Læsetid: 21 min.

På jagt efter manden, der måske stjal 12,7 milliarder skattekroner

I juli sendte Radio24syv journalist Kim Bach til Dubai med en mission. Opgaven var at opspore manden, der mistænkes for at have lettet den danske statskasse for mindst 12,7 milliarder kroner. Her er, hvad der skete.
I juli sendte Radio24syv journalist Kim Bach til Dubai med en mission. Opgaven var at opspore manden, der mistænkes for at have lettet den danske statskasse for mindst 12,7 milliarder kroner. Her er, hvad der skete.

Ditte Ahlgren

1. september 2018

Fæstnet til Dubais kystlinje og formet som en palme er en kolossal kunstig ø vokset ud i havet. Her på Palm Jumeirah har den britisk-indiske forretningsmand Sanjay Shah købt luksusvillaer for 350 millioner kroner.

Han er også mistænkt af de danske myndigheder for at være hovedarkitekten bag danmarkshistoriens største kup – den såkaldte udbytteskattesag, der har kostet danske skatteydere mindst 12,7 milliarder kroner.

Midt i juli landede jeg i den lille bystat mellem ørkenen og havet i bunden af den arabiske halvø. Midt om natten. I havet var der blot små fine prikker af lys til at antyde Palmen og de andre menneskeskabte konstruktioner hinsides strande, promenader og marinaer.

Selve byen var til gengæld et flimrende lyshav, som flyet pløjede sig ned igennem, inden det satte landingshjulene på den skoldhede asfalt, der i juli aldrig når under et par og tredive grader.

Da jeg dagen efter stak næsen ud på altanen først på formiddagen, var temperaturen på vej mod de 40. Dubais skyline foldede sig ud og ind i en uendelighed af vanvittige byggerier. Bystaten så lige så kaotisk og uoverskuelig ud, som jeg havde frygtet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Christian Skoubye
 • Katrine Damm
 • Bjarne Andersen
 • Espen Bøgh
 • Søren Veje
 • Morten Hjerl-Hansen
 • Britta Hansen
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Aagaard
 • Bjarne Bisgaard Jensen
Christian Skoubye, Katrine Damm, Bjarne Andersen, Espen Bøgh, Søren Veje, Morten Hjerl-Hansen, Britta Hansen, Eva Schwanenflügel, Hans Aagaard og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer