Læsetid: 5 min.

»Den filippinske mad kan være ret forfærdelig, hvis jeg skal være ærlig«

Søndag afholder non-profit organisationen MAD sit sjette symposium, ’Mind the gap’, der handler om, hvordan man globalt skaber en sundere og mere etisk madkultur. Gennem et to dages kursus i København med foredrag fra førende folk i madindustrien fra hele verden sættes der fokus på bæredygtigt landbrug, socialt iværksætteri, videnskab, sundhed og kreativitet. Vi har talt med den fransk-filippinske kok Tatiana Levha, der sidder i bestyrelsen hos MAD, og som sammen med sin søster driver restauranten Le Servan i Paris.
25. august 2018

– Hvordan vil du beskrive madkulturen på Filippinerne?

»Maden er generelt ikke særlig god. Den kan være ret forfærdelig, hvis jeg skal være ærlig. Men eftersom den indeholder skønne råvarer, både fisk og grøntsager, så har den potentialet til at blive storartet en dag. Maden er en interessant blanding af det kinesiske og indonesiske køkken, men da det er et meget fattigt land, har der i flere generationer ikke været fokus på at udvikle madkulturen. Nu er der ved at ske en udvikling, hvor unge kokke, der er uddannet i at lave mad rundt om i verden, vender tilbage til Filippinerne for at åbne restauranter. Der er et nyt sted i byen Manilla, der hedder Toyo’s Eatery, som er helt fantastisk!«

– Har du en yndlingsret fra Filippinerne?

»Nationalretten hedder Adobo. Den består af stegte grøntsager, soya, eddike, ingefær, laurbærblade, masser af peber og så tilsat alt fra blæksprutte, kylling, oksekød eller svinekød. Min favorit er en blanding af kylling og svinekød.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu