Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er min mands ekstra ferie bare hans?

Jeg synes, han skulle gøre noget ved vores sommerhus, for det trænger i den grad. Han har overvejet en vandretur alene i Østrig
18. august 2018

Min mand har to ugers ferie mere om året end jeg. Så nu, hvor vores fælles sommerferie er slut, og vi begge er startet på arbejde, er han allerede i gang med at snakke om, hvornår han skal placere de ekstra uger, og hvad han skal lave.

Jeg synes, han skulle gøre noget ved vores sommerhus, for det trænger i den grad. Han er mere indstillet på at læse bøger og løbe ture, hvis han skal derop – og han har endda overvejet en vandretur alene i Østrig. Så skal jeg have børnene og passe mit job, mens han bare hygger sig og bruger penge. Er det rimeligt?

Forleden kom jeg til at sige, at det synes jeg egentlig ikke, at det er, og så blev han lidt fornærmet. Det kunne være fedt at få nogle input til vores lille diskussion.

Svar I:

Det er helt rimeligt, at din mand drømmer om en vandretur i Østrig. Og det er helt rimeligt, at du drømmer om, at han gør noget ved jeres sommerhus. Så hvordan er det mest rimeligt, at han bruger den overskydende ferie, han er så privilegeret at have, fordi hans overenskomst er bedre end din?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Et alternativ; du forslår din mand, at han medbringer børnene på sin ferie.
Ellers står den på sommerhus-reparation ;-)
Personligt finder jeg det dybt usolidarisk og selvfedt at ville tilbringe to ugers ferie langt væk fra familien i eget egotrip.

Majbritt Nielsen, Henning Kjær og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Du hyrer da bare nogle håndværkere til at ordne sommerhuset, mens manden er på ferie.
I har formodentlig fælles økonomi, så vidt jeg forstår, og så bliver alle jo glade.

Randi Christiansen, Christel Gruner-Olesen, Hanne Ribens, Ulla Søgaard, Henning Kjær, John Andersen, Dana Hansen, Eva Schwanenflügel, Rikke Nielsen og Anton Bentzen anbefalede denne kommentar
Jørgen Wind-Willassen

Sælg sommerhuset

Minna Rasmussen, Hanne Ribens, Ulla Søgaard, Bo Carlsen, Kim Houmøller, John Andersen, Lisbeth Larsen, Benny Jensen, Flemming Berger, Rikke Nielsen og Tine Andersen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Det er vigtigt en kvinde har styr på sin mand og hvis han pludselig begynder at rejse alene på ferie, mens sommerhuset trænger til vedligehold, hvor er du så henne og hvad bliver det næste? Du skal, med andre ord, sætte alt din power ind på at tale ham fra det, for du har ikke en kinakvindes chance for at følge med i hvad han går og laver så langt væk hjemmefra som Østrig nu engang er - og så i fjorten dage! Jeg tror han er ude på et skråplan og det er formentlig kun dig der kan sætte ham på plads.

Bo Carlsen, Henning Kjær og Lisbeth Larsen anbefalede denne kommentar

"Jeg synes, han skulle gøre noget ved vores sommerhus, for det trænger i den grad. Han har overvejet en vandretur alene i Østrig"

Jeg synes i skulle blive skilt hurtigst muligt. I kan øjensynligt ikke enes om principielle emner. Betragt det som et medlidenhedsdrab og få det overstået. Næste.

Ulla Søgaard, Bo Carlsen, Lisbeth Larsen, Flemming Berger og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Jeg syntes ikke, manden bare kan stikke af. Omvendt stiller jeg mig helt uforstående overfor, hvorfor fanden hun ikke selv går i gang med sommerhuset??? Det minder mig om problemer med personlige stedord? "Skat, skal 'vi' ikke snart have slået græsset?" - Kone-'vi'

Omg - let the fun begin ...

Mette Poulsen

Hvis begge to arbejder, som det beskrives, og man formoder det er fælles børn, som de begge er ansvarlige for, så kunne en løsning være, at de to ekstra uger fordeles på ham selv og på fællesskabet.
Jeg kan da sagtens forstå, at når man har ferie, så vil man gerne holde fri. Samtidig kan jeg også forstå, at hvis hun skal påtage sig større byrder, fordi han holder fri, så bliver han også nødt til at yde til fællesskabet.
Hvis sommerhuset rent faktisk er et sted de bruger, så kan jeg ikke se noget i vejen for at han lægger noget energi i fællesskabet dér.

Elisabeth Andersen, Christel Gruner-Olesen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er lidt underligt at skulle forholde sig til et ensidigt indlæg som dette. Hvad med at kontakte familien og få mandens vinkel også? Altså ikke konens gengivelse af hans mening men et læserbrev fra ham selv.

Måske han arbejder flere timer dagligt end hun gør, måske han oftere tager ansvaret for huslige pligter i dagligdagen, måske hans økonomi gør at der overhovedet er et sommerhus at reparere. Ren spekulation fra min side men jeg garanterer for at der er to sider af den sag.

Randi Christiansen, Christian Skoubye og Liv Pedersen anbefalede denne kommentar

!Det er lidt underligt at skulle forholde sig til et ensidigt indlæg som dette. Hvad med at kontakte familien og få mandens vinkel også? "

Det er da fuldstændigt ligegyldigt. Hvis kvinden har den opfattelse at de ikke kan enes om principielle emner er manden holdning ligegyldig. Hun har taget sin beslutning om at det skal afsluttes. Det behøver hun ikke mandens holdninger for at verificere.

Henrik Brøndum

Jeg mener lige modsat af Frank Hansen, når det nu skal være, så sørg for at han kommer til Pataya Beach, Las Vegas eller Rio de Janeiro sammen med vennerne, sådan noget alpevandring er da kun til at blive initiativløs af.

Personligt kan jeg ikke holde forhold ud, hvor man ikke engang imellem kan have lidt pause væk fra hinanden.
Konen virker på mig som om, hun er godt gammeldags misundlig på mandens 2 ugers extra ferie i stedet for at unde ham den. Det virker ikke sundt.

Ulla Søgaard

Jeg går ind for, at ikke al ferie skal holdes med familien.
Derfor vil jeg anbefale, at du næste år holder mindst 1 uge helt alene eller fx sammen med en veninde pg lader din mand have en ferieuge med ungerne. De skal nok finde på noget sjovt at lave.
Jvad sommerhuset har at gøre med spørgsmålet, forstår jeg ikke. For mig at se er det et spørgsmål helt for sig selv - et du bør stille din mand: Hvad gør vi ved sommerhuset, der forfalder, hvis vi gør noget?

Henriette Laidlaw

Der er et fælles ansvar omkring børnene. Hvis i begge arbejder deler i om ansvaret omkring børnene, hvis i begge er på ferie går jeg ud fra i også deler børne ansvaret. Nu har den ene fri og den anden er på arbejde, jeg går udfra man derfor stadig har et fælles ansvar over for børnene. Så hvis han skal afsted på en 2ugers alene ferie, så må han tage fuldt ansvar for børn og hjemmet de næste 2 uger! Det er vel kun fair!

Randi Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Måske burde spørgeren i stedet se indad: hvorfor mon min mand foretrækker at tilbringe 14 dage med i ensomhed at vade rundt i nogle bjerge i stedet for at nyde mit selskab...?

Niels Bøjden. Du mener altså ikke at hendes mands holdning overhovedet er relevant? Hvorfor tage stilling til en to-sidet sag fra en ensidig vinkel? Forekommer mig underligt.

Der er for mange ubekendte her. Et godt familieliv kommer vel ikke kun af at hun trives. Den ret har manden vel også, og efter min mening endnu vigtigere.. børnene!

"Niels Bøjden. Du mener altså ikke at hendes mands holdning overhovedet er relevant? Hvorfor tage stilling til en to-sidet sag fra en ensidig vinkel? Forekommer mig underligt"

I denne situation er det irrelevant. De har debatteret og er ikke blevet enige. I min optik er ægteskabet en samarbejdsøvelse hvor man loyalt stå bag de beslutninger der er taget, uanset om man er enig eller ej. Hvis man ikke er i stand til at acceptere forskelle i behov og ønsker i samværet, bør man, stadig i min optik, finde på noget andet at lave end at være gift.

Et eksempel fra mit eget lig. Jeg skulle i lighed med sidste år have været en tur til udlandet og løbe 1/2 marathon sammen med en af mine venner. Grundet en brækket storetå som ikke vokser ordentlig sammen er jeg desværre afskåret fra dette i år. Jeg tager imidlertid stadig sammen med min gode ven på tur. Og min hustru synes at vi er nogle drengerøve og at det er en fantastisk ide vi har til turen i år. Selvom der indebærer ekstra arbejde for hende og vores børn.

Samarbejde og accept. Hele grundlaget for ægteskab.

Randi Christiansen

Usolidariske røvhul at tage på ferie alene og tørre det daglige arbejde af på sin kone uden at kompensere hende på anden vis.

Eva Schwanenflügel og Majbritt Nielsen anbefalede denne kommentar

Så hvis en mand skal have en fridag skal konen have "kompensation"? Wow... bare wow.

Gad vide om det også gælder den anden vej.

"Så hvis en mand skal have en fridag skal konen have "kompensation"? Wow... bare wow. "

Du ser det samme som mig. Hvis man gør ægteskabet til en handelsstation med Quid Pro Quo som tema har man i min optik ikke forstået hvad ægteskab er.

Randi Christiansen

I dette tilfælde oplever konen tydeligvis ikke balance i relationen. Et ægteskab er et parløb, og hun har uden tvivl ligeså meget brug for 'mig tid' som hendes selvoptagede fjols af en mand. Den der med at fise den af på lokummet, mens de andre tager opvasken, går ikke i dag. Det er dårligt samarbejde - hvorfor? Det kan vi ikke vide.

Nej hun oplever noget. Jeg tillader mig at antage at mandens version er anderledes og at hans oplevelse af situation er forskellig fra hendes. Information kunne jo opsøge manden og spørge om hans mening.