opstået flere brande rundt omkring.« fortæller Lars Lundqvist.

»Da jeg nærmer mig stedet, ser jeg sorte søjler af røg, der rejser sig op mod himlen fra flere steder. Samtidig ruller en ny advarsel ind, der fortæller om, at der er opstået flere brande rundt omkring.« fortæller Lars Lundqvist.

10213 Oscar Magnusson/TT

18. august 2018

Hvordan hørte du først om bilbrandene i Frölunda i Göteborg?

»Jeg arbejder som indsatsleder på Lundby Brandstation i Göteborg. I mandags, et par minutter efter klokken 21, går alarmen pludselig. Der er registreret bilbrande i Göteborg. Jeg får at vide, at vores kolleger fra en anden brandstation allerede er på sagen, men kort efter får vi besked på, at der er opstået endnu en brand, og at der er brug for forstærkninger i form af brandfolk og politi. Vi får også at vide, at brandene er omfattende, og at der er uroligt på pladsen, hvor det brænder. Så vi tager afsted.«

Hvad tænkte du på vej hen til brandene?

»Da jeg nærmer mig stedet, ser jeg sorte søjler af røg, der rejser sig op mod himlen fra flere steder. Samtidig ruller en ny advarsel ind, der fortæller om, at der er opstået flere brande rundt omkring.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Hans Aagaard
Eva Schwanenflügel og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

»Absolut ikke. Brandmænd er vrede på brandstiftere, uanset hvilken baggrund de har.«

Flot!

Anne Mette Jørgensen, Per Torbensen, Torsten Jacobsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar