Læsetid: 6 min.

Fodboldspilleren, der ikke kunne spille fodbold

I Brasilien drømmer alle om at blive fodboldspillere. For Carlos Kaiser gik drømmen i opfyldelse. I mere end 20 år levede han som professionel fodboldspiller. Kvinderne flokkedes om ham, og aviserne skrev rosende ord om karrieren. I virkeligheden kunne han slet ikke spille fodbold
Allerede som 16-årig havde Carlos Kaiser mødt sit første sportslige nederlag. Det hindrede ham dog ikke i at opnå en lang karriere som professionel. Foto fra ’Kaiser!’

Allerede som 16-årig havde Carlos Kaiser mødt sit første sportslige nederlag. Det hindrede ham dog ikke i at opnå en lang karriere som professionel. Foto fra ’Kaiser!’

1. september 2018

I oktober 1991 bragte den brasilianske avis O Dia en artikel om 35 arbejdsløse fodboldspillere. De havde fundet sammen i Rio for at spille en række træningskampe i håb om at få kontrakt med en professionel klub igen. Artiklen havde fokus på tre fremtrædende spillere, deriblandt en vis Carlos Kaiser.

Ifølge avisen havde den 28-årige Kaiser fået sin fodboldopdragelse i Botafogo, inden han drog til argentinske Independiente, med hvem han vandt både Copa Libertadores og klub-VM i 1984. Efter flere år i Ajaccio i den franske 2. division var Kaiser nu klar til at vende hjem og genoptage karrieren i en brasiliansk klub. Artiklen var ledsaget af et stort billede, hvorpå Carlos Kaiser tronede midt i forreste række. Ud over de nævnte klubber havde den langhårede brasilianer ifølge avisen også været professionel i både Mexico og USA samt i storklubberne Flamengo og Fluminense.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Kristen Carsten Munk
David Zennaro og Kristen Carsten Munk anbefalede denne artikel

Kommentarer