Klumme
Læsetid: 3 min.

Der er lagt op til en underholdende ny sæson af det upopulære show ’Dansk Politik’

Fox Business-værten Trish Regan (t.h.) tager fejl: Danskerne drømmer ikke om at åbne en cup cake-butik, men om at blive statsminister.

Fox Business-værten Trish Regan (t.h.) tager fejl: Danskerne drømmer ikke om at åbne en cup cake-butik, men om at blive statsminister.

Chuck Burton

Moderne Tider
18. august 2018

Det var så den sommer. Denne uge kom regnbygerne rullende, hverdagen ramte ansigtet som en våd avis, og netop som ingen længere gad at lave bål, blev det nationale afbrændingsforbud ophævet.

Ovre i Sverige, hvor skovbrande stadig ulmer, var der dog en flok idioter, der fortsat havde mod på ild. I en tilsyneladende koordineret aktion satte sortklædte fyre mandag aften ild til biler i en række områder i det vestlige Sverige. Noget nær hundrede Volvoer og andre biler blev futtet af, og straks knækkede debatten over i mindst to fraktioner. Den største sagde, at det nok var indvandrere eller efterkommere, der stod bag brandene, mens modteorien lød, at det nok var folk fra højrefløjen, der havde gjort det for at få befolkningen til at tro, at det var indvandrere.

Begge dele viser, at næste måneds svenske rigsdagsvalg nok bliver et indvandrervalg. Helt præcis, hvad der skete i og omkring Göteborg, står ikke lysende klart endnu, men flere mistænkte er blevet anholdt – en af dem ved den tyrkiske grænse, og avisen Expressen kunne torsdag fortælle, at de en time inden brandene havde modtaget en video, hvor en hætteklædt mand på indvandrersvensk i et budskab til »politiet, politikerne og samfundet«, antydede, at »noget stort« ville gå i gang i Göteborg, for så at sige: »behandl os som dyr, og vi skal opføre os som dyr«.

Og nu vi taler om dyr, så kunne P1 Morgen denne uge fortælle, at en dansk forsker er ved at undersøge, om den frygtede afrikanske svinepest kan spredes af fluer. Før sommerferien bevilgede Folketinget 80 millioner kroner til et grænsehegn, der skulle holde smittede vildsvin ude. Hvis fluer nu viser sig at kunne sprede pesten til danske svin, tør vi ikke tænke på det politiske modtræk – men vi skæver mod de nye F35-kampfly, som Danmark har købt for over 16 milliarder kroner af.

Apropos svin, så kom det denne uge frem, at mere end 300 katolske præster i den amerikanske delstat Pennsylvania har stået bag seksuelle overgreb mod mere end 1.000 børn – hen over de sidste 70 år, mens kirkens ledelse har dækket over de sortklædte overgrebsmænd.

Dette var også ugen, hvor både socialdemokraterne og de danske folkepartister over for Altinget erkendte, at vi har tabt krigen i Afghanistan, hvor Taleban nu sidder på magten i det meste af Helmand. Samtidig kunne The Guardian fortælle historien om en afghansk fyr i Østrig, som havde søgt asyl med den begrundelse, at han var homoseksuel – noget Taleban tidligere har straffet ved at vælte en mur over dømte. Men en østrigsk embedsmand afviste den unge fyr med den begrundelse, at han hverken opførte eller klædte sig tilstrækkelig bøsset. Samtidig var der Pride-uge i Danmark.

Målt i øjeblikkelig opmærksomhed kan ingen af ugens begivenheder dog hamle op med et klip fra den amerikanske tv-kanal Fox Business. I klippet fortæller en tv-vært en mørk historie om det socialistiske Danmark. I vort land har velfærdsstatens dyne kvalt ethvert initiativ og anstrøg af virkeløst. I Danmark kan de studerende ikke færdiggøre deres uddannelser på grund af den generøse SU – og hvis det endelig lykkes, så er det eneste, de unge ønsker sig at åbne en butik, der sælger muffins.

Det sidste er i hvert fald beviseligt forkert, for enhver kan se, at det danskere ønsker sig, er at blive statsminister. Denne uge annoncerede Enhedslistens Pernille Skipper, at også hun kandiderer til posten. Inden sommeren var det Alternativets Uffe Elbæk, der stillede op. Der er lagt op til en underholdende ny sæson af det upopulære show ’Dansk Politik’.

Men alt det, du lige har læst om, vil snart være glemt. Det er bare et glimt, et blink med øjnene. Et ekko, der omvendt vil runge længe, stammer fra de to store stemmer, hvis ejere døde denne uge. Aretha Franklin og Benny Andersen – vi hører jer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

@ Mikkel Vuorela

Velkommen hjem fra ferie !!
Jeg har savnet "Ugens gang" fra din hånd.
Så er der ihvertfald en til anledning til at klukle om lørdagen ;-)

Kim Folke Knudsen

Især er det " morsomt " hvis svinepest kan overføres med fluer.

Hvordan vil DF, V,LA,C, og Suicidaldemokraterne klare den sag ?.

Hmm et to ciffret millionbeløb: 80 mio.kr. på at opføre et grænsehegn, som ikke kan fange fluer.

Var der nogen der sagde HOVSA POLITIKER ? Jeg springer op som en løve hver gang jeg ser en overskrift i den kulørte presse og bagefter så kryber jeg i flyverskjul, når jeg har truffet en beslutning, som ikke nytter noget som helst. Jeg kan altid helgardere mit eget politiske bagparti med en spindoktor, en kommentator eller en upopulær folkevalgt i mit parti, som vi kan skubbe foran til at tage skraldet. Hvis alt går galt gælder et råd.

LØB DU KÆRE DF´ER FRA DIT FORSLAG, SÅ MAN IKKE KAN SE BAGPARTIET FOR BAR SKOSÅLER.

Måske en Flyveforbudszone kan forhandles med Forbundsrepublikken Tyskland altså for fluer sydfra kommende.

Vi har jo allerede hovedpinen med adrætte Vildsvin, som kunne tænke sig at svømme over Flensborg Fjord. Ja tænk muligt. Selv en elg har præsteret at svømme over Øresund. Farene lurer ved hvert gadehjørne og vi kan da ikke befale at der skal være fluenet over hver svinestald i det her land.

Grethe Preisler

Gik Trump og Putin frem på rad i deres magt og vælde
de mægted' ej det mindste blad i Danmarks Rige at fælde!

Tak til Mikkel, der fulgte og bar, mens chefredaktøren fik sine op- og nedture i sommeren 20!8.

Eva Schwanenflügel

@ Kim Folke Knudsen
19. august, 2018 - 18:29

DF's nye slagsang :
"Flie on the wings of love" ;-)

En skolepige på en reaktionær Tv-station slår en prut der handler om det danske Lidenlund - og straks er hele kommentariatet ved at falde ned af stolene. Tænk! Hun taler ilde om os. Er der da slet ingen grænser for selvfedmen? Er agurketiden ikke snart slut?
Inf skylder at forklare hvorfor avisen også hopper på det ligegyldige nonsens.