Satire
Læsetid: 4 min.

Flyt Skagen til København – og otte andre rigtigt gode ideer

Udflytningen af Miljøstyrelsen, Dansk Sprognævn og Det Økonomiske Råd er dårligt blevet vedtaget, før Dansk Folkeparti kaster sig over det næste store projekt: udflytning af de ærkekøbenhavnske og symbolsk vigtige institutioner Filmskolen og Filminstituttet. På tænketanken Modern Times™ er vi bekymrede over udviklingen. Hovedstaden ender med at halte efter provinsen. Derfor har vi udarbejdet et idékatalog over steder og institutioner, som i de kommende år bør flyttes fra provinsen til hovedstaden. Vi kalder det Balance 2030
Bliver Grenen placeret ud for Nivå, vil der kunne slås flere fluer med et smæk.

Bliver Grenen placeret ud for Nivå, vil der kunne slås flere fluer med et smæk.

Finn Byrum

Moderne Tider
25. august 2018

Skagen

Der er ikke rimeligt, at Nordjylland – som i forvejen er begunstiget med landets skønneste natur – også huser vores mest prominente og feterede ferieby. Skagen bør flyttes så tæt på København som muligt, så hovedstadseliten ikke skal døje med den seks timer lange køretur igennem landet for at komme frem til deres sommerdestination.

I Nivå vil Grenen uden de store anstrengelser kunne placeres ud i Øresund i umiddelbar forlængelse af det eksisterende havnemiljø. De smukke gamle skagenshuse kan så placeres, hvor de arkitektonisk tvivlsomme og socialt belastede etagebyggerier Nivågaard ligger i dag. På den måde har man løst to problemer på én og samme gang.

En af figurerne fra ’Mennesket og havet’

Hvorfor skal der sidde fire store, flotte mænd og kigge ud over havet i Esbjerg, mens vi ikke har en eneste i København? Skulpturen Mennesket og havet er et klassisk og grelt eksempel på ’jyderi’, hvor den jyske natur anses som finere og bedre end den sjællandske. Det er altid Vesterhavet, Gudenåen og Limfjorden, der bliver forgudet og besunget, aldrig Øresund. Men nu må det være slut.

Mennesket og havet kan med fordel deles op, således at mindst én, måske to, af de siddende mænd flyttes til Langelinje, hvor mange turister – navnet til trods – er forbavsede over Den lille Havfrues beskedne størrelse. En stor, hvid skulptur, der kigger eftertænksomt ud over Københavns Havn vil utvivlsomt gøre oplevelsen bedre.

H.C. Andersens Hus

Mange turister er forvirrede over historien om H.C. Andersen. For at gøre fortællingen om den store digter mere simpel er det fornuftigt helt at droppe historien om hans opvækst i Odense, som Andersen jo alligevel skyndte sig væk fra, så snart han var gammel nok.

Det vil derfor være helt i H.C. Andersens ånd at flytte hans barndomshjem til Nordhavnen, hvor der i forvejen er planlagt et H.C. Andersen Adventure Tower og en svanevingeformet H.C. Andersen-forlystelsespark. Så kan krydstogtturisterne, som går i land få hundrede meter væk, gå lige derhen, bruge en masse penge i H.C. Andersenland og sejle videre til næste by. De slipper for en besværlig omvej til Odense, og københavnerne slipper for at få turisterne ind til byen.

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland skal skifte navn til Fregatten Amager og placeres i området syd for havnebadet på Islands Brygge. Siden den omvendte båd ’Pinen’ blev revet ned i 2011 har Bryggen manglet et vartegn. Det vil indflytningen af Fregatten Amager rette op på. Ingen kommer alligevel forbi Ebeltoft længere, så overflytningen forventes at blive problemfri.

Skulle der opstå jysk utilfredshed kan man overveje at tvangsflytte Prins Joachim tilbage til Schackenborg.

AGF

København mangler et fodboldhold, som hele byen ukritisk holder med, uanset hvor dårligt det spiller, og uanset hvor ustabilt klubledelsen agerer. Derfor er det oplagt at flytte AGF til hovedstaden, hvor klubben i forvejen har forbavsende mange tilflyttede fans. Indflytning kan lyde radikalt, men i USA er det helt almindeligt, at sportsklubber skifter by i ny og næ, og der er grund til at lade sig inspirere af amerikansk pragmatisme og omstillingsparathed.

På sigt kan det ligefrem blive en lettelse for aarhusianerne, idet byen forventes at blive mere afslappet og harmonisk. AGF kan med fordel placeres i Avedøre, hvorved klubnavnet kan beholdes trods den geografiske ændring.

Niels Hausgaard

Det er uretfærdigt at landets bedste komiker bor i Jylland og har gjort det hele sit liv. Alle elsker Niels Hausgaard og derfor skal han naturligvis bo der, hvor der er flest mennesker og dermed flest, der elsker ham.

Den nærmere adresse kan være til forhandling, men det er oplagt at tænke i store kontraster og vælge en treværelseslejlighed på Nørrebro. Det vil samtidig give en kreativ vitaminindsprøjtning til den gamle trubadur, som hurtigt vil have stof nok til showet Hausgaard i Hovedstaden. På den måde kan København blive det naturlige centrum og omdrejningspunkt for Hausgaards fremtidige shows – og hans særlige københavnske lune og sindelag kan forventes at smitte af, når han rejser til Fyn og Jylland på turné.

