Læsetid: 8 min.

»Chancerne for, at Trump kan straffes eller fjernes fra embedet, er stort set lig med nul«

Hvem er det, der angriber demokratiet, spørger de i USA, efter afsløringen af, at en gruppe embedsmænd i Det Hvide Hus modarbejder Donald Trump for at beskytte nationen mod hans værste tilbøjeligheder. Det er ikke den rigtige måde at sikre forfatningen og de liberale normer, siger professor i amerikansk historie
Det mest foruroligende ved, at anonyme embedsmænd overtrumfer præsidenten, er, at magten bliver usynlig og unddrager sig ansvar, siger kritikerne.

Det mest foruroligende ved, at anonyme embedsmænd overtrumfer præsidenten, er, at magten bliver usynlig og unddrager sig ansvar, siger kritikerne.

Erin Scott

8. september 2018

Det er svært helt præcist at bestemme, hvornår magten begynder at skride under den magtfulde.

Men inden for meget få timer blev USA’s præsident Donald Trump udsat for to angreb. Først begyndte der at blive lækket saftige uddrag fra den legendariske journalist Bob Woodwards længe ventede bog, og dernæst udkom en anonym kronik i The New York Times, der beskriver en modstandsgruppe af Trump-udpegede embedsmænd i Det Hvide Hus, der ser det som deres pligt at modarbejde præsidenten for at redde landet gennem hans præsidentperiode.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjørn Pedersen
  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Hans Aagaard
Bjørn Pedersen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Skovgaard Jensen

Kontroverser, 5. kolonne og crazy præsidenter er ikke noget nyt i den ellers korte amerikansk historie...Aaron Burr, John Tyler, Millard Fillmore, Zachary Taylor, Andrew Jackson, Franklin Pierce, James Buchanan, Andrew Johnson, Warren Harding, Herbert Hoover, Harry (A-BombeManden) Truman, Spiro Agnew...

Jan Skovgaard Jensen

@Lars Jensen
Min pointe er at kontroverser og 5. kolonne (Spiro Agnew og den anonyme i NYT)) og Crazy præsidenter fandtes før Trump. Jeg nævner den amerikanske historie, ikke det politiskesystem. Og den amerikanske historie er ung! i den hvide mands bog...