Læsetid: 7 min.

Krav Maga-mester: »Børn har et behov for at kunne forsvare sig«

Krav Maga blev udviklet til det israelske militær og undfanget i den jødiske ghetto i Bratislava i 1930’erne. Information var med, da Zeev Cohen – en af verdens højest graduerede instruktører i den populære kampteknik – besøgte Frederiksberg for at lære børn og unge at forsvare sig selv. Det gør verden til et bedre sted, siger han
Krav Maga blev udviklet til det israelske militær og undfanget i den jødiske ghetto 
i Bratislava i 1930’erne. Information var med, da Zeev Cohen – en af verdens 
højest graduerede instruktører i den populære kampteknik – besøgte Frederiksberg 
for at lære børn og unge at forsvare sig selv. Det gør verden til et bedre sted, siger han

Anders Rye Skjoldjensen

4. august 2018

»Børn skal lære at slås, så vi kan få en fredeligere verden.«

Ikke en holdning, der bliver luftet hver dag på det fredelige Frederiksberg.

Ordene kommer fra en israeler, Zeev Cohen. Verdens næsthøjest graduerede udøver af selvforsvars- og kampsystemet Krav Maga. Han har i mere end 30 år specialiseret sig i at lære børn og unge at forsvare sig selv og deres nærmeste.

Før sommeren for alvor satte ind, havde Information fået lov at følge træningen af en flok kampklare børn.

Og de var der alle sammen. De forsigtige og de vilde.

De, der havde været i gang i længere tid og udfoldede sig hjemmevant, blandede sig med de helt nye, som lige skulle vænne sig til slagveste, knivattrapper, træningshandsker og -puder.

Krav Maga-skolen Heartcore på det ydre Frederiksberg i København var fyldt med høje råb og barnelatter afløst af intens lytten til Zeev Cohens instruktion og forklaringer.

Selv om vi er gået udenfor, har lagt støjen bag os og har sat os i et par stole i solen, er Zeev Cohen ikke manden, der hænger sin krop i omklædningsrummet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

David Zennaro

Ja, det virker virkelig godt. Se bare, hvor godt det går i Israel og Palæstina. Hvad med at lære alle, børn og voksne, at tale en konflikt ned.

Bo Carlsen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Marie Jensen og Troels Brøgger anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Faktisk burde folk der er interesserede i den slags se den gamle Karatekid film. Der lærer drengen at slås ved at gøre alt muligt andet i starten. Han lærer det fordi han har et behov: Han bliver mobbet, ganske som jeg gik i gang med karate af samme årsag.
Jeg tror nok det er lidt i den retning Zeev Cohen prøver at komme."Problemet" er bare at disse børn på Frederiksberg ikke lever i en virkelighed hvor det synes nødvendigt at lære kampteknik. Dette behov må man så sørge for opstår ved at forælle hvor farlig verden er. Er det en vej at gå for at forbedre verden ?.. At fortælle folk hvor farlig den er......hmmm

Lise Rasmussen

Det første man lærer til Krav Maga er at de-eskalere en konflikt og undgå en kamp, så de bekymrede i tråden kan roligt trække vejret og tørre den i harme spildte cafe latte op igen :)

Thomas Østergaard

Lise Rasmussen, det skal fedt hjælpe, spædbørn er lige så uartkulerede og kommunikationshæmmede som de er ukoordinerede og fysisk svage.

De fleste vil ikke engang være i stand til at bakke væk med håndfladerne åbne for at vise at de er ubevæbnede. Deres bedste taktik består i at skrige uartikuleret for at påkalde sig opmærksomhed, og alle erfaringer viser at det er et utilstrækkeligt forsvar mod en modstander der er fast besluttet på at stikke en kniv i dig af religiøse årsager.

Derudover har verdens førende kampsports ekspert påvist at de-eskalering er bullshit