Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Trump googlede sig selv. Det skulle han aldrig have gjort

Og det var så ugen, hvor Trump ikke bare googlede sig selv, men også læste resultatet. Og det vil han ikke finde sig i.

Og det var så ugen, hvor Trump ikke bare googlede sig selv, men også læste resultatet. Og det vil han ikke finde sig i.

Alex Brandon

1. september 2018

Som en kæmpe karrusel drejer Jorden om sin akse. Hestehoved bag hestehale hele vejen rundt – og sådan opfører denne uges nyheder sig også. Begynder vi snurreturen ovre i universets centrum, USA, så var det ugen, hvor præsident Trump googlede sig selv. Det skulle han ikke have gjort. Søgeresultatet var nærmest lutter dårlige nyheder og negative historier om manden, præsidenten betragter som noget nær den største nulevende amerikaner, nemlig ham selv.

»Google og andre undertrykker konservative stemmer og skjuler information og nyheder, der er gode. De kontrollerer, hvad vi kan og ikke kan se. Det er en alvorlig situation – vil blive adresseret,« tweetede Trump tidligt om morgenen, hvilket fik bekymrede stemmer til frygte, at staten nu skulle ind og regulere, hvad søgemaskinerne viser. Google selv afviste, at der lå nogen politisk favorisering bag resultatet af Trumps selvgoogling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Bjørn Pedersen
 • ingemaje lange
 • Trond Meiring
 • Nikolai Beier
 • Grethe Preisler
 • Eva Schwanenflügel
 • Jørn Vilvig
Bjørn Pedersen, ingemaje lange, Trond Meiring, Nikolai Beier, Grethe Preisler, Eva Schwanenflügel og Jørn Vilvig anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens J. Pedersen

Kan vi ikke snart slippe af med den person?

Karsten Lundsby, Trond Meiring, Helle Walther, Torben Bruhn Andersen, Carsten Nørgaard og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Lad os allerførst slå fast, at Google på ingen måde representerer en demokratisk process, og derfor ikke kan bruges som målestok for samme. Man kan kort sagt købe sig til, hvor i søgeresultatet man placerer sig. Det er det som Google og SEO-folk lever af (SEO er metoder til at forbedre ens synlighed på søgemaskiner).

Dernæst, alt hvad man søger eller i øvrigt bruger Google til - fra søgemaskine til Android, mail og kort - bliver registreret og solgt, om man vil det eller ej. De spørger pænt, men gør det der passer deres forretning bedst.

Og sidst, i sin iver for at komme til over hele kloden, er Google parat til at skære og tilpasse sin forretningsetik efter kundens krav. Som nu med Kina.

Facebook og Twitter er begge skåret over samme forretningsmodel.

Tilgængeligheden af information på disse medier er defor absolut ingen garanti for rigtigheden, hverken i mængde eller i synlighed. Det er kilden som sætter kvaliteten. Ligesom for alle andre medier.

Olav Bo Hessellund, Espen Bøgh, Bjørn Pedersen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Lars Sell-B, Anne Eriksen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Man kommer ikke uden om, at der er en jagt og purge efter de konservative i USA, der er en del konservative, der har prøvet at skrige op om det i meget, meget langt tid.
- At konservative har det svært på de sociale medier med, at de blive fjernet osv (og her snakker vi altså ikke den ekstreme højrefløj her)
- Konservative skuespillere der ikke tør at stå frem, at de er konservative i frygt for ikke at få et job og blive smidt ud af det gode selskab.
- eller dem der sagsøger google lige nu efter whistleblower har trådt frem og fortalt om google og deres ansættespolitik, der er imod ansættelse af konservative.
- eller James Damore med sit Google Memo, der blev fyret.
Listen er så lang.

Dykker man ned i kampagnen #walkAway,
så er der så mange, der fortæller om denne jagt og purge på de konservative i USA,
og dette er indsigter fra venstrefløjen selv, der fortæller om den jagt, der foregår.
2 gode videoer, der fortæller deres historie (Men der er så mange, der er trådt frem)
https://www.youtube.com/watch?v=U1x80Tr0_ds
https://www.youtube.com/watch?v=51UGcghHZsk

Eva Schwanenflügel

@ Mikkel Vuorela

Meget humoristisk ugerevy.
Tak for et godt grin :-)

Mikkel Vuorela, Anne Eriksen, Karsten Lundsby, Lars Sell-B og Trond Meiring anbefalede denne kommentar