Hancock-bryggeriet

Der findes ingen københavnske cafeer med respekt for sig selv, som ikke sælger de karakteristiske Høkerbajere fra Hancock-bryggeriet i Skive. Man kan lige så godt tage konsekvensen og flytte bryggeriet til Vesterbro, hvor man savner lidt af den gamle ølbryggerstemning efter Carlsberg for nogle år siden flyttede til Fredericia.

Det vil give flere kunder og mindre transport og frem for alt en bedre selvforståelse på Vesterbro. Som et plaster på såret kan Skive evt. få en valgfri madfestival fra Refshaleøen retur.

Jyske Bank Boxen

Herning er ved at udvikle sig til driftighedens hovedstad og udgør dermed en trussel imod København, som retteligen bør være nationens vækstmotor. Alle store begivenheder fra Ishockey-VM til X Factor-finaler bliver efterhånden placeret helt eller delvist i det midtjyske, men ved at flytte Jyske Bank Boksen til hovedstaden burde en stor del af problemet kunne afhjælpes.

Boxen kan skifte navn til Danske Bank Boksen og lægges i Herlev, som i den grad trænger til et løft. På den måde kan ’Boksen i Herning’ blive til ’Boksen i Herlev’, hvilket forventes at gøre det nemmere at implementere i praksis.

Hirtshalsmotorvejen

Trafikpolitisk har københavnerne længe været underprioriteret, og selv om der er kommet ekstra spor på Køge Bugt Motorvejen, er der fortsat problemer på strækningen og behov for en opgradering. Hirtshalsmotorvejen står efter københavnsk målestok så godt som ubrugt hen og kan med fordel flyttes til den problemfyldte strækning fra hovedstaden og sydpå.

Kritikere vil kunne indvende, at det er dyrere at flytte en eksisterende motorvej end blot at anlægge en ny. Men husk: Symboler er vigtige i kampen mellem provinsen og hovedstaden. Københavnerne har ikke brug for ’en motorvej’. De har brug for Hirtshalsmotorvejen.

Boblere

Aalborg Universitet – det ligger alligevel næsten i Sydhavnen.

Folkemødet – kan evt. slås sammen med Haven-festivalen.

ARoS – med undtagelse af Your rainbow panorama.

Politiskolen i Vejle – den er alligevel blevet flyttet så mange gange.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

MØNS KLINT TIL CHRISTIANSBORG
Der er alligevel så mange dinosaurer på Christiansborg, at palæontologerne ville få en fest, hvis de havde et sted, hvor sedimenterne var samlet.

Torben K L Jensen, Hanne Ribens, Bo Carlsen, John Damm Sørensen, David Zennaro, Peter Tagesen, Erik Karlsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Ønsker I også at folk flytter og efterlader usælgelige huse, som bankerne ikke vil finansiere....

Eller hvad med de manglende arbejdspladser... var det noget ?

Eller den manglende lokale offentlige bus- og togtrafik....

I kan da også slippe for Operaen, Det Kongelige Teater, Tivoli, Gefionspringvandet, Bakken, m.m....

Der kan også let sættes broafgift anlæg op på Langebro, Knippelsbro og Sjællandsbroen.... efter sigende skulle det ikke hæmme væksten - det mener politikerne i hvert fald, når de snakker om Storebæltsafgiften...

Køge Bugt motorvejen kan også sagtes indsnævres til 2 sporet motorvej, ligesom den fynske motorvej, politikerne ikke gider bruge penge på at udvide, selvom den vedvarende sander til i trafik og der er mega mange ulykker....

Grethe Preisler

Nostalgia

"Natten breder sine vinger
Stjernerne myldrer på himmelen frem
Kirkens aftenklokke ringer
Fuglene tier, og folk kører hjem.
Lad dem køre, hvem der ville
Dampskibet venter, med det vil vi gå.
Vi vil sejle på det stille
dejlige Øresunds natdunkle blå."
(Adolf Recke - 1852)

Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er da muligt, at man i Esbjerg kunne overveje at bytte de hvide mænd ud med Den lille havfrue, men det ville i givet fald blive en sag mellem de kommunale myndigheder i Esbjerg og København. Hvad artiklen helt ser bort fra er, at udflytning eller det modsatte, alene kan være et spørgsmål om statslige institutioner og aktiviteter.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Jensen
27. august, 2018 - 17:10

Peter, kan du ikke læse artiklen, den er humoristisk?

@ Eva Schwanenflügel
Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke har adgang til at læse artiklen. Selvfølgelig er den humoristisk ment, men hvad forskel gør det? Den humoristiske tilgang anvendes vel netop til en kritik, eller måske nærmere latterliggørelse, af udflytningerne. Men pointen rammer ved siden af, hvis man - humor eller ej - ikke holder sig til substansen.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Jensen

Humoren handlede om al den udflytning af statslige arbejdspladser der har været, og forsøgte at lave en 'silly walkabout' omkring det..
Prøv at anskaffe dig et digitalt abonnement, det ville lette forståelsen :-)

@Eva Schwanenflügel
Der er mange artikler, i betydeligt tungere vægtklasser end denne, som det ærgrer mig ikke at kunne læse. Men jeg er forsigtig med at påtage mig for mange ekstra faste udgifter. Man risikerer at blive afhængig.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Jensen

Som jeg er blevet...
SKRIG !!

Eva Schwanenflügel

Nej, jeg skylder mere substans.
Her på Information kan du debattere ALLE artikler, ikke blot såkaldte debat-artikler.
Vi er debattørernes paradis.
Så gør dig selv den tjeneste at abonnere på avisen, digitalt :-)