Læsetid: 4 min.

Flyt Skagen til København – og otte andre rigtigt gode ideer

Udflytningen af Miljøstyrelsen, Dansk Sprognævn og Det Økonomiske Råd er dårligt blevet vedtaget, før Dansk Folkeparti kaster sig over det næste store projekt: udflytning af de ærkekøbenhavnske og symbolsk vigtige institutioner Filmskolen og Filminstituttet. På tænketanken Modern Times™ er vi bekymrede over udviklingen. Hovedstaden ender med at halte efter provinsen. Derfor har vi udarbejdet et idékatalog over steder og institutioner, som i de kommende år bør flyttes fra provinsen til hovedstaden. Vi kalder det Balance 2030
Bliver Grenen placeret ud for Nivå, vil der kunne slås flere fluer med et smæk.

Bliver Grenen placeret ud for Nivå, vil der kunne slås flere fluer med et smæk.

Finn Byrum

25. august 2018

Skagen

Der er ikke rimeligt, at Nordjylland – som i forvejen er begunstiget med landets skønneste natur – også huser vores mest prominente og feterede ferieby. Skagen bør flyttes så tæt på København som muligt, så hovedstadseliten ikke skal døje med den seks timer lange køretur igennem landet for at komme frem til deres sommerdestination.

I Nivå vil Grenen uden de store anstrengelser kunne placeres ud i Øresund i umiddelbar forlængelse af det eksisterende havnemiljø. De smukke gamle skagenshuse kan så placeres, hvor de arkitektonisk tvivlsomme og socialt belastede etagebyggerier Nivågaard ligger i dag. På den måde har man løst to problemer på én og samme gang.

En af figurerne fra ’Mennesket og havet’

Hvorfor skal der sidde fire store, flotte mænd og kigge ud over havet i Esbjerg, mens vi ikke har en eneste i København? Skulpturen Mennesket og havet er et klassisk og grelt eksempel på ’jyderi’, hvor den jyske natur anses som finere og bedre end den sjællandske. Det er altid Vesterhavet, Gudenåen og Limfjorden, der bliver forgudet og besunget, aldrig Øresund. Men nu må det være slut.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Søren Veje
 • ingemaje lange
 • Grethe Preisler
 • David Zennaro
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
Søren Veje, ingemaje lange, Grethe Preisler, David Zennaro, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

MØNS KLINT TIL CHRISTIANSBORG
Der er alligevel så mange dinosaurer på Christiansborg, at palæontologerne ville få en fest, hvis de havde et sted, hvor sedimenterne var samlet.

Torben K L Jensen, Hanne Ribens, Bo Carlsen, John Damm Sørensen, David Zennaro, Peter Tagesen, Erik Karlsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Ønsker I også at folk flytter og efterlader usælgelige huse, som bankerne ikke vil finansiere....

Eller hvad med de manglende arbejdspladser... var det noget ?

Eller den manglende lokale offentlige bus- og togtrafik....

I kan da også slippe for Operaen, Det Kongelige Teater, Tivoli, Gefionspringvandet, Bakken, m.m....

Der kan også let sættes broafgift anlæg op på Langebro, Knippelsbro og Sjællandsbroen.... efter sigende skulle det ikke hæmme væksten - det mener politikerne i hvert fald, når de snakker om Storebæltsafgiften...

Køge Bugt motorvejen kan også sagtes indsnævres til 2 sporet motorvej, ligesom den fynske motorvej, politikerne ikke gider bruge penge på at udvide, selvom den vedvarende sander til i trafik og der er mega mange ulykker....

Grethe Preisler

Nostalgia

"Natten breder sine vinger
Stjernerne myldrer på himmelen frem
Kirkens aftenklokke ringer
Fuglene tier, og folk kører hjem.
Lad dem køre, hvem der ville
Dampskibet venter, med det vil vi gå.
Vi vil sejle på det stille
dejlige Øresunds natdunkle blå."
(Adolf Recke - 1852)

Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det er da muligt, at man i Esbjerg kunne overveje at bytte de hvide mænd ud med Den lille havfrue, men det ville i givet fald blive en sag mellem de kommunale myndigheder i Esbjerg og København. Hvad artiklen helt ser bort fra er, at udflytning eller det modsatte, alene kan være et spørgsmål om statslige institutioner og aktiviteter.

@ Eva Schwanenflügel
Jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke har adgang til at læse artiklen. Selvfølgelig er den humoristisk ment, men hvad forskel gør det? Den humoristiske tilgang anvendes vel netop til en kritik, eller måske nærmere latterliggørelse, af udflytningerne. Men pointen rammer ved siden af, hvis man - humor eller ej - ikke holder sig til substansen.

Eva Schwanenflügel

@ Peter Jensen

Humoren handlede om al den udflytning af statslige arbejdspladser der har været, og forsøgte at lave en 'silly walkabout' omkring det..
Prøv at anskaffe dig et digitalt abonnement, det ville lette forståelsen :-)

@Eva Schwanenflügel
Der er mange artikler, i betydeligt tungere vægtklasser end denne, som det ærgrer mig ikke at kunne læse. Men jeg er forsigtig med at påtage mig for mange ekstra faste udgifter. Man risikerer at blive afhængig.

Eva Schwanenflügel

Nej, jeg skylder mere substans.
Her på Information kan du debattere ALLE artikler, ikke blot såkaldte debat-artikler.
Vi er debattørernes paradis.
Så gør dig selv den tjeneste at abonnere på avisen, digitalt :-)