Læsetid: 10 min.

Sagen om en kvindelig professors sexchikane har rejst spørgsmål om feministisk hykleri og syge magtspil i den akademiske verden

En ung mand har anklaget sin verdenskendte kvindelige professor for seksuelle krænkelser. Siden har en lang række intellektuelle og feminister skrevet et forsvarsskrift for hende. For nogle er sagen derfor blevet symbolet på alt, hvad der er galt med #MeToo og feminismen. For andre er det historien om syge magthierarkier på et af verdens fineste universiteter
Nimrod Reitman anmeldte sin mentor på New York University, Avita Ronell, for seksuel chikane og udløste dermed et svært dilemma for en række feminister, der har støttet opgøret mod seksuelle krænkelser – indtil nu.

Nimrod Reitman anmeldte sin mentor på New York University, Avita Ronell, for seksuel chikane og udløste dermed et svært dilemma for en række feminister, der har støttet opgøret mod seksuelle krænkelser – indtil nu.

Caitlin Ochs

25. august 2018

 

I sager om seksuelle krænkelser holder den intellektuelle og feministiske elite med offeret. Medmindre krænkeren altså er en af deres egne. Og en kvinde.

Nogenlunde den konklusion er mange kommet frem til, efter New York Times tidligere på måneden afslørede, at en anerkendt, kvindelig stjernefilosof fra New York University (NYU) er blevet suspenderet for at opføre sig krænkende over for en mandlig studerende – og efter at en lang række intellektuelle fra hele verden har forsvaret hende i et brev til NYU’s ledelse.

En af underskriverne af brevet er filosof og feministikon Judith Butler. En anden er filosof Slavoj Žižek. Begge er nogle af de tungeste nulevende tænkere på den intellektuelle venstrefløj.

For andre er sagen et tegn på, at #MeToo-bevægelsen har sejret. Bevægelsen, som begyndte i oktober sidste år, handler jo netop om at støtte ofre i at stå frem og fortælle om seksuelle krænkelser i ulige magtrelationer – uanset hvilket køn krænkeren har, eller hvilket miljø vedkommende kommer fra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • David Zennaro
  • Hans Aagaard
  • Mihail Larsen
  • Bjørn Pedersen
Ejvind Larsen, David Zennaro, Hans Aagaard, Mihail Larsen og Bjørn Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mihail Larsen

Det er en lang historie

I årtusinder har mænd undertrykt kvinder - fysisk, mentalt og symbolsk. Der er en rigtig god grund til at gøre op med denne historie. Men der er også andre aspekter, som kvindeaktivister fortrænger.

Der er også en anden historie, der handler om kolonialisme. Den rækker måske kun 500 år tilbage, men den er også grusom og uacceptabel.

Hvad gør vi ved det?

Hvis man mangler det historiske blik og refleksion, vil man naturligt nok have her-og-nu-løsninger.

I praksis betyder det, at mandlige ansøgere til videnskabelige stillinger eller økonomisk-administrative topstillinger - uanset personlige kvalifikationer - skal indstille sig på, at de ikke kan ansøge de nærmeste 20-40 år. P.gr. af fortidens skæve, kønsmæssige rekruttering. Så lang tid tager det, før den ønskede ligestilling er gennemført.

I praksis betyder det også, at Vesten skal sone sin kolonialisme ved at ødelægge sit eget velfærdssamfund - ved at opsuge millioner af velfærdsmigranter fra de tidligere koloniserede lande, der forventer velfærdsydelser uden sammenhæng med deres bidrag til samfundsøkonomien.

Det er nemt nok at stå på de retfærdiges side, men konsekvenserne af de politisk korrekte ideer ender med nogle konsekvenser for fællesskabet, som idealisterne måske har overset.

Er det rimeligt, at personer af hankøn - uanset kvalifikationer - er udelukket fra avancement flere årtier frem i tiden? Blot fordi de er af hankøn? Er de en håbefuld forsker af hankøn på 30 år, kan du godt glemme nogensinde at blive professor.

Er det rimeligt, at Danmark skal være socialøkonomisk forpligtet til at løse bl.a. Afrikas dysfunktionelle, økonomiske problemer (korruption, kleptokrati og overbefolkning)? Eller Mellemøstens religiøst forårsagede, flygtningeproducerende krige? Byrden på det danske statsbudget overstiger allerede 30 milliarder. Vil idealisterne selv betale for en yderligere stigning?

Nej.

Det er så nemt at være politisk korrekt, når det ikke koster noget.

Christian Sørensen, Niklas Monrad, Bo Bjerregaard Rasmussen, Niels Jakobs, Niels K. Nielsen, Erik Jakobsen, Jørgen Larsen, Jørn Andersen, Bjørn Pedersen, Henrik Brøndum og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Mihail,
hvad har din kommentars sidste afsnit før dit "Nej" egentlig at gøre med artiklen?

Men når du nu stiller de spørgsmål, så kan jeg måske svare med nogle modspørgsmål:
Er det rimeligt, at Danmark (plus andre lande) har plyndret Afrika for værdier, som kunne have været med til at gøre afrikanske lande rige i dag? Og er det rimeligt, at Danmark sammen med andre lande har eksporteret "værdier" som korruption og kleptokrati til afrikanske lande? Eller er det rimeligt, at Danmark gik med i en krig (Irak), som endte med at skabe Daesh?

Arne Lund, Torben K L Jensen, David Joelsen, David Zennaro, Bettina Jensen, Ole Frank, Hans Larsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Når det ikke koster noget
- et svar til Erik Karlsen

Vi lever heldigvis i et samfund med en en veludbygget velfærdsøkonomi - ikke ulastelig, men den indtil nu bedste i verden. Derfor sker der en stor omfordeling af de økonomiske værdier, opkræves af staten i form af skatter og afgifter. Vi har derfor vænnet os til, at der findes en 'kasse', som kan finansiere diverse civile omkostninger, der er folkelig opbakning til. Fint nok med det.

Men det medfører også en form for abstrakt, økonomisk forståelse à la 'send more money'. Der er ingen ende på, hvad velmenende borgere har lyst til at bruge 'kassen' til. Fordi der ikke længere en nogen konkret forståelse af sammenhængen mellem indtægter og udgifter. Det er lige som børn, der kræver flere lommepenge.

Når du mere specifikt modspørger:

"Er det rimeligt, at Danmark (plus andre lande) har plyndret Afrika for værdier, som kunne have været med til at gøre afrikanske lande rige i dag? Og er det rimeligt, at Danmark sammen med andre lande har eksporteret "værdier" som korruption og kleptokrati til afrikanske lande? Eller er det rimeligt, at Danmark gik med i en krig (Irak), som endte med at skabe Daesh?"

- så er svaret i første omgang, at nej - det er ikke rimeligt

men så følger duplikken:

Var det først Vesten, der skabte disse kalamiteter? Slavehandlen eksisterede i Afrika, før Columbus opdagede Amerika. Folkemord, korruption og kleptokrati ligeledes. For slet ikke at tale om religionskrige. Irak-krigen er en skændsel, men den havde ikke været mulig, hvis ikke der allerede eksisterede blodige konflikter mellem forskellige dele af islam, der går mindst 1.000 år tilbage i historien. Hvor længe kan Afrika og Mellemøsten skyde skylden for alle deres problemer på Vesten?

Christian Sørensen, John Poulsen, Niklas Monrad, Niels Jakobs, Niels K. Nielsen, Hans Aagaard, Erik Jakobsen, Jørgen Larsen, Jens Jensen og Jørn Andersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

'Vi danskere er verdens mest beskedne lille folk.
Også deri overgår vi alle andre' ... ;o)
(Kumbel)

Arne Lund, Niels Jakobs, Rikke Nielsen, Jørn Andersen, Torben K L Jensen, John Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Mihail Larsen.

Så længe Vesten fortsætter sine forsøg på evige systemskifter, handelsrestriktioner, indsættelser af puppet-governments, tvivlsomme og kyniske våbensalg (Iran-Irak) og fortsatte knæfald for den utvivlsomt stærkeste nation i Mellemøsten (Israel) så ja. Så længe bærer Vesten efter min mening en meget stor del af skylden for tilstandene i den del af verden.

I Afrika er det endnu værre. Her har Vesten været på plyndringstogt i århundreder, det endda med kors i hånden så vi kunne frelse de stakkels barbarer fra deres ukristelige skæbne. Hvis jeg var ung senegaleser var jeg også søgt mod Europa og jeg ville se det som min ret at skabe mig et liv der og sørge for min familie i Afrika.

Slavehandel og religionskrige har også hærget Europa. Vi har bare valgt at stoppe det her og fortsætte dem i Afrika og Mellemøsten i stedet. Med den overlegne magt emperierne har haft kunne de have efterladt de tidligere kolonier i anderledes og mere velhavende tilstande end de gjorde.

I forhold til artiklen må MeToo komme ind i kampen og udstøde de to kvinder der er anklagede for henholdsvis sex med en mindreårig og krænkende overførsel overfor en studerende. Præcist som bevægelsen krævede udstødelse af samtlige anklagede af det modsatte køn. I stedet lader det til at bevægelse er blevet lidt småkonservativ og tager dem i forsvar i det der ellers normalt ville blive beskrevet som victim blaming.

Om de der ellers er talskvinder for bevægelsen har deres svar på anklagerne været lidt a la....... erhm do I hear crickets? Intet siger de. Jeg glæder mig voldsomt til at se hvad de mere prominente har at sige om specielt Argento da hun pludselig er sprunget fra offer til mulig gerningskvinde.

David Joelsen

Tag jer sammen.

Oven på de tusinder af seksuelle overgrev der er reporteret siden starten af #metoo og de milioner af kvinder der handles, voltages og myrdes hvert år på vor klode, er det lykkedes at finde nu mand no 2 som melder at han også er blevet misbrugt.

Mette Poulsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

David Joelsen. Det argument har vi hørt mange gange og der er ingen der siger at det er irrelevant men vi må kunne tale om de mænd som bliver misbrugt også. Specielt når den anklagede selv er et offer for det samme og tilmed fremtrædende stemme for en bevægelse der mener man skal den slags til livs og udstille overgrebsmænd og -kvinder.

Mikhail Larsen skriver, "at byrden på det danske statsbudget overstiger allerede 30 milliarder". Tallet stammer fra den rapport som Frikadellepartiet bestilte i Finansministeriet - ifølge Svend Auken Danmarks største holdningsministerium - om hvad "de fremmede" koster det danske samfund. Tallet var 36 mia kr. p.a. dvs. ca. 100 mio kr. OM DAGEN. Pudsigt nok viste en dugfrisk svensk rapport - nylig omtalt i Inf. - det samme beløb!
I notatet "Indvandres nettobidrag til de offentlige finanser" tælles alt med, og uden skelnen til om det nu også er relevant. Ministeriet blander mennesker med indvandrerbaggrund og med dansk statsborgerskab, sammen med asylansøgere, og afviste asylansøgere. Udgifterne kan ikke være de samme for syrere og afghanere på den ene side, og tyrkere, jugoslavere og pakistanere på den anden - der jo ikke har flygtningestatus. I beregningerne indgår børn i daginstitutioner og skoler, og disse bidrager - uanset herkomst - naturligt nok ikke direkte til samfundsøkonomien.
Til gengæld gøres der ikke meget ud af at fortælle, at i de senere år, er der kommet ca. 24.000 personer med ikke-vestlig baggrund ud på arbejdsmarkedet, og at beskæftigelsen for denne gruppe relativt set, vokser hurtigere end blandt hjemmefødte danskere.
Men uanset hvad, så vil tallet blive brugt flittig ti den tilstundende valgkamp, og hvor det vil lyde: Hvad kunne vi dog ikke få af velfærd i stedet. DF og konsorter har allerede taget hul på det.
Finansministeriets notat er et godt eksempel på hvordan mange politikere og meningsdannere og embedsværket politiserer og manipulerer debatten om indvandrere, bl.a. ved at se bort fra påviselig viden om konkrete forhold -. som bl.a. kan hentes i Intergrationsministeriets notater - der fortæller, at integrationen forløber langt bedre, end de fleste politikere og medier giver udtryk for.

Ole Frank, Steen Bahnsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Tal, statistik og løgn

Naturligvis er der forskel på de forskellige immigrationsgrupper, herunder deres danske efterkommere. Finansministeriet har udarbejdet en beregning, der omfatter helheden.

Dette tal kan naturligvis ikke omsættes til et gennemsnit, der gælder for alle immigrantgrupper. Nogle har tydeligvis lettere ved at integrere sig (herunder gifte sig med herboende danskere), medens andre gør en dyd af ikke at blive integreret - i al fald ikke for kvindernes vedkommede (de mest outrerede foretrækker, at kvinderne går sådan klædt, at der med meget tydelige bogstaver står på deres klædedragt, at der er adgang forbudt for raske, danske svende).

Hvis man går ned i de årlige statistikker over indvandrere til Danmark, kan man se ekstremt markante forskelle i integrationsvilligheden - også i 2., 3. og 4. slægtled.

Hvorfor?

Ja, der er sket fremskridt på uddannelsesfronten. Men læg mærke til, at den først og fremmest markerer sig på kvindernes side.

Hvorfor?

Kan det have noget med den forkætrede 24-årsregel, der forhindrede muslimske familier i utvetydig børnehandel? Den i Islam endnu eksisterende tradition for at forlove døtre helt ned til den tidligste pubertet (og sommetider før) med en fjern (sommetider analfabetisk eller dårligt uddannet) fætter, der vil benytte giftemålet til at skaffe sig adgang til det danske velfærdssamfund.

Integrationsministeriets notater afslører, at 24-årsreglen - som har været udskældt fra dele af venstrefløjen og naturligvis fra de radikale - VIRKER. Jeg har selv undervist nogle af disse kvinder, der færdedes frit på universitetet, medens deres religiøse medsøstre, der gjorde rent tidligt på dagen, ofte var ledsaget af en mand, hvis eneste opgave øjensynligt var at holde øje med dem. Det kunne ikke falde ham ind at røre en finger selv.

Det samme oplevede jeg aldrig, når rengøringspersonalet var af asiatisk eller sydamerikansk herkomst.

Henrik L Nielsen

Frank Hansen

Du kan starte her.
https://www.euractiv.com/section/development-policy/news/eu-africa-free-...

Men så er der kravet om mælk og at de skal dyrke visse fødevarer som vi vil købe, istedet for dem de skal bruge. Det betyder at de må importere 83% af deres eget fødevarebehov. Forde EU og USA vil have at crash Croods dyrkes billigt der til salg her.
Så er der kravet om at de skal sælge deres råvarer kun som råvarer til lav pris. De må ikke forarbejde dem og lave andre dyrere produkter, næ dem skal de købe af os, for ellers handler vi ikke med dem.
Men den værste er nok, at de skal se EU som én partner mens vi insisterer på at se selv AU lande som individuelle partnere. Det giver EU en unfair balance fordel.

Utroligt, hvordan en artikel om sexchikane kan ende med en diskussion om indvandring fra og økonomi i den tredje verden. Det kunne selv H.C.Andersen ikke have gjort bedre! LOL