Læsetid: 6 min.

Fodboldspilleren, der ikke kunne spille fodbold

I Brasilien drømmer alle om at blive fodboldspillere. For Carlos Kaiser gik drømmen i opfyldelse. I mere end 20 år levede han som professionel fodboldspiller. Kvinderne flokkedes om ham, og aviserne skrev rosende ord om karrieren. I virkeligheden kunne han slet ikke spille fodbold
Allerede som 16-årig havde Carlos Kaiser mødt sit første sportslige nederlag. Det hindrede ham dog ikke i at opnå en lang karriere som professionel. Foto fra ’Kaiser!’

Allerede som 16-årig havde Carlos Kaiser mødt sit første sportslige nederlag. Det hindrede ham dog ikke i at opnå en lang karriere som professionel. Foto fra ’Kaiser!’

1. september 2018

I oktober 1991 bragte den brasilianske avis O Dia en artikel om 35 arbejdsløse fodboldspillere. De havde fundet sammen i Rio for at spille en række træningskampe i håb om at få kontrakt med en professionel klub igen. Artiklen havde fokus på tre fremtrædende spillere, deriblandt en vis Carlos Kaiser.

Ifølge avisen havde den 28-årige Kaiser fået sin fodboldopdragelse i Botafogo, inden han drog til argentinske Independiente, med hvem han vandt både Copa Libertadores og klub-VM i 1984. Efter flere år i Ajaccio i den franske 2. division var Kaiser nu klar til at vende hjem og genoptage karrieren i en brasiliansk klub. Artiklen var ledsaget af et stort billede, hvorpå Carlos Kaiser tronede midt i forreste række. Ud over de nævnte klubber havde den langhårede brasilianer ifølge avisen også været professionel i både Mexico og USA samt i storklubberne Flamengo og Fluminense.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • C Munk
David Zennaro og C Munk anbefalede denne artikel

Kommentarer