Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal hun vide, at jeg skal til kontrol for kræft?

Ingeniør, 55
1. september 2018

Min øjenlæge har fundet en plet i mit ene øje. Det kan sagtens være medfødt og harmløst. Men det kan også være et tidligt forstadium til modermærkekræft. Jeg skal derfor til kontrol igen om et halvt år. Det, synes jeg, er længe at vente, men det kan ikke tjekkes på anden måde.

Spørgsmålet er, om jeg skal fortælle min kone det. Hun går i sort ved ordet ’kræft’ og kan ikke høre andet end det, hvis jeg fortæller hende det. Hun vil pudse hele internettets hær af eksperter på mig, sende mig til healing i østen, sætte mig på diæt og iføre mig burka, så jeg ikke får sol.

Jeg har mest lyst til at holde det for mig selv, til jeg har noget håndfast at fortælle. Jeg kan også godt administrere at skjule det, for det er ikke noget, der går mig på her og nu  – men er det o.k. at gøre det?

Svar I:

Hvis du ikke er ved at sprække for at fortælle din kone om dit øje, synes jeg, du skal holde mund. Viser det sig om et halvt år, at der intet er i vejen, er hun sluppet for den bekymring, og får du at vide, at du har modermærkekræft, er det tids nok, at du indvier hende i det, når du skal i behandling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu