Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Vold mod naturen

Eller om hvorfor det kunne være en god ide at producere flere boreplatforme
For nylig argumenterede en gruppe forskere for, at det er en bedre ide at efterlade boreplatforme i havet end at transportere dem i land og skille dem ad. Det har nenmlig vist sig, at en nedsænket boreplatform kan blive et udmærket rev til gavn for fisk og andre arter.

For nylig argumenterede en gruppe forskere for, at det er en bedre ide at efterlade boreplatforme i havet end at transportere dem i land og skille dem ad. Det har nenmlig vist sig, at en nedsænket boreplatform kan blive et udmærket rev til gavn for fisk og andre arter.

Stephen Philip

25. august 2018

Hvilken herlig sommer vi har haft! Og hvor har der været meget solskin!

Man kommer helt til at tænke på W.C. Fields, der netop efter en beskrivelse af en sådan, smuk sommerdag, som vi har haft så mange af i år, tilføjede:

»Ja, det var netop på sådan en dag, at McGillicuddy-brødrene slog deres mor ihjel med en økse.«

For det er efterhånden vanskeligt at opleve en varm sommerdag uden at få nervøse trækninger. Ikke på grund af McGillicuddy-brødrene selvfølgelig, men på grund af de menneskeskabte klimaforandringer, der pludselig synes at være kommet ubehageligt tæt på.

På sådan en sommerdag kunne man godt komme til at tænke på, om man egentlig ikke burde afholde bare lige en enkelt Copenhagen Consensus-konference mere, hvor man forsøger at estimere, hvor stor skade, det har medført, at Bjørn Lomborg blev gjort til en slags antimiljøprofet i årene omkring årtusindskiftet. Nogen må stå til regnskab, tænker man let, når man hører om endnu et dystopisk klimascenarie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
  • Jørn Andersen
  • Kurt Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Trond Meiring
Benno Hansen, Jørn Andersen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Men der er en anden vold, som vi er nødt til at begynde at bremse. Det er den vold, der er genereret af et økonomisk system, der i et par hundrede år systematisk har skabt ulykker, fordi det selv er baseret på en grundlæggende ubalance – nemlig jagten efter konstant forøgelse af profit."

Så sandt som det er sagt.