Baggrund
Læsetid: 3 min.

Landmand rammer ugen ind med flot citat: Jeg synes, det er noget skideværk, det her

Ugens revy fra Dagbladet Information
Lagkagehuset kom ud i en shitstorm, fordi de leverede kager til Dansk Folkeparti, som delte dem ud i Sønderborg for at fejre udlændinge­stramning nummer 100.

Lagkagehuset kom ud i en shitstorm, fordi de leverede kager til Dansk Folkeparti, som delte dem ud i Sønderborg for at fejre udlændinge­stramning nummer 100.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
25. august 2018

Det har været en rigtig god uge. Hvis man altså er et kulkraftværk i USA. På samme dag, hvor The Guardian kunne fortælle, at den tykkeste og ældste arktiske havis var begyndt at smelte for første gang, siden man begyndte at holde øje med den slags, gav USA’s regering grønt lys til at lade landets kulkraftværker køre videre for noget nær fuldt blus.

Obama-regeringens planer om at begrænse kraftværkernes udledning af CO2- og partikelforurening blev skrottet og erstattet med mindre ambitiøse planer, der også skrottede krav om, at bilerne skulle bruge mindre brændstof.

»Vi elsker det rene, smukke West Virginia-kul,« som præsident Trump proklamerede ved et rally i West Virginia samme dag.

En kommentator hos Washington Post skrev under overskriften ’Dette var dagen, hvor klimakampen åbenlyst blev tabt’, at ugens beslutning tegner »et billede af et land, der lever i klimaforandringer og har besluttet sig for ikke at gøre noget ved det«.

Trump tweeter sjældent underspillet og sjovt

Polernes afsmeltning er dog ikke værre, end at der måske kan laves penge på det. Således kunne Mærsk denne uge sende et containerskib på en testsejlads nord om Rusland, skrev Financial Times.

Samtidig med at polerne smelter, bliver verden mere og mere polariseret. Også her går USA forrest. Mens et stort flertal af demokraterne mener, at klimaforandringer er i gang på kloden, er det kun et mindretal blandt republikanerne. Men som Donald Trumps advokat Rudy Giuliani siger:

»Sandhed er ikke sandhed«.

Den indstilling gør det unægtelig svært at finde ud, hvad der er af op og ned på alting – men det er måske også formålet, for bemærkningen faldt som et argument for, at Trump ikke burde vidne over for den særlige undersøger Robert Mueller, der borer i præsidentkampagnens mulige samarbejde med russerne.

Trumps forhenværende advokat har til gengæld valgt en anden vej og samarbejder nu med netop Mueller. Denne uge forklarede advokaten – han hedder Michael Cohen – over for retten, at han havde betalt tys-tys-penge til nogle af Trumps tidligere elskerinder, så de ikke skulle påvirke valgkampen. Og så indrømmede han skattesvig og banksvindel.

Det kunne man måske tro ville få Trump til et eksplodere, men præsidenten svarede med sjældent underspillet sjovhed og tweetede:

»Hvis nogen leder efter en god advokat, vil jeg kraftigt anbefale, at du ikke engagerer Michael Cohen!«

Kage kender ikke landegrænser

Vi er nået dertil, hvor selv ultimative hyggesymboler kan skabe splid. Kagen er blevet en kampzone. Denne uge har bagerkæden Lagkagehuset har været ude i lidt af en shitstorm, fordi de leverede marcipanovertrukne lagkager til Dansk Folkeparti, som så delte dem ud i Sønderborg for at fejre indvandringsstramning nummer 100.

Og kombinationen af stramninger og kage griber om sig. Først var der Inger Støjberg, så kom DF – og fredag skrev vi her i Information om, hvordan bystyret i den italienske by Sesto San Giovanni havde fejret udsmidningen af 200 migranter med en chokolade- og pistachenøddekage. Dermed står det klart, at strammerkage ikke kender landegrænser og kommer i mange farver og former.

Måske DR – der jo frygter DF’s sparekagekniv – skulle gøre bagningen af en strammerkage til en af konkurrencerne ved den næste Store Bagedyst. Sådan for ligesom at bygge bro.

Og lige en sidste nyhed: Nogen har sat 35 vildsvin ud i Himmerland. Faste læsere af denne ugerevy vil vide, at landmænd og politikere betragter vildsvin som vor tids Hitler, da de kan udrydde den danske svinebestand med pest. Sådan gik det til, at svineproducent Lars Olsen over for DR Nyheder kunne komme med ugens bedste citat, der ikke bare indkapsler vildsvineproblemerne, men også meget af ugens gang:

»Jeg synes, det er noget skideværk, det her,« sagde han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

En noget depri ugerevy..
Måtte dog alligevel trække på smilebåndet hist og pist :-)

Jens J. Pedersen

Og nu kommer Pia Kjærsgaard med en beklagelse over, at dansk politik er i opløsning. Så må man sige, at hendes projekt med DF er ved at lykkes.
Hun giver udtryk for, at hun sætter pris på ordentlighed, som jeg ikke tror hun ved hvad er.
Det er ikke SF, EL, R og Å, der er problemet, men derimod Pias afkom i form at Tulle, Grisen og resten af slænget.

Bjarne Bisgaard Jensen, Tine Andersen, Flemming Berger, Hans Larsen, Anne Eriksen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Pia Kjærsgaard burde netop gå i rette med al den symbollovgivning og udlændingebashing som Folketinget spilder tiden på.
Men.. Siden det jo er hende selv, der oprindeligt har instigeret denne 'anti-politik', er det nok nemmest at lade som om det er de andres skyld, at det roder så meget på tinge..

Peter Beck-Lauritzen, Ole Frank, Jens J. Pedersen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Det er da et kasteskyts, der vil noget! - Det vil vi gerne se et billede af...

Eva Schwanenflügel

Øhm.. Anne, kunne du lige uddybe hvad du mener? ;-)

Eva, du har set de gamle film, hvor lagkagerne flyver igennem luften :)

Eva Schwanenflügel

Nåh, på den lumske måde :-)

Eva S : ang.: 'Pia Kjærsgaard burde netop gå i rette med al den symbollovgivning og udlændingebashing ... etc.'. Det er afgørende for at holde hovedet koldt her, at erkende at hverken kvindens køn i en sæk, formelle hilse-metoder i erhvervslivet, bøger om Muhammed og satiretegninger af samme, børnehavefrikadeller og jeg knepper din mor (eller 'jeg skal give dig' som det hedder på dansk) --- alt det er IKKE DF-mærkesager overhovedet. Det er islamiske mærkesager. Kun. Udelukkende. Eksklusivt. Debatterne om dem rejses ikke af journalister og politikere. Med mindre de selv er muslimer.
Problemet er at der er andre politikere, DF, EL, SF og jeg skal give dig igen ... som farer mere eller mindre fremadlænet ind på scenen og mener 'det' er væsentligt. Løsningen på sigt om man ønsker en sådan, er vel egentlig bare ignorere 'det', og henvise til bopæl i islamisk land, hvis den slags er ens problem. Men hver en stemme tæller til valget....

Godt forsøgt, odd B, men ikke særligt overbevisende.

Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Nemlija Ole, der findes mere populistisk effektive skribenter end mig ;-D.
Hvad angår årsager og virkninger, så er jeg naturligvis glad for fraværet af alvorlige indsigelser tak.