Quiz
Læsetid: 2 min.

Den store svensker-test: Hvilken Astrid Lindgren-figur er du?

Astrid Lindgrens karakterer er ikke bare karakterer, men menneskelige arketyper. Hvilken af den store svenske forfatters karakterer minder du mest om?

Jesse Jacob

Moderne Tider
1. september 2018

Astrid Lindgrens karakterer er ikke bare karakterer, men menneskelige arketyper, som både svenskere og danskere kan kende fra deres eget liv.

Men hvilken af den store svenske forfatters karakterer minder du mest om? Er du en Pippi, en Emil eller måske ligefrem en Karlsson?

Nu får du chancen for at finde ud af det ved at svare på otte spørgsmål.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Som folk er flest. Det er mig. :)

Flemming Berger

'Emil fra Lønneberg' ; det er en glimrende karakteristik på mine holdninger!

Carsten Hansen

De fleste kvinder ser vel sig som Pippi langstrømpe.

Og selv samme kvinder betragter nok de fleste mænd som Hr. Nilsson.

Maj-Britt Kent Hansen

Det blev Jonathan Løve.

Den altopofrende helt med hjertet på rette sted. Og med viljen til at sætte handlingen bag ordene. Klar til at løse udfordringerne, dø om så det gælder!

Aldrig hørt/læst om ham. Kender kun Bulderby-bøgerne. Jeg bliver helt rørt over denne karakteristik. Ham må jeg lære nærmere at kende.

Hvor kan man læse om ham?

Steffen Gliese, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
christian christensen

Oluf Palme - med Jimmie Åkesson i ascendanten.

Jeg vidste, jeg ville blive Pippi, og jeg blev Pippi.

Oluf Husted, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Hej Kaj/Karlsson - tak for oplysningen.

Trond Meiring, Eva Schwanenflügel og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Gitte Mikkelsen

Endelig - det man ønsker gik i opfyldelse. Jeg ønskede jeg var Pippi og det er jeg.

Oluf Husted, Anne Eriksen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Här kommer Pippi Langstrump, tjulahop tjulahej tjulahopsansa !!
Jeg er min heltinde, det kan ikke blive bedre ;-)

Oluf Husted, David Zennaro og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Frede Jørgensen

Jeg er Dunder- Karlsson

Emil.
YES!

Grethe Preisler

Hvilken Astrid Lindgren-figur jeg er?

Den af de tre 'arketyper', jeg vælger at være. Efter at have læst spørgsmålene og brudt min hjerne med at huske, hvem af dem, der ville have svaret hvad, hvis det var dem, der frit kunne vælge at være en anden, end den de var skabt som i mesterens værksted ... ;o)

Bjarne Bisgaard Jensen, Jens Thaarup Nyberg, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Maj-Britt, Jonathan Løve er den ældste af brødrene Løvehjerte. Du kan læse om ham i bogen af samme navn. Han er en sand helt, der ofrer sit liv for sin lillebror Tvebak, der er ved at dø af tuberkulose. Synd hvis du ikke har læst om og grædt over ham som barn, men du kan nå det endnu. Ham er jeg ifølge testen også, selvom jeg ikke tror jeg kan leve op til det.

Anne Eriksen, Simon Nielsen, David Zennaro, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar

Maj-Britt, Jonathan Løve er den ældste af brødrene Løvehjerte. Du kan læse om ham i bogen af samme navn. Han er en sand helt, der ofrer sit liv for sin lillebror Tvebak, der er ved at dø af tuberkulose. Synd hvis du ikke har læst om og grædt over ham som barn, men du kan nå det endnu. Ham er jeg ifølge testen også, selvom jeg ikke tror jeg kan leve op til det.

Undskyld, det blev sendt to gange.

Maj-Britt Kent Hansen

Tak, Marie - jeg var så nok for gammel = 20, da den udkom i 1973, til at bemærke den, men jeg ser hos Saxo, at den er for børn fra 8 år - OG voksne. Så den skal læses. Desværre findes den ikke som ebog på eReolen, men så vandrer jeg derhen og låner en papirudgave.

Hvor er det dog et godt tilnavn - og billede: Tvebak! Man ser for sig, hvorfor der skal passes på ham.

Eva Schwanenflügel

Mai-Britt, jeg overså dit oprindelige spørgsmål, pinligt..
Godt Marie Jensen var behjælpelig :-)

Men du kan glæde dig til at opleve brødrene Løve, især da de kommer til Nangijala..

PS. Har du læst "Mio, min Mio"? Den minder noget om Brødrene Løvehjerte :-)

Eva Schwanenflügel

PPS. Hvis du ikke har læst "Brødrene Løvehjerte" fra 1973, har du måske heller ikke læst
"Ronja Røverdatter" fra 1981?
Den kunne du nok også låne som eBog :-)

Eva Schwanenflügel

PPPS. Sebastian har lavet musik til musicalen om "Ronja Røverdatter".

Mai-Britt Kent Hansen -
Brødrene Løvehjerte findes også som en glimrende filmatisering, der kan lånes via bibliotekernes filmstriben.

Jeg er Tommy og Annika.
Hvor var det lige , jeg kom til at svare forkert :-))))

David Zennaro, Steffen Gliese, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Herdis - Tommy og Annika er seje nok. Ingen kan selvfølgelig leve op til Pippi, hun har jo overmenneskelige kræfter, men alligevel hjælper de Pippi, når hun geråder i ragnarok ved sine vidtløftigheder..
Har set alle afsnit af serien og filmene, samt læst bøgerne.
Tommy og Annika får alt for lidt anerkendelse ;-)

Maj-Britt Kent Hansen

Tak Eva og Herdis - jeg vil så benytte Filmstriben i første instans. Jeg er et oldtidsfund, så det eneste, jeg har læst, er "Alle vi børn i Bulderby". Der er store huller i min litterære bagage.

Og Herdis - siden du både er Tommy og Annika (som jeg heller ikke kender), så er det nok algoritmernes skyld. Jeg læser for tiden "De skjulte algoritmer", redigeret af Klavs Birkholm og Niels Frølich. Kan i øvrigt anbefales.

Mai-Britt Kent Hansen -
Tommy og Annika er Pipi Langstrømpes naboer - nogle rigtigt artige, velfriserede og velopdragne børn. Nutidens ungdom ville sikkert kalde dem "squares" :-).
Du må se at få opdateret din Astrid Lindgren viden, søde ven. Og så har du lige givet mig lyst til at genlæse og gense Bulderby - både i den gamle og den nye udgave.

Anne Eriksen, Maj-Britt Kent Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

... Iøvrigt mener jeg, at Astrid Lindgreen burde have modtaget nobelprisen i litteratur.

Oluf Husted, Daniel Joelsen, Henrik Bjerre, Simon Nielsen, David Zennaro, Tino Rozzo, Steffen Gliese og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Krister Meyersahm

Astrid Lindgren engagerede sig også i en kamp mod den politiske magt, LO og Socialdemokratiet m.fl., der i en periode havde som mål at blanke enhver af, som indkomst- og formuemæssigt, overskred en grænse som det politiske flertal ikke tålte. Hun skrev en lille fortælling, der beskrev hvordan hun i et indkomstår skulle betale 102 % i skat. Dét slap hun ikke for men hun var dog anledningen til, at de værste urimeligheder blev fjernet fra svensk lovgivning.

Oluf Husted, Henrik Bjerre og Simon Nielsen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Reprise!

David Zennaro

Tommy og Annika. Eller Tommy eller Annika...Jæs!

Jeg blev Pipi!...:)