Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min partner vil filme vores sexliv

Min kone er begyndt at tale om, at hun godt kunne tænke sig at forevige vores intime stunder på film. Normalt er jeg ganske åben over for at prøve nye ting, men her har jeg indtil videre trukket grænsen
1. september 2018

Lad mig komme lige til sagen: Min kone er begyndt at tale om, at hun godt kunne tænke sig at forevige vores intime stunder på film. Normalt er jeg ganske åben over for at prøve nye ting, men her har jeg indtil videre trukket grænsen. Jeg vil gerne gøre hende glad, og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke fandt ideen en lille smule pirrende, men medierne er jo fyldt med eksempler på, at det kan gå grueligt galt, når man gemmer og deler den slags materiale.

Hvad siger landets mest paranoide avis? Er det helt hul i hovedet at begynde på den slags? Eller har I eventuelt nogle gode råd til, hvordan man gør det på en sikker måde?

– Den forsigtige

Svar: I

Det afgørende er, hvor meget I stoler på hinanden.

Hvordan vil I hver især have det med, at jeres eks ligger inde med kompromitterende materiale om jer, hvis I en dag ikke er sammen længere?

Hvis I vil undgå den situation, kan I sørge for kun at gemme videoerne ét sted, som I begge har adgang til, og give hinanden hånd på, at I sletter dem, hvis I går fra hinanden.

Alternativt kan I måske lave videoerne på en måde, så man ikke kan se jeres ansigter. Enten ved hjælp af kameravinklen eller ved at maskere jer med en elefanthue eller lignende. Det er trods alt stadig lovligt inden for hjemmets fire vægge.

Endelig vil jeg opfordre jer til at gemme videoerne på en ekstern harddisk, der er beskyttet af password. Det sker ind i mellem, at folk bliver hacket og afpresset af forbrydere, som truer med at sende den slags videoer til venner og familie. Og så er det pludselig ikke så pirrende længere.

— Sebastian Abrahamsen

Svar II:

Jeg ved ikke helt præcist, hvem der vinder, hvis en som dig skulle afholde dig fra at filme og fotografere dig og din seksuelt allierede af frygt for konsekvenserne. Men jeg ved, at de ikke skal vinde.

De har dog allerede vundet i den forstand, at du har en smule grund til at være nervøs – i hvert fald hvis I er digitalt komplet lemfældige. Hvis du ikke er en mester i ikke at være det, kan jeg anbefale en stille og rolig retrotilgang: Køb et videokamera uden netforbindelse og gem sagerne på et fysisk drev frem for en sky eller en mail eller en telefon.

Dermed ikke sagt, at I er helt sikrede. I ’Trainspotting’ går hovedpersonen Renton sin kammerat Tommys store VHS-samling igennem, finder et sexbånd med Tommy og hans kæreste, sniger det hjem og ser det sammen med en kammerat, alt mens Tommy og kæresten panikker, da de ikke kan finde båndet.

Det er bare sådan, at alle Tommyer i verden ikke kan leve i en verden dikteret af Rentons. Så sæt i gang!

—Katrine Hornstrup Yde

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Det pirrende element ligger vel netop i at andre kan få adgang til videoen?
Medmindre altså at parret har tænkt sig at afspille udvalgte sekvenser af deres egen kopuleren en kedelig søndag og kommentere sine egne og den andens mere eller mindre heldige kameravinkler.

Mennesker har en til stadighed overraskene evne til at skabe problemer for sig selv.

Flemming Berger, Jørn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Relax, det kan ikke gå værre, end at du ender på internettet med fjoget ansigtsudtryk og halvstiv pik. I det mindste ved du, hvorfor kollegerne pludselig begynder at kigge underligt på dig og fnise om et par måneder. Og deres gestik med at føre tommel- og pegefinger sammen i en afstand på ca. otte cm skal du ikke tage dig af. Det var jo møgkoldt i soveværelset den dag!

Eva Schwanenflügel, Bo Carlsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Haha - kommer til at tænke på modeller og dansere, som bruger spejle i deres fag. At således få et eksternt syn på sine normalt blinde vinkler giver selvfølgelg en mulighed for i højere grad at inddrage en leg med det visuelle. Men sandt nok, stor tillid og 'ægtepagt' vedr materialet må være til stede.

Grethe Preisler

'Cogito ergo sum' er bare 'so last year'.
I Videns- og Informationssamfundet hedder det:
'I flash my private parts on tweets therefore I am'.

At iføre sig elefanthue, som Sebastian Abrahamsen foreslår, kan sgu da dræbe ethvert tilløb til erotik (med mindre - naturligvis - at man skulle finde netop det specielt pirrende, men det kan da kun være et absurd lille mindretal, der har den slags lyster..).

Randi Christiansen

Det underligste, jeg har bevidnet på sexfronten, er en doku fra en swingerklub i en københavnsk forstad. Her stod i et hjørne af baren en yngre fyr iklædt sort gummitøj fra top til tå og bare kiggede. Spøjst